7 Tips Membuka Pintu Rezeki

rezeki

Siapapun orangnya pasti pernah mengalami kesulitan mendapat rezekiSiapapun orangnya mesti pernah mengalami masalah kewangan.

Yang sedihnya ada yang mengambil jalan pintas tanpa berfikir panjang lantas memijam duit dari Ahlong dan ada yang sampai meragut,pecah amanah dan pecah rumah orang..

Yang lebih parah sanggup merosakkan akidah pergi berjumpa bomoh konon boleh dapat “nombor”..

Kita mengaku kita muslim,kita ada Allah tapi mengapa tidak dekatkan diri denganNYA dan berdoalah apa yang kita hajati..Mengadulah tentang masalah yang sedang kita hadapi..

Berikut ini saya kongsikan kepada anda suatu amalan pemanggil rezeki dan pembuka pintu-pintu rezeki yang menjadi amalan orang-orang soleh..

1. Banyakkan beristighfar

Kata Nabi Nuh ‘alaihis salam:Aku katakana kepda kaumku”Beristighfarlah kamu kepada Tuhan,sesungguhnya DIA adalah pengampun..Kalau kamu istighfar DIA akan turunkan kepada kamu hujan dan DIA kan membanyakkan harta dan anak pinakmu dan DIA akan menjadikan untuk kamu kebun-kebun dan sungai-sungai”

Dalam sebuah riwayat diceritakan bahawa datang seseorang kepada imam Hasan al-Basri r.a mengadu tentang tanahnya yang tidak subur lalu jawab Hasan al-Basri: “BERISTIGHFARLAH”..Datang pula yang lain mengadu kemiskinan,jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Datang lagi yang lain minta doa agar direzkikan seorang anak, jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Lalu ditanya Hasan al-Basri mengapa jawapannya semua sama sedangkan didatangkan persoalan yang berbeza. Kata imam Hasan al Basri:“Ini bukanlah pendapatku,inilah yang Nabi Nuh a.s sebut”

2. Doa murah rezeki yang dibacakan oleh Nabi SAW kepada Anas bin Malik RA

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ ووالسع له في داره وَبَارِكْ لَهُ فيما اعطيته واحسن اعماله والغفرله

Allahumma aksir maalahu wa waladahu, wa wassi’ lahu fi darihi, wa bariklahu fi ma a’toitahu, wa ahsin a’malahu, warghfirlahu.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartanya dan anak-anak-anaknya dan luaskanlah rumahnya dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadanya dan perbaikilah amalannya dan ampunkan untuknya…

Doa ini untuk didoakan kepada seorang lelaki..kerana Nabi doakan kepada Anas..kalau nak doakan untuk (dia) seorang wanita maka tukarlah dhomir(kata ganti nama) huwa(hu) kepada dhomir hiya(ha) seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَها وَوَلَدَها ووالسع لها في دارها وَبَارِكْ لَها فيما اعطيتها واحسن اعمالها والغفرلها

Adapun jika anda mahu amalkan doa ini untuk diri sendiri maka tukarkan dhomir huwa(dia lk) atau hiya(dia wanita) kepada dhomir ana seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالي وَوَلَدي ووالسع لي في داري وَبَارِكْ لَي فيما اعطيتني واحسن اعمالي والغفرلي

Allahumma , aksir maali, wa waladi, wa wassi’ li fi dari, wa barikli fi ma a’toitani, wa ahsin a’mali, warghfirli.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartaku dan anak-anak-anakku dan luaskanlah rumahku dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadaku dan perbaikilah amalanku dan ampunkan untukku…

Berkat doa Nabi s.a.w kepada Anas r.a Allah telah panjangkan umur Anas bin Malik dan kurniakannya anak dan harta yang banyak sebagaimana yang dikatakan oleh Anas r.a sendiri: “Demi Allah,hartaku sangat banyak dan anak cucuku hari ini lebih seratus orang.”
Diriwayatkan Anas dilimpahkan kekayaan,dikurniakan ramai anak ( 120 orang ) dan umurnya ketika wafat 104 tahun(saturiwayat) dan beliau telah meriwayatkan 2200 hadith Nabi SAW.

Lazimi doa ini ketika sujud dan selepas solat dengan bersungguh-sungguh mengharapkan rezeki yang diminta..

3. Selawat Murah Rezeki

اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهاَ عَلَينَا الأَرْزَاقِ وتحَسِّنُ بِهَا لَناَ الأَخْلاَق
وَعَلَى آَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

Allaahumma solli ‘alaa sayyidina Muhammad
solaatan tuwassi ‘u bihaa ‘alainal arzaak
watuhassinu bihaa lanal akhlaak
wa ‘alaa ‘aalihi wasohbihi wasallim

Ya.Allah rahmatilah dan kurniakanlah kesejahteraan atas Muhammad rasulullah dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkan kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya

Amalkan selawat ini dengan ikhlas berselawat ke atas Nabi s.a.w..Mudah-mudahan berkat selawat ke atas Nabi ini diluaskan dan dilapangkan rezeki..

4. Ayat Seribu Dinar

ayat-seribu-dinar

Wa mayyataqillaha yajj’allahu makhroja Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib,

Wamayyatawakal ‘alallahi fahuwa hasbuhu.Innallah baalighul amrih.Qod ja’allahu

Likulli syai’in qodroo

Terjemahannya :

Barangsiapa berTAQWA kepada Allah, nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah Dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq,dari ayat dua dan tiga..

Kaedah beramal:

Amalkan setiap selepas solat subuh..Kalau dapat amalkan setiap kali selepas solat fardu lagilah baik.Baca sebnyak 7 kali dan ulang 3 kali pada ayat “Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib”

P\S:Ramai peniaga yang mengantung ayat ini di permis perniagaan agar perniagaannya maju.Cara ini salah..Nak murah rezeki\maju dalam perniagaan bukan dengan gantung ayat 1000 dinar di permis perniagaan tapi kaedahnya ialah istiqamah membacanya sebagai amalan harian berserta tingkatkan ketakwaan kepada Allah..

5. Banyak Bersedekah

Salah satu tips kunci rezeki adalah bersedekah..Cara ini juga berkesan seperti tips-tips yang disebutkan di atas..Inilah kunci rahsia kekayaan ahli-ahli koprat muslim seperti Tan Sri Syed Bukhari..Sedekah adalah satu amalan yang ajaib,kerana semakin kita bersedekah semakin Allah tambahkan lagi kekayaan kepada kita..tapi bersedekah itu mesti niat kerana Allah(ikhlas)

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَـعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha mengetahui.” (Al Baqarah: 261).

6. Berbakti kepada Ibu Bapa

Antara amalan yang boleh membuatkan Allah membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya ialah berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa. Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: “Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka,tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)”

17:24: “Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil”

Disebutkan di dalam Hadis:

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya.”
(Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

7. Melazimi Membaca surah al Waqi’ah

Diriwayatkan Sa’ad bin Abi waqas seorang Nabi s.a.w yang dilimpahkan dengan kekayaan tetapi hampir keseluruhan hartanya di infaqkan ke jalan Allah

Suatu hari ada sahabat yang bertanya kepada Sa’ad bin waqas:”Kamu tak bimbang ke nanti kamu mati anak-anak kamu jatuh miskin?”

Jawabnya:”Aaku telah tinggalkan kepada mereka yang lebih baik dari harta yang mereka tidak akan diitmpa kemiskinan selama-lamanya

Ditanya kepada”Apa yang kamu tinggalkan kepada anak-anak kamu?”

Jawabnya”Aku tinggalkan kepada ank-anak aku dengan pesanan jangan tinggalkan surah al waqi’ah”..

Surah al waqi’ah ini menjadi amalan keluarga Prof Dato Dr Haron Din..sejak dari kecil lagi bapanya(Lebai Din)mewajibkan anak-anaknaya menghafaz dan mengamalkan surah al waqi’ah sebagai ikhtiar murah rezeki

Kata Dr Haron Din:

“Saya hafal sejak zaman ayah lagi..Ayah suruh kami baca surah al waqi’ah..Kami baca surah al waqi’ah Pada tiap-tiap malam jumaat dan ayah akan mengapalai membaca al waqi’ah dan dia latih kesemua anak-anak dia surah al waqi’ah,dan saya dapati betul..Ayah tidak meninggalkan sebarang harta..Emak hanya tinggalkan kedapa kami dalam 2 ekar setengah tanah tapi semua adik beradik tak nak dan kita waqafkan kepada sekolah S.A.R..Masing-masing berbekalkan dengan al Waqi’ah dan saya tak tinggal waqi’ah,dalam kereta,atas kapal terbang,di rumah nak tidur saya baca..so jangan tinggal waqi’ah..Orang-orang yang agak bermasalah rezeki ni baca waqi’ah..Kena yakin bahawa waqi’ah menjadi satu pendorong utama,tapi janganlah harap hari ni baca esok boleh jadi kaya..so beramal..saya beramal lama”

Pesanan saya:

1. Beramallah dengan tips-tips diatas secara konsistan..Jangan mengharap hari ini amal esok nak dah persoal kenapa tak kaya-kaya pun..

2.Yakinlah serta letakkan spenuh pengharapan kepada Allah supaya dengan ikhtiyar ini Allah melimpah rezeki kepada kita tidak putus-putus biarpun tidak kaya..

3. Beramal dengan tips-tips murah rezeki di atas bukanlah bermakna kita tidak payah keluar cari kerja..kita bukanlah seperti orang-orang yang telah sampai ke maqam beroleh rezeki tanpa sebarang kerja..

4. Pengalaman orang-orang yang beramal secara istiqamah salah satu dari tips-tips di atas memang menjadi..rezekinya mudah je..mereka yang saya kenali tidaklah sehingga menjadi jutawan tapi mereka tidka pernah rasa susah mendapat rezeki,rezeki ada sahaja..

5. Anda perlu tahu bila sebut rezeki,rezeki bukan sahaja WANG atau HARTA..ulama berpendapat kadang-kadang rezeki itu datang dalam bentuk seperti diberi kesihatan yang baik,mudah urusan,selamat dari musibah dan mendapat kebahagian..

6. Yang paling penting ialah tingkatkan ketakwaan kita kepada Allah..Bila kita bertakwa pasti Allah memelihara rezeki kita..Bila kita buntu pasti Allah akan memberi jalan keluarnya dan Allah akan memberi kepada orang-orang yang bertakwa itu rezeki yang tidak pernah ia duga.

search terms:
doa murah rezeki,doa dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki,doa murah rejeki,doa murah rezeki dan cepat kaya,zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa agar murah rezeki,doa cepat kaya dan murah rezeki,doa murah rezeki paling mustajab,doa murah rezeki rumi,murah rezeki,selawat murah rezeki,doa murah rezeky,doa tambah rezeki,zikir murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rizki,doa murah,petua murah rezeki,surah murah rezeki,amalan untuk murah rezeki,amalan murah rezeki dan cepat kaya,tips murah rezeki,doa murah rezki,doa pemurah rezeki,doa murah rezeki dalam perniagaan,Amalan agar murah rezeki,doa untuk murah rezeki,Doa agar dimurahkan rezeki,Doa di murahkan rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya,amalan murah rezeki yang mustajab,ayat murah rezeki,ayat al quran untuk murah rezeki,doa pembuka rezeki,doa murahkan rezeki,doa mustajab murah rezeki,doa murah rezeki ustaz kazim,doa mura,doa murah rezeki surah al-waqiah,doa supaya murah rezeki,doa murah rezeki dalam rumi,doa mu,Doa agar murah rejeki,doa buka pintu rezeki,surah al waqiah untuk murah rezeki,cara murah rezeki,doa amalan murah rezeki,amalan zikir murah rezeki,surah pembuka rezeki,zikir untuk murah rezeki,doa murah rezeki untuk bisnis anda,amalan zikir murah rezeki lengkap,DOA BERNIAGA,amalan ayat al quran untuk murah rezeki,surah untuk murah rezeki,amalan ayat alquran untuk murah rezeki,agar murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam perniagaan,doa murah rezeki selepas solat,do\a murah rezeki,tip murah rezeki,doa agar murah rizki,Doa di murah kan rezeki,doa doa murah rezeki,cara untuk murah rezeki,bacaan doa murah rezeki,doa rezeki tak putus,doa murah rizqi,DOA pemanggil rezeki,pintu rezeki,murah rezeki dalam islam,amalan harian untuk murah rezeki,amalan dimurahkan rezeki,7 amalan pembuka pintu rezeki,doa zikir murah rezeki,doa dimurahkan rejeki,zikir murah rezeki rumi,rahsia murah rezeki,cara nak murah rezeki,doa untuk berniaga,zikir pembuka pintu rezeki,surah murahkan rezeki,amalan murah rejeki,doa murah rezeki yang tidak disangka,Doa murah rezky,dzikir harian pembuka pintu rezeki,doa mohon murah rezeki,petua murah rezeki dan cepat kaya,doa dan amalan murah rezeki,murah rejeki,doa pintu rezeki,doa murah rizky,surah pembuka pintu rezeki,doa memurahkan rezeki,doa memulakan perniagaan,doa agar di murahkan rezeki,doa murah rezeki berniaga,doa murah rezeki dapat kerja,doa murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,doa pembuka rezeki rumi,amalan supaya dimurahkan rezeki,bacaan murah rezeki,cara agar murah rezeki,doa dimurahkan rizki,doa di murahkan rejeki,selawat pembuka rezeki,cara murahkan rezeki,doa mur,doa rejeki youtube,Doa untuk dimurahkan rezeki,doa pembuka pintu rezeki,doa memanggil rezeki,doa buka rezeki,cara murah rezeki dalam islam,doa dimurahkan rezeki dalam rumi,doa dimurahkan rezki,zikir nama allah untuk murah rezeki,surah amalan untuk murah rezeki,amalan pembuka pintu rezeki dan kekayaan,7 zikir pembuka pintu rezeki,Amalan agar murah rejeki,doa perniagaan maju,doa rezeki masuk,surah pemurah rezeki,youtube murah rizki,doa rasulullah untuk murah rezeki,doa buka pintu rezeki dalam rumi,amalan murah rizki,amalan murah rezki,ayat al quran dimurahkan rezeki,doa pemurah rejeki,zikir dimurahkan rezeki,youtube doa murah rezeki,selawat rezeki,doa dipermudahkan rezeki,doa membuka rezeki dalam perniagaan,amalan murah rezeki dalam islam,surah untuk murahkan rezeki,surah rezeki,kunci murah rezeki,doa membuka pintu rezeki,doa dimurahkan rezeki rumi,doa murah rezeki paling mustajab rumi,doa rezeki,amalan pembuka pintu rezeki,amalan doa murah rezeki,7 pintu rezeki,7 amalan pembuka rezeki,amalan murah rezeki menurut islam,cara dipermudahkan rezeki,ayat pembuka rezeki,ayat mudah rezeki,amalan doa untuk murah rezeki,amalan,doa minta murah rezeki,doa minta murah rezeki dan pendapatan,doa agar di murah kan rezeki,doa biar murah rezeki,doa rumi murah rezeki,doa panggil rezeki,doa murah riski,doa untuk tambah rezeki,doa murah re,doa murah reski,doa mudah rezeki,doa supaya murah rezki,doa rezeki rumi,doa untuk memurahkan rezeki,amalan agar murah rizki,amalan mustajab dan murah rezeki,amalan supaya murah rezeki,surat murah rezeki,surah minta murah rezeki,tips murah rezeki dalam perniagaan,murah rezeki dalam perniagaan,membuka pintu rezeki,rahasia murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam pekerjaan,cara membuka pintu rezeki,cara memanggil rezeki,doa agar murah rezki,do a murah rezeki,doa dimurahkan rezeky,doa jadi jutawan,doa mohon rezeki,doa mohon tambah rezeki,doa mustajab pembuka rezeki,petua murah rezeki dalam islam,Surah untuk dimurahkan rezeki,surah alquran untuk murah rezeki,doa menambah rezeki,doa dan amalan agar murah rezeki,amalan tambah rezeki,7 pintu pembuka rezeki,doa murah rezeki ustaz ismail kamus,doa untuk rezeki masuk,doa untuk perniagaan,doa pembuka 12 pintu rezeki,doa supaya dimurahkan rezeki,doa pemurah rizki,doa pembuka rezeki dalam rumi,doa maju dalam perniagaan,doa dilimpahkan rezeki,doa agr diluaskn rezki,tips agar murah rezeki,agar murah rejeki,amalan mudah rezeki,ayat alquran untuk murah rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya rumi,amalan agar dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki ustaz ismail kamus,amalan murah,doa 7 pintu kebaikan,doa maju perniagaan,doa untuk memulakan perniagaan,surah dimurahkan rezeki,rezeki murah,zikir utk murah rezeki,zikir pembuka rezeki,zikir murahkan rezeki,zikir agar dimurahkan rezeki,murahkan rezeki,doa agar murah rizky,doa agar murah,cara rezeki melimpah ruah,amalan pembuka rezeki,amalan pemurah rezeki,7 doa pembuka pintu rezeki,doa untuk murahkan rezeki,doa pembuka rezeki bahasa rumi,doa perniagaan,doa pemurah rezki,doa pembawa rezeki YouTube,doa murah rezeqi,doa mohon murah rezeki dalam perniagaan,doa supaya di murahkan rezeki,doa sebelum berniaga,doa supaya murah rejeki,doa kekayaan,doa dipermudahkan rezeki rumi,doa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan,doa dimurahkan,surah al-quran murah rezeki,tips murah rezeki menurut islam,Cara dimurahkan rezeki,amalan buka pintu rezeki,amalan amalan murah rezeki,allahumma aksir,#################,amalan surah murah rezeki,Biar murah rezeki,amalan mu,amalan pemanggil rezeki,doa dimurahkn rezeki,doa luas rezeki,doa agar murah rezeky,doa agar dilimpahkan rezeki,cara nak murahkan rezeki,cara memurahkan rezeki,doa semoga murah rezeki,doa rezeki melimpah ruah,doa pintu rezeki rumi,doa permudahkan rezeki,doa pembuka pintu rezeki rumi,do\a murah rejeki,doa mujarab murah rezeki,doa mohon murah rezeki dan pendapatan,doa tarik rezeki,doa untuk perniagaan maju,doa murah rezeki niaga,surah al waqiah murah rezeki,tambah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki,pintu rezeki berniaga,Pemanggil rezeki,www doa murah rezeki,sholawat murah rezeki,tips murah rezeki dalam islam,surah untuk rezeki,surah rezeki dari allah,dimurahkan rezeki,cara untuk dimurahkan rezeki,doa dimurahkan rezeki dan urusan,doa masuk rezeki,amalan murah rezeki dan berkat,amalan menambah rezeki,amalan murahkan rezeki,amalan memurahkan rezeki,amalan biar murah rezeki,ayat ayat al quran murah rezeki,doa murah rezeki perniagaan,doa pembuka 12 pintu kebaikan dalam rumi,doa rezeki melimpah ruah rumi,doa semoga dimurahkan rezeki,doa mohon dimurahkan rezeki,doa murah rezeki dalam bahasa melayu,Doa pemanggil rejeki,dzikir murah rezeki,doa supaya di murah kan rezeki,Doa supaya murah rizki,doa rumi dimurahkan rezeki,doa untuk murah rizki,doa memanggil rejeki,cara mudah rezeki masuk,doa dan zikir murah rezeki,doa memohon dimurahkan rezeki,doa dilimpahkan kekayaan,do a murah rizki,Tips murah rejeki,tips untuk murah rezeki,salawat murah rezeki,pembuka rezeki,zikir pemurah rezeki,zikir rezeki,ayat pemurah rezeki,ayat amalan murah rezeki,################,cara buka pintu rezeki,buka pintu rezeki,bacaan doa untuk murah rezeki,Ayat untuk murah rezeki,amalan zikir untuk murah rezeki,apakah amalan bagi memurahkan rezeki dalam islam,ayat agar murah rezeki,amalan suaya duit ada,ayat di perbanyakkan rezeki,ayat murah rejeki,amalan berniaga,amalan doa dimurahkan rezeki,amalan doa murah rejeki,Bacaan pemurah rezeki,ayat untuk murahkan rezeki,allahuma aksir mali,7 kunci pintu rezeki,cara di murahkan rezeki,cara untuk murahkan rezeki,cara supaya murah rezeki,Doa d murahkan rezeki,doa dipermurahkan rezeki,cara nak dapat rezeki,cara mengamalkan ayat seribu dinar,cara murah rezki,cara luaskan rezeki,doa diluaskan pintu rezeki,doa dilimpahkan banyak rezeki,doa atau zikir murah rezeki,doa mendapat rezeki dan pekerjaan,doa mengharapkan rezeki,doa tambah rezki,doa untuk mula berniaga,doa pemurah,doa must,doa murah rezeki dalam bahasa rumi,doa murah kan rezeki,doa ringkas murah rezeki dalam rumi,doamurahrezki,doa utk murah rezeki,gambar doa murah rezeki,zikir untuk murahkan rezeki,zikir tambah rezeki,kata murah rezeki,membuka pintu rezeki dengan cepat,Murah rizki,surah al-waqiah murah rezeki,petua pembuka rezeki,petua untuk murah rezeki,selawat untuk murah rezeki,shalawat murah rezeki,rezeki mudah masuk,rezeki murah amalan,selawat nabi murah rezeki,kata kata murah rezeki,tips membuka pintu rezeki,zikir rezeki melimpah,surah untuk perniagaan,surah-surah murah rezeki,surah untuk membuka pintu rezeki,youtube zikir murah rezeki,zikir harian murah rezeki,surah menambah rezeki,surah doa murah rezeki,doa memohon murah rezeki,doa memohon rezeki,doa 12 pintu rezeki rumi,doa di murahkan rizki,cara dekatkan rezeki,cara agar dilimpahkan rezeki,Cara agar murah rezeki dalam islam,Cara agar murah rejeki,ayat dimurahkan rezeki,ayat murahkan rezeki,ayat al quran murahkan rezeki,ayat murah rezeki rumi,amalan untuk murahkan rezeki,######,7 tips membuka pintu rezeki,agar murah rizki,amalan ayat quran untuk peniaga,amalan dan doa murah rezeki,amalan agar rezeki melimpah ruah,doa murah reziki,Doa untuk murah rejeki,doa untuk memanggil rezeki,doa pembuka pintu rejeki,doa murah reze,doa mudah masuk rezeki,doa Murah rejki,doa rezeki murah,doa supaya rezeki tidak putus,doa untuk buka pintu rezeki,doa untuk jadi jutawan,gambar ayat suci alquran untuk dimurahkan rezeki,doa murah rezeki untuk ibu bapa,doa murahkan rizki,doa mustajab untuk cepat kaya,doa mustajab untuk murah rezeki,doa murah rezeki rumi dan jawi,doa murah rezeki Rasulullah,doa murah reseki,doa murah rezeki bahasa rumi,doamurah rezeki,Do\a agar murah rezeki,Do\a atau amalan pembuka kekayaan rizqi,doa perniagaan laris,doa pembuka 12 pintu rumi,doa pembuka rejeki,doa diluaskan rezeki,doa di murah kan rizki,doa memulakan perniagaan dalam rumi,doa minta rezeki,doa ketika berniaga,Doa biar murah rezki,doa dan amalan untuk murah rezeki,do a murah rejeki cepat kaya,doa 7 pintu rezeki,Cara murah rezeki menurut islam,cara mendapat murah rezeki,cara nak dapat rezeki lebih,doa agar diluaskan rezeki,surah buka pintu rezeki,surah memurahkan rezeki,solat mohon murah rezeki,surah al waqiah doa murah rezeki,zikir untuk dimurahkan rezeki,zikir murah rejeki,zikir solawat pembuka rizki,murah rezki,macam mana nak murahkan rezeki,rezeki melimpah limpah,zikir dipermudahkan urusan rezeki,zikir dan selawat pembuka rezeki,zikir harian rumi,petua murah rezeki dalam perniagaan,petua membuka pintu rezeki,pembuka pintu rezeki,surah tambah rezeki,surah tentang rezeki,surat dalam alquranuntuk memanggil rizki,ayat murah rezeki dalam perniagaan,ayat permudahkan rezeki,ayat pembuka pintu rezeki,cara biar murah rezeki,agar dimurahkan rezeki,######################,7 cara membuka pintu rezeki,7 zikir pembuka rezeki,7 dzikir pembuka pintu rezeki,####,Amalan untuk murah rejeki,bacaan murah rejeki,bacaan murah rezki,ayat amalan pembuka rezeki,ayat murah rezeki & cepat kaya,amalan di murahkan rezeki,amalan doa mustajab anas bin malik ra,amalan agar di murahkan rezeki,amalan amalan untuk murah rezeki,amalan dipermudahkan rezeki,amalan dilimpahkan rezeki,Amalan harian agar murah rezeki,amalan agar murah rezki,amalan membuka pintu rezeki,amalan penambah rezeki,amalan m,amalan supaya murah rejeki,amalan supaya di murahkan rezeki,bagaimana murah rezeki,doa agar di murah kan rejeki,doa agar didatangkan rezeki,doa agar murah rizqi,doa m,doa luaskan pintu rezeki,doa luaskan rezeki,doa dimurah kan rezeki,doa di luaskan rezeki,doa di murahkn rezeki,doa dimurah,doa di murah kan rejeki,doa mencari rezeki,doa menambah rejeki,doa minta dekatkan rezeki,doa mengharapkan rejeki,cara nak tambah rezeki,doa biar murah rizki,doa berkat rezeki,doa dan petua murah rezeki,cara tarik rezeki,di murahkan rezeki,cara tambah rezeki,cara rezeki mudah masuk,do a untuk risxi,doa 7 pintu,doa orang berniaga,doa permudah rezeki,doa pohon rezeki,dua rejeki yuotube,ilmu murah rezeki,dzikir murah rejeki,doa rezeki datang,doa rezeki tidak putus,doa rezeki duit,doa untuk meniaga,doa tambah rejeki,Doa untuk peniaga,doa untuk murah rejeko,doa tambah rezeky,doa untuk dipermudahkan rezeki,doamurahrezeki,do\a murah rizki,Doa2 murah rezeki,doa mustajab dalam bahasa rumi,doa nabi sulaiman untuk kekayaan rumi,doa murah reseky,doa mudah dapat rezeki,doa murah rezek,doa murah rezeki dalam pekerjaan,doa mura rejeki,surah tarik rezeki,surah murah rezeki rumi,surah untuk murah rezki,Mengharapkan rejeki,mohon murah rezeki,Zikir murah rezki,kelebihan selawat murah rezeki,surah amalan dimurahkan rezeki,surah di murahkan rezeki,surah amalan murah rezeki,surah dipermudahkan rezeki,supaya dimurahkan rezeki,surah al-waqiah pembuka rezeki,supaya murah rezeki,surah murah,surah murah rezeki dalam rumi,tips rezeki berkat,pemurah rezeki,petua rezeki melimpah ruah,selawat,selawat murah rezeki waqiah,selawat murah rezeki rumi,rezeki murah dan berkat,rahsia pintu rezeki,rezeki tidak putus,rezeki,solawat murah rezeki,surah al waqiah ayat murah rezeki,surah al waqiah rumi,zikir selawat murah rezeki,zikir pembuka rezeki rumi,zikir untuk jadi jutawan,zikir supaya murah rezeki,Zikir pembuka rizki,Surah pemura,surah pembuka rejeki,Macam mana nak murah rezeki,mondakini com,murah rizqi,nak tahu ustaz harun din surah al waqiah,mudah rezeki,kata-kata murah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki islam,petua murahkan rezeki,petua rezeki masuk,pemanggil rejeki,petua rezeki,www amalan murah rezeki,tips rezeki murah,tips agar murah rejeki,tip untuk murah rezeki,untukmajudalamberniagacaraislamdoa doa,ya allah luaskanlah rezeki kami,zikir amalan murah rezeki,youtube pembuka rezeki,zikir di murahakan rezeki,zikir memanggil rezeki,cara2 dipermudah kan rezeki,cara permudahkan rezeki,do a murah rejeki,cars mengamal ayst 261albaqarah,Doa dekatkan rezeki,doa di murahkan rezki,doa dilimpahkan rezeki yang banyak,doa dimurahkan rezeki anak,doa dimurahkan rezeki nya,doa di limpahkan rezeki,Doa dimurah rezeki,doa di tambahkan rezeki,doa agar dilimpahkan kekayaan,doa agar rezeki tidak putus,doa allah huma aksir lahu,doa agar tambah rezeki,doa agar dimura,doa maju perniagaam,doa harian dan doa mohon rezeki,doa dipermudahkan mendapat rezeki,doa dlm perniagaan,doa duit datang,doa limpah rezeki,doa dipermudahkan rezeki yang baik,doa dan zikir untuk murah rezeki,doa biar murah rejeki,doa memohon agar rezaki d permudahkan,doa meniaga,cara nakbuka pintu reze,cara nak buka pintu rezeki,cara murah,cara mendapat rezeki berkat,cara murah rejeki,cara amalan mujarab menjempot rezeki,cara agar dimurahkan rezeki,amala,amalan agar dilimpahkan rezeki,ayat untuk dimurahkan rezeki,bacaan agar murah rezeki,bacaan untuk murah rezeki,baca surah apa allah mudah kan rezeki?,ayat untuk buka pintu rezeki yang paling mustajab,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,ayat mura,ayat buka pintu rezeki,ayat al quran murah rezeki,ayat alquran tentang murah rezeki,amalan untuk dimurahkan rezeki,Amalkan doa ini untuk cepat kaya,amalan surah untuk murah rezeki,amalan murah rezeki dan kaya,#######################,###############,#####################,7 amalan pembuka pintu rizki,7 amalan pembuka pintu rejeki,7 amalan murah rezeki,#########,##############,Doa mrh rezki,doa murah rez,doa murah rezeki dan terjemahaan nya,doa mohon rezeki rumi,Doa murah rezeki com,doa supaya perniagaan maju,doa rezeki perniagaan,doa seribu dinar yusuf mansur,doa supaya maju dalam perniagaan,doa rumi murah rezeki buat suami,doa rezeki dalam rumi,doa pembuka 12 pintu rezeki dalam rumi,doa mustajab pembuka rezeki lengkap,doa murah rijki,doa murah rezeki versi rumi,doa murahkan rejeki,doa murahkan rezeki rumi,doa murahkan,doa nabi muhammad murah rezeki,doa murah rezeki surah al-waqiah rumi,doa murah rizeki,doa nabi muhammad untuk murah rezeki,doa untung berniaga,doa untuk murah kan rezeki,doa tambah rizqu,doa untuk ditambah rezeki,doa untuk menambah rezeki,doa untuk murah rezky,doa untuk maju dalam perniagaan,doa untuk membuka pintu lepas dari belenggu masalah,doa zikir kekayaan nabi sulaiman,doa-doa untuk murah rezeki,do\a dimurahkan rezeki,doajadi senang,doadimurahkanrezeki,doa supaya dapat berniaga,doa supaya perniagaan laris,doa rezeki berkat,doa selepas solat murah rezeki,doa mula perniagaan,Doa murah rejeky,doa mudah dapat kerja dalam rumi,doa murag,doa murah rejeki com,doa murah rezeki dan cepat kaya rumi,doa murah rezeki bahasa melayu,doa mr,doa murah rezeki kerja,Doa murah rezeki duit,jalan murah rezeki,dzikir pembuka pintu rezeki,dzikir pemurah rezeki,dzikir agar murah rezeki,doa tambah duit,doa utk dimurahkan rezeki,Doa tambah rezeki ayat rumi,doa untuk masuk rezeki,doa untuk rezeki,doa permurah rezeki,doa permudahkan rezeki rumi,doa pembuka rezeki dan kekayaan,doa pemurah rezky,doa perniagaan nabi muhammad saw,doa niaga,Doa pemurahrezki com,doa permurahkan rezeki,doa pemu,doa murah rezki com,doa murah rezrki,doa murah rezeki ustaz,doa murh rezeki,doa murahkn rezeki,doa murah rezeki rumi baca kat tapak tanga,doa nabi muhammad berniaga,cara maju dalam perniagaan,cara menambah rezeki,cara doa pohon rezeki melimph dri allah,cara mendapat rezeki murah,cara nak suruh orang lebih tua solat,cara nak maju dalam perniagaan,cara membuka pintu rejeki,doa agar rezeki murah,doa agar dimurah,doa agar murah rezeki dan di tambah rezekiny,doa agar dilimpahkan rezeki yang banyak,doa agar perniagaan laris,doa agar dimurahkan,doa amalan di murahkan rezeki,doa agar perniagaan maju,Doa agar murah rezky,cara tambah amalan harian,cara untuk mendapat rezeki,d0a murah rezeki,cara supaya dimurahkan rezeki,doa 12 pintu rumi,do a di murahkan rezki,doa dimurahkan rezekinya,doa dimurahkan rezeki pekerjaan,doa dimurahkan rizky,doa di murahkan rizky,doa di buka kan pintu rezeki yg melimpah,doa dimura,doa di,doa di murah,doa minta rezeki rumi,doa memudahkan rezeki,doa minta dilimpahkan rezeki,doa memulakan perniagaan baru,doa membuka pintu rejeki,doa doa di murahkan rezeki,doa harian dalam rumi,doa doa murah rejki,doa dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki,doa kekayaan rezeki,doa dipermudahkan perniagaan,Doa harian rumi,doa harian murah rezeki,doa dan cara cepat dapat cari kerja,doa berniaga laris,doa biar banyak didatangkan rejeki,doa biar di limpah kan atau di cukup kan rizki nya,doa bg dapat duit yg banyak,doa dalam bahasa rumi murah rezeki,doa buka 12 pintu rezeki rumi,youtube doa murah rizki,zikir kekayaan,zikir dalam rumi,zikir dan doa dimurahkan rezeki,youtube sholawat rezeki,membuka pintu rejeki,nak dpt rezki banyak,mndakini com,zikir untuk kaya,zikir murah rez,zikir tarik rezeki,zikir murah rezeki dalam rumi,zikir pembuka pintu rizki,zikir pembuka rejeki,zikir tarik duit,selwat tarik rezeki,selawat dimurahkan rezeki,rezeki mudah datang,sholawat murah rejeki,semoga murah rezeki,surah al waqiah dalam rumi,solawat murah rizki,solat pintu rezeki,surah mendapat rezeki,surah minta rezeki,solusi agar murah rizki,Surah rizki,surah rejeki,surat pemurah rezeki,surat panggil rezki,tip buka pintu rizki,tips menambah rezeki,tips rezeki,Tip dimurahkan rezeki,tujuh pintu rezeki,Tips murah,kata doa di bukakan rejeki,kiat murah rezeki,pintu pintu rezeki,Rahsia kekayaan dan doa murah rezeki,rahsia buka pintu rezeki,petua menarik rezeki,Rahasia murah rejeki,7 tips membuka pintu,##################,########################,#############,7 doa yang ibu amalkan demi anak anaknya,allahumma aksir mali,################################,agar rezeki murah,ayat seribu dinar yusuf mansur,baca doa dapat rezeki duit,ayat tambah rezeki,ayat suci Alquran yg bisa menambah rejeki yg banyak,bacaan surah untuk memohon rezeki,Bacaan doa murah rezki,ayat untuk membuka pintu rezeki yg mustajab-rumi,bagaimana nak murah rezeki,cara buka pintu rezki,cara dilimpahkan rezeki,Cara agar mudah diberi rizki pekerjaan,bagaimana cara untuk murah rezeki,Buka pintu rejeki,Amalan dan doa murah rejeki,amalan agar murah,amalan pintu rezeki,amalan rezeki tidak putus,amalan membuka rezeki,amalan membuka tujuh lotif,amalan harian untuk,amalan murah rezeki yang senang dilakukan,amalan mustajab cepat kaya,amalan pemurah rejeki,amalan memudahkan rezeki,amalan murah rizqi,amalan murah rezeki rasulullah,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam bahasa rumi,ayat al-qur\an pembawa rezeki YouTube,ayat murah rezeki dalam rumi,ayat pembuka rezeki rumi,amalan untuk memurahkan rezeki,ayat agar murah rejeki,amalan tambh rizky,ayat 7 pintu,amalan zikir tambah rezeki,Amalan tambah rizki,amalan untuk tambah rezeki,amalan untuk mudah rezeki,amalan yang memurahkan rezeki,amalan surah untuk perniagaan,amalansupaya rezekiluas,ayat 1000 dinar rumi,amalan zikir harian rumi,amalan zikir banyak kerja tak menjadi,Biar murah rezeki?,bagaimana mahu murah rezeki,cara banyakkan rezeki,cara dapat rezeki yang berkat,cara agar di murahkan rezeki,cara agar murah r,bagaimana untuk mendapat rezeki yang murah,biar murah,7 pintu rejeki,##########,############,#######,7 dzikir menambah rezeki,allahumma aksir maali,#####,7 zikir harian,7 zikir pintu rizky,####################,Al Waqiah pembuka rezeki rumi,7 ayat rejeki,bacaan doa murah rejeki,bacaan selawat untuk tarik duit,bacaan dzikir limpah rezki,ayat zikir murah rezeki,ayat tuju tuk murah rezeki yg power,bacaan doa nabi sulaiman,bacaan doa zikir untuk kekayaan jalan pintas,ayat untuk memulakan perniagaan,bacaan doa memulakan perniagaan,bacaan surah untuk murah rezeki,Ayat2 murah rezeki,ayat2 murah rezqi,bacaan zikir murah rezeki,bacaan murah rizki,ayat2 suci alquran pembuka pintu rezeki,ayat alquran duit tidak pandai putus,ayat rezeki melimpah ruah,ayat murah,ayat al-quran murah rezeki,ayat menambahkan rezeki,ayat mudah rejeki,ayat pemurah rezeki dan cepat kaya,ayat doa dimurahkan rezeki,ayat pemanggil rejeki,ayat pendek murah rezeki,ayat murah rejeki dan cepat kaya,ayat doa murah rezeki,ayat di murah kan rezki,ayat pemanggil rezeki,ayat buka rezeki,ayat mur,ayat alquran menambah rezeki,ayat rezeki,ayat alquran murah rezeki,amalan dimurahkan rejeki,Amalan doa murah rezeky,amalan doa murah rizki,amalan doa supaya jadi jutawan,Amalan atau zikir murah rezeki,amalan kekayaan,amalan mujarab murah rezeki,Amalan mudah rejeki,Amalan murah rijki,Amalan pemanggil rejeki,amalan harian murah rezeki,amalan memanggil rezeki,amalan memanggil rejeki,amalan murah rezeki dalam perniagaan,amalan pembuka pintu rizki,amalan harian untuk memudahkan rezeki datang,amalan ilmu agar rezeki melimpah-ruah,amalan jadi jutawan,amalan murah rezeki perniagaan,amalan pembuka pintu rizki dan kekayaan,amalan menambah rejeki,amalan pembuka pintu rejeki,amalan mustajab kekayaan,Amalan murah reski,doa dan amalan supaya murah rizki,doa cepat kaya,doa biar tambah rezki,doa dan amalan jadi jutawan,doa cepat kaya dalam bahasa melayu,doa dan zikir dimurahkan rezeki,doa dan amalan dimurahkan rezeki,doa d murah kan rezeki,doa dan zikir dimurahkan rezeki oleh tuhan,doa cepat masuk rezeki,doa banyak wang,Doa bagi murah rezeki,doa buka pintu rezeki rumi,doa dalam saat buntu rezeki,cara sedekah memohon kekayaan,cara rezeki masuk,doa 7pintu,cara solat pembawa rezeki,dipermudahkan rezeki,dikir murah riski,cara utuk permudahkan dan menarik rezeki,do ah nabi sulaiman,cara2 dimurahkan rezeki,cara rezeki murah,dimurahkan rezekinya,dia murah rezeki,Cara mempermudahkan rezeki,cara luas rezeki,cara nak mustajab,cara memudahkan rezeki,cara mudah rezeki,cara mendapatkan murah rezeki,cara mendapatkan duit melimpah ruah,cara mengamalkan ayat seribu dinar untuk kekayaan,cara membuka pintu rizki,cara nak suruh duit kita berkat,doa agar mura,doa agar rejeki murah,doa agar di murah kan rizki,Doa agar dimurah kan rezeki,doa amalan murah rejeki,doa ayat pembuka rezeki,doa agar di dekatkan rejeki,doa agar diluaskan rejeki,doa amalan harian dalam rumi,doa agar jadi jutawan,doa agar dimurahkan rejeki,doa harian to rezeki,doa doa dimurahkan rezeki

Apa Komen Anda

27 comments… add one
 • Rezki ada dimana-mana sahaja, yang penting usaha kita dan disertai doa kita

 • Normah Ahmad

  Syukran, alhamdulillah dg perkongsian. Semuga kita semua dapat istiqomah mengamalkannya dan mendapat darinya. Insyaallah.

 • Normah Ahmad

  Syukran dg perkongsian, semuga kita semua mendapat manfaat darinya, insya’Allah.

 • terima kasih , semoga info ini menjadi panduan kita semua

 • LIZ RASHID

  ALHAMDULILLAH, SYUKRAN ATAS PERKONGSIAN BERMANKNA INI,MOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMBERKATIMU..AAMIIIIN YRA
  1000 000 X

 • terima kasih atas perkongsian ini
  saya percaya rezeki ditangan Allah
  dan saya cuba mendekatiNya sebaik-baiknya

 • Lukisan Murah

  Makasih Mas atas sharenya.. Meminta hanya kepada Allah semata dengan cara yang dianjurkan…artikelnya bermanfaat banget
  Salam kenal dari Susi – Toko Lukisan Online

 • salam.
  Perkongsian yg bgs. Boleh copy & paste?

 • dary

  Alhamduliihan, terim kasih pencerahan bgi kami yng sd galau ingin rezeki spy mudah..aamiin, syukron. akhii.salam

 • Lukisan Murah

  Assalam,,,Makasih atas sharenya Mas ,Rezeki datang dari Allah meminta juga pada Allah…
  Wassalam 🙂 By Lukisan Kaligrafi

 • MOHON IZIN UNTUK MENGKOPY DAN SAYA TAMPILKAN DI WEB SAYA makin kaya dengan sedekah

 • yus

  alhamdulillah…

 • Mazia Husin

  Terima kasih. Mohon kongsi Doa yang diberikan.

 • Syukran, alhamdulillah..Terima kasih atas perkongsian ilmu.

 • Terima kasih di atas amalan murah rezeki, sy trtingin sgt murah rezeki spy dpt menolong kedua ibubapa sy..doakan ya

 • Kaedah dan anjuran di atas mengingatkan saya dengan Ust Yusuf Mansur di Indonesia yg gigih menganjurkan sedekah, dhuha dan tahajud sebagai jalan penyelesaian masalah

 • alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian..saya cuba menggoogle surah apa yang bagus dibaca untuk dipermudahkan rezeki dari Allah..alhamdulillah jumpa lebih dari itu..dapat beberapa tips pula..alhamdulillah

 • Terimakasih

 • Assalamualaikum, terima kasih atas sharenya tentang doa mustajab 🙂
  Salam Tambang Emas

 • Terima kasih atas perkongsian ini. InsyaAllah kita sama-sama amalkan dengan penuh istiqamah.
  Doa Murah Rezeki & Pantang Larang Rezeki

 • budi sukma

  Tabligh, terima kasih mohon perkongsian yg manfaat. Alamin.

 • ariebnu

  Terima kasih atas share nya, semoga kita semua selalu dilimpahkan rezeki oleh Allah..aamiin

 • Alhamdulillah. Terima kasih atas perkongsian tuan.

  Saya suka bila tuan sentuh bab ayat 1,000 dinar yang digantung di kedai-kedai atau restoran.

  Tapi, bagi saya, kadangkala, ada bagusnya digantung. Pelanggan dan peniaga akan teringat untuk baca bila terlihat ayat yang digantung.

  Apa yang lebih teruk, kita pasti pernah tengok ada ayat-ayat dalam tulisan Arab yang berbentuk segi tiga digantung di dinding kedai atau pintu masuk utama.

  Saya tak pasti itu ayat apa. Tapi, perkara macam itu perlu disiasat pihak berwajib supaya peniaga-peniaga tak mengamalkan perkara ‘pelik-pelik’ semata-mata untuk melariskan perniagaan.

  Setakat ini saya masih bersangka baik dengan ayat segi tiga itu. Mungkin hanya ayat 1,000 dinar atau doa murah rezeki.

  Allahua’lam. 🙂

Leave a Comment