7 Tips Membuka Pintu Rezeki

rezeki

Siapapun orangnya pasti pernah mengalami kesulitan mendapat rezekiSiapapun orangnya mesti pernah mengalami masalah kewangan.

Yang sedihnya ada yang mengambil jalan pintas tanpa berfikir panjang lantas memijam duit dari Ahlong dan ada yang sampai meragut,pecah amanah dan pecah rumah orang..

Yang lebih parah sanggup merosakkan akidah pergi berjumpa bomoh konon boleh dapat “nombor”..

Kita mengaku kita muslim,kita ada Allah tapi mengapa tidak dekatkan diri denganNYA dan berdoalah apa yang kita hajati..Mengadulah tentang masalah yang sedang kita hadapi..

Berikut ini saya kongsikan kepada anda suatu amalan pemanggil rezeki dan pembuka pintu-pintu rezeki yang menjadi amalan orang-orang soleh..

1. Banyakkan beristighfar

Kata Nabi Nuh ‘alaihis salam:Aku katakana kepda kaumku”Beristighfarlah kamu kepada Tuhan,sesungguhnya DIA adalah pengampun..Kalau kamu istighfar DIA akan turunkan kepada kamu hujan dan DIA kan membanyakkan harta dan anak pinakmu dan DIA akan menjadikan untuk kamu kebun-kebun dan sungai-sungai”

Dalam sebuah riwayat diceritakan bahawa datang seseorang kepada imam Hasan al-Basri r.a mengadu tentang tanahnya yang tidak subur lalu jawab Hasan al-Basri: “BERISTIGHFARLAH”..Datang pula yang lain mengadu kemiskinan,jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Datang lagi yang lain minta doa agar direzkikan seorang anak, jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Lalu ditanya Hasan al-Basri mengapa jawapannya semua sama sedangkan didatangkan persoalan yang berbeza. Kata imam Hasan al Basri:“Ini bukanlah pendapatku,inilah yang Nabi Nuh a.s sebut”

2. Doa murah rezeki yang dibacakan oleh Nabi SAW kepada Anas bin Malik RA

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ ووالسع له في داره وَبَارِكْ لَهُ فيما اعطيته واحسن اعماله والغفرله

Allahumma aksir maalahu wa waladahu, wa wassi’ lahu fi darihi, wa bariklahu fi ma a’toitahu, wa ahsin a’malahu, warghfirlahu.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartanya dan anak-anak-anaknya dan luaskanlah rumahnya dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadanya dan perbaikilah amalannya dan ampunkan untuknya…

Doa ini untuk didoakan kepada seorang lelaki..kerana Nabi doakan kepada Anas..kalau nak doakan untuk (dia) seorang wanita maka tukarlah dhomir(kata ganti nama) huwa(hu) kepada dhomir hiya(ha) seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَها وَوَلَدَها ووالسع لها في دارها وَبَارِكْ لَها فيما اعطيتها واحسن اعمالها والغفرلها

Adapun jika anda mahu amalkan doa ini untuk diri sendiri maka tukarkan dhomir huwa(dia lk) atau hiya(dia wanita) kepada dhomir ana seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالي وَوَلَدي ووالسع لي في داري وَبَارِكْ لَي فيما اعطيتني واحسن اعمالي والغفرلي

Allahumma , aksir maali, wa waladi, wa wassi’ li fi dari, wa barikli fi ma a’toitani, wa ahsin a’mali, warghfirli.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartaku dan anak-anak-anakku dan luaskanlah rumahku dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadaku dan perbaikilah amalanku dan ampunkan untukku…

Berkat doa Nabi s.a.w kepada Anas r.a Allah telah panjangkan umur Anas bin Malik dan kurniakannya anak dan harta yang banyak sebagaimana yang dikatakan oleh Anas r.a sendiri: “Demi Allah,hartaku sangat banyak dan anak cucuku hari ini lebih seratus orang.”
Diriwayatkan Anas dilimpahkan kekayaan,dikurniakan ramai anak ( 120 orang ) dan umurnya ketika wafat 104 tahun(saturiwayat) dan beliau telah meriwayatkan 2200 hadith Nabi SAW.

Lazimi doa ini ketika sujud dan selepas solat dengan bersungguh-sungguh mengharapkan rezeki yang diminta..

3. Selawat Murah Rezeki

اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهاَ عَلَينَا الأَرْزَاقِ وتحَسِّنُ بِهَا لَناَ الأَخْلاَق
وَعَلَى آَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

Allaahumma solli ‘alaa sayyidina Muhammad
solaatan tuwassi ‘u bihaa ‘alainal arzaak
watuhassinu bihaa lanal akhlaak
wa ‘alaa ‘aalihi wasohbihi wasallim

Ya.Allah rahmatilah dan kurniakanlah kesejahteraan atas Muhammad rasulullah dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkan kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya

Amalkan selawat ini dengan ikhlas berselawat ke atas Nabi s.a.w..Mudah-mudahan berkat selawat ke atas Nabi ini diluaskan dan dilapangkan rezeki..

4. Ayat Seribu Dinar

ayat-seribu-dinar

Wa mayyataqillaha yajj’allahu makhroja Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib,

Wamayyatawakal ‘alallahi fahuwa hasbuhu.Innallah baalighul amrih.Qod ja’allahu

Likulli syai’in qodroo

Terjemahannya :

Barangsiapa berTAQWA kepada Allah, nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah Dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq,dari ayat dua dan tiga..

Kaedah beramal:

Amalkan setiap selepas solat subuh..Kalau dapat amalkan setiap kali selepas solat fardu lagilah baik.Baca sebnyak 7 kali dan ulang 3 kali pada ayat “Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib”

P\S:Ramai peniaga yang mengantung ayat ini di permis perniagaan agar perniagaannya maju.Cara ini salah..Nak murah rezeki\maju dalam perniagaan bukan dengan gantung ayat 1000 dinar di permis perniagaan tapi kaedahnya ialah istiqamah membacanya sebagai amalan harian berserta tingkatkan ketakwaan kepada Allah..

5. Banyak Bersedekah

Salah satu tips kunci rezeki adalah bersedekah..Cara ini juga berkesan seperti tips-tips yang disebutkan di atas..Inilah kunci rahsia kekayaan ahli-ahli koprat muslim seperti Tan Sri Syed Bukhari..Sedekah adalah satu amalan yang ajaib,kerana semakin kita bersedekah semakin Allah tambahkan lagi kekayaan kepada kita..tapi bersedekah itu mesti niat kerana Allah(ikhlas)

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَـعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha mengetahui.” (Al Baqarah: 261).

6. Berbakti kepada Ibu Bapa

Antara amalan yang boleh membuatkan Allah membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya ialah berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa. Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: “Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka,tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)”

17:24: “Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil”

Disebutkan di dalam Hadis:

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya.”
(Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

7. Melazimi Membaca surah al Waqi’ah

Diriwayatkan Sa’ad bin Abi waqas seorang Nabi s.a.w yang dilimpahkan dengan kekayaan tetapi hampir keseluruhan hartanya di infaqkan ke jalan Allah

Suatu hari ada sahabat yang bertanya kepada Sa’ad bin waqas:”Kamu tak bimbang ke nanti kamu mati anak-anak kamu jatuh miskin?”

Jawabnya:”Aaku telah tinggalkan kepada mereka yang lebih baik dari harta yang mereka tidak akan diitmpa kemiskinan selama-lamanya

Ditanya kepada”Apa yang kamu tinggalkan kepada anak-anak kamu?”

Jawabnya”Aku tinggalkan kepada ank-anak aku dengan pesanan jangan tinggalkan surah al waqi’ah”..

Surah al waqi’ah ini menjadi amalan keluarga Prof Dato Dr Haron Din..sejak dari kecil lagi bapanya(Lebai Din)mewajibkan anak-anaknaya menghafaz dan mengamalkan surah al waqi’ah sebagai ikhtiar murah rezeki

Kata Dr Haron Din:

“Saya hafal sejak zaman ayah lagi..Ayah suruh kami baca surah al waqi’ah..Kami baca surah al waqi’ah Pada tiap-tiap malam jumaat dan ayah akan mengapalai membaca al waqi’ah dan dia latih kesemua anak-anak dia surah al waqi’ah,dan saya dapati betul..Ayah tidak meninggalkan sebarang harta..Emak hanya tinggalkan kedapa kami dalam 2 ekar setengah tanah tapi semua adik beradik tak nak dan kita waqafkan kepada sekolah S.A.R..Masing-masing berbekalkan dengan al Waqi’ah dan saya tak tinggal waqi’ah,dalam kereta,atas kapal terbang,di rumah nak tidur saya baca..so jangan tinggal waqi’ah..Orang-orang yang agak bermasalah rezeki ni baca waqi’ah..Kena yakin bahawa waqi’ah menjadi satu pendorong utama,tapi janganlah harap hari ni baca esok boleh jadi kaya..so beramal..saya beramal lama”

Pesanan saya:

1. Beramallah dengan tips-tips diatas secara konsistan..Jangan mengharap hari ini amal esok nak dah persoal kenapa tak kaya-kaya pun..

2.Yakinlah serta letakkan spenuh pengharapan kepada Allah supaya dengan ikhtiyar ini Allah melimpah rezeki kepada kita tidak putus-putus biarpun tidak kaya..

3. Beramal dengan tips-tips murah rezeki di atas bukanlah bermakna kita tidak payah keluar cari kerja..kita bukanlah seperti orang-orang yang telah sampai ke maqam beroleh rezeki tanpa sebarang kerja..

4. Pengalaman orang-orang yang beramal secara istiqamah salah satu dari tips-tips di atas memang menjadi..rezekinya mudah je..mereka yang saya kenali tidaklah sehingga menjadi jutawan tapi mereka tidka pernah rasa susah mendapat rezeki,rezeki ada sahaja..

5. Anda perlu tahu bila sebut rezeki,rezeki bukan sahaja WANG atau HARTA..ulama berpendapat kadang-kadang rezeki itu datang dalam bentuk seperti diberi kesihatan yang baik,mudah urusan,selamat dari musibah dan mendapat kebahagian..

6. Yang paling penting ialah tingkatkan ketakwaan kita kepada Allah..Bila kita bertakwa pasti Allah memelihara rezeki kita..Bila kita buntu pasti Allah akan memberi jalan keluarnya dan Allah akan memberi kepada orang-orang yang bertakwa itu rezeki yang tidak pernah ia duga.

bua tduit dengan youtube adsense
search terms:
doa murah rezeki,doa dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki,doa murah rejeki,doa murah rezeki dan cepat kaya,zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa murah rezeky,doa cepat kaya dan murah rezeki,selawat murah rezeki,doa murah rezeki rumi,doa tambah rezeki,murah rezeki,doa agar murah rezeki,doa murah rizki,doa murah,amalan murah rezeki dan cepat kaya,amalan untuk murah rezeki,doa murah rezeki dalam perniagaan,doa pembuka rezeki,doa murah rezki,doa murah rezeki ustaz kazim,doa buka pintu rezeki,Doa di murahkan rezeki,doa untuk murah rezeki,doa murah rezeki dalam rumi,petua murah rezeki,surah murah rezeki,amalan zikir murah rezeki,amalan murah rezeki yang mustajab,surah pembuka rezeki,zikir murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rezeki untuk bisnis anda,doa mustajab murah rezeki,Doa agar dimurahkan rezeki,doa amalan murah rezeki,ayat murah rezeki,doa murah rezeki surah al-waqiah,tips murah rezeki,doa murahkan rezeki,doa mura,doa pemurah rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya,ayat al quran untuk murah rezeki,doa mu,zikir untuk murah rezeki,Amalan agar murah rezeki,doa doa murah rezeki,doa rezeki tak putus,doa murah rezeki selepas solat,amalan zikir murah rezeki lengkap,pintu rezeki,zikir pembuka pintu rezeki,doa pintu rezeki,cara murah rezeki,7 amalan pembuka pintu rezeki,amalan ayat al quran untuk murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam perniagaan,doa supaya murah rezeki,doa mohon murah rezeki,doa murah rizqi,DOA BERNIAGA,amalan ayat alquran untuk murah rezeki,DOA pemanggil rezeki,doa untuk berniaga,dzikir harian pembuka pintu rezeki,doa pembuka pintu rezeki,do\a murah rezeki,surah murahkan rezeki,7 zikir pembuka pintu rezeki,ayat al quran dimurahkan rezeki,amalan pembuka pintu rezeki dan kekayaan,amalan harian untuk murah rezeki,doa murah rizky,doa murah rezeki berniaga,surah al waqiah untuk murah rezeki,zikir murah rezeki rumi,amalan pembuka pintu rezeki,doa agar murah rizki,amalan dimurahkan rezeki,doa dimurahkan rejeki,Doa di murah kan rezeki,doa murah rezeki paling mustajab,doa murah rezeki dapat kerja,tip murah rezeki,zikir nama allah untuk murah rezeki,doa dan amalan murah rezeki,7 pintu rezeki,amalan murah rejeki,ayat pembuka rezeki,doa buka rezeki,Doa agar murah rejeki,Doa murah rezky,doa mur,doa membuka pintu rezeki,murah rezeki dalam islam,petua murah rezeki dan cepat kaya,surah pembuka pintu rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam rumi,cara murah rezeki dalam islam,cara membuka pintu rezeki,doa agr diluaskn rezki,doa dimurahkan rizki,surah untuk murahkan rezeki,surah untuk murah rezeki,doa mustajab pembuka rezeki,doa murah rezeki yang tidak disangka,rahsia murah rezeki,doa pemurah rejeki,doa perniagaan maju,murah rejeki,surah amalan untuk murah rezeki,doa zikir murah rezeki,doa pembuka rezeki rumi,doa mohon rezeki,doa mudah rezeki,bacaan doa murah rezeki,amalan mudah rezeki,7 pintu pembuka rezeki,doa agar di murah kan rezeki,amalan supaya dimurahkan rezeki,petua murah rezeki dalam islam,membuka pintu rezeki,doa supaya murah rezki,doa memurahkan rezeki,zikir agar dimurahkan rezeki,zikir utk murah rezeki,surah rezeki,doa untuk tambah rezeki,amalan murah rezeki dalam islam,agar murah rezeki,7 doa pembuka pintu rezeki,doa dimurahkan rezeky,doa dimurahkan rezki,amalan buka pintu rezeki,doa buka pintu rezeki dalam rumi,doa minta murah rezeki,doa maju perniagaan,doa murah rezeki ustaz ismail kamus,doa panggil rezeki,doa murah re,doa murah riski,doa rezeki,doa rasulullah untuk murah rezeki,surah alquran untuk murah rezeki,doa rumi murah rezeki,doa memulakan perniagaan,zikir murahkan rezeki,pintu rezeki berniaga,doa agar murah rezki,doa dipermudahkan rezeki,doa kekayaan,doa dilimpahkan rezeki,amalan doa untuk murah rezeki,amalan doa murah rezeki,amalan pembuka rezeki,ayat alquran untuk murah rezeki,ayat mudah rezeki,#################,Amalan agar murah rejeki,cara murahkan rezeki,do a murah rezeki,cara untuk murah rezeki,doa agar di murahkan rezeki,amalan murah rizki,amalan mustajab dan murah rezeki,doa dan amalan agar murah rezeki,murah rezeki dalam perniagaan,doa luas rezeki,doa menambah rezeki,doa memanggil rezeki,doa pemurah rizki,doa perniagaan,doa murah reski,doa murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,doa pembawa rezeki YouTube,surat murah rezeki,doa supaya dimurahkan rezeki,doa pembuka 12 pintu rezeki,doa pembuka 12 pintu kebaikan dalam rumi,doa permudahkan rezeki,pembuka rezeki,rezeki murah,do\a murah rejeki,doa mendapat rezeki dan pekerjaan,www doa murah rezeki,zikir pembuka rezeki,gambar doa murah rezeki,doa agar dilimpahkan rezeki,doa agar murah rizky,amalan murah rezeki ustaz ismail kamus,amalan pemurah rezeki,amalan murah rezeki menurut islam,amalan suaya duit ada,amalan memurahkan rezeki,doa dipermudahkan rezeki rumi,doa di murahkan rejeki,ayat ayat al quran murah rezeki,cara agar murah rezeki,bacaan murah rezeki,buka pintu rezeki,cara di murahkan rezeki,bacaan doa untuk murah rezeki,amalan murah rezki,amalan supaya murah rezeki,cara nak murah rezeki,ayat al quran murahkan rezeki,ayat pemurah rezeki,################,amalan amalan murah rezeki,######,doa dimurahkan rezeki dalam pekerjaan,doa dilimpahkan banyak rezeki,kunci murah rezeki,dzikir murah rezeki,Doa untuk dimurahkan rezeki,Pemanggil rezeki,doa pembuka pintu rejeki,surah al-quran murah rezeki,selawat nabi murah rezeki,selawat untuk murah rezeki,surah doa murah rezeki,zikir rezeki,youtube zikir murah rezeki,doa murah rezeki dalam bahasa melayu,doa must,Doa pemanggil rejeki,doa mohon dimurahkan rezeki,doa mohon murah rezeki dalam perniagaan,doa maju dalam perniagaan,doa rezeki masuk,doa pembuka rezeki dalam rumi,doa pembuka rejeki,doa rezeki rumi,doa untuk perniagaan maju,doa tarik rezeki,doa utk murah rezeki,surat dalam alquranuntuk memanggil rizki,Surah untuk dimurahkan rezeki,gambar ayat suci alquran untuk dimurahkan rezeki,pembuka pintu rezeki,Murah rizki,doa Murah rejki,selawat pembuka rezeki,zikir harian murah rezeki,zikir untuk murahkan rezeki,doa dimurahkn rezeki,amalan tambah rezeki,amalan menambah rezeki,amalan murah,amalan pemanggil rezeki,Ayat untuk murah rezeki,cara dipermudahkan rezeki,7 dzikir pembuka pintu rezeki,allahumma aksir,cara memurahkan rezeki,amalan zikir untuk murah rezeki,ayat murahkan rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya rumi,ayat murah rezeki & cepat kaya,amalan doa murah rejeki,amalan doa mustajab anas bin malik ra,amalan membuka pintu rezeki,doa jadi jutawan,doa biar murah rezeki,doa atau zikir murah rezeki,cara mengamalkan ayat seribu dinar,do a murah rizki,bagaimana murah rezeki,cara buka pintu rezeki,Cara dimurahkan rezeki,######################,agar murah rejeki,amalan agar murah rizki,7 zikir pembuka rezeki,7 kunci pintu rezeki,zikir rezeki melimpah,zikir pemurah rezeki,kata kata murah rezeki,doamurahrezki,doa untuk memulakan perniagaan,doa memohon rezeki,doa menambah rejeki,doa minta murah rezeki dan pendapatan,doa pembuka pintu rezeki rumi,doa pemurah rezki,tips murah rezeki dalam perniagaan,Tips murah rejeki,tambah rezeki,surah untuk rezeki,tips membuka pintu rezeki,surah tentang rezeki,selawat rezeki,sholawat murah rezeki,surah al-waqiah murah rezeki,surah dimurahkan rezeki,macam mana nak murahkan rezeki,doa nabi sulaiman untuk kekayaan rumi,doa murah reze,doa murah rezek,doa murah reseky,doa murah rezeki perniagaan,doa murah rezeki dan terjemahaan nya,doa murah rezeki Rasulullah,doa murah reziki,doa mustajab untuk murah rezeki,doa mustajab untuk cepat kaya,doa murah rezeqi,doa murah rezeki versi rumi,doa supaya maju dalam perniagaan,doa rezeki murah,doa pemurah,doa tambah rejeki,doa supaya di murahkan rezeki,doa untuk jadi jutawan,doa untuk murah rezky,doa zikir kekayaan nabi sulaiman,do\a murah rizki,doa untuk murahkan rezeki,doa untuk perniagaan,doa untuk membuka pintu lepas dari belenggu masalah,doa untuk rezeki masuk,youtube doa murah rezeki,zikir memanggil rezeki,zikir supaya murah rezeki,zikir tambah rezeki,zikir di murahakan rezeki,Zikir pembuka rizki,zikir murah rejeki,kata-kata murah rezeki,doa memohon agar rezaki d permudahkan,Doa mrh rezki,doa memanggil rejeki,doa mohon tambah rezeki,doa mujarab murah rezeki,doa mengharapkan rejeki,doa maju perniagaam,mondakini com,murah rizqi,petua untuk murah rezeki,Mengharapkan rejeki,nak tahu ustaz harun din surah al waqiah,surah tarik rezeki,surah pemurah rezeki,tips agar murah rezeki,untukmajudalamberniagacaraislamdoa doa,tips murah rezeki menurut islam,tips untuk murah rezeki,surah di murahkan rezeki,surah al waqiah murah rezeki,surah amalan murah rezeki,shalawat murah rezeki,salawat murah rezeki,surah buka pintu rezeki,#####################,###############,#########,doa dilimpahkan rezeki yang banyak,doa dlm perniagaan,doa di murah kan rizki,doa harian dan doa mohon rezeki,doa dipermudahkan rezeki yang baik,doa diluaskan pintu rezeki,doa dipermudahkan mendapat rezeki,Amalkan doa ini untuk cepat kaya,ayat amalan pembuka rezeki,ayat buka pintu rezeki,ayat murah rezeki rumi,amalan murahkan rezeki,Biar murah rezeki,cara dekatkan rezeki,baca surah apa allah mudah kan rezeki?,ayat untuk buka pintu rezeki yang paling mustajab,doa agar diluaskan rezeki,Doa dekatkan rezeki,cara nak murahkan rezeki,di murahkan rezeki,doa 7 pintu rezeki,cara untuk murahkan rezeki,cara mendapat rezeki berkat,doa agar di murah kan rejeki,cara supaya murah rezeki,do a di murahkan rezki,cara memanggil rezeki,cara tambah amalan harian,cara nak maju dalam perniagaan,dimurahkan rezeki,cara mendapat murah rezeki,amalan zikir tambah rezeki,ayat murah rejeki,ayat murah rezeki dalam perniagaan,ayat al-qur\an pembawa rezeki YouTube,Amalan untuk murah rejeki,ayat dimurahkan rezeki,7 tips membuka pintu,7 cara membuka pintu rezeki,7 tips membuka pintu rezeki,amalan agar rezeki melimpah ruah,amalan biar murah rezeki,7 amalan pembuka pintu rizki,7 amalan pembuka rezeki,agar murah rizki,########################,#######################,amalan,amala,Amalan dan doa murah rejeki,#############,doa dimurahkan,doa dimurahkan rezeki anak,doa doa murah rejki,doa dimurah kan rezeki,Doa dimurah rezeki,doa kekayaan rezeki,doa di murah kan rejeki,doa di luaskan rezeki,doa harian murah rezeki,doa duit datang,doa biar di limpah kan atau di cukup kan rizki nya,doa dalam bahasa rumi murah rezeki,doa agar murah,doa dan zikir murah rezeki,doa biar murah rizki,doa agar murah rezeki dan di tambah rezekiny,Doa d murahkan rezeki,doa di buka kan pintu rezeki yg melimpah,doa dan petua murah rezeki,doa bg dapat duit yg banyak,amalan rezeki tidak putus,amalan pintu rezeki,amalan surah murah rezeki,amalan m,amalan untuk dimurahkan rezeki,amalan memudahkan rezeki,amalan murah rezeki rasulullah,amalan murah rezeki yang senang dilakukan,amalan membuka tujuh lotif,amalan pemurah rejeki,amalan surah untuk murah rezeki,amalan doa dimurahkan rezeki,bacaan surah untuk memohon rezeki,cara buka pintu rezki,baca doa dapat rezeki duit,Buka pintu rejeki,bacaan untuk murah rezeki,cara maju dalam perniagaan,selwat tarik rezeki,surah al waqiah ayat murah rezeki,solawat murah rezeki,rezeki mudah masuk,surah minta murah rezeki,kata doa di bukakan rejeki,kelebihan selawat murah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki,doa untuk buka pintu rezeki,doamurahrezeki,Doa untuk murah rejeki,doa untuk mula berniaga,doadimurahkanrezeki,doamurah rezeki,doa untuk memurahkan rezeki,doa untuk rezeki,doa untuk memanggil rezeki,doa murah rezeki ustaz,doa murahkan rejeki,doa murah rezeki dalam pekerjaan,doa murah reseki,doa rezeki duit,doa rezeki dalam rumi,doa supaya rezeki tidak putus,doa pembuka rezeki dan kekayaan,doa supaya di murah kan rezeki,doa permudahkan rezeki rumi,doa supaya dapat berniaga,doa perniagaan nabi muhammad saw,doa rezeki tidak putus,doa seribu dinar yusuf mansur,doa semoga murah rezeki,doa tambah rezeky,zikir kekayaan,zikir untuk dimurahkan rezeki,zikir amalan murah rezeki,zikir selawat murah rezeki,Zikir murah rezki,zikir dalam rumi,zikir pembuka pintu rizki,surah untuk murah rezki,Surah rizki,surah rezeki dari allah,tip buka pintu rizki,surah rejeki,surat panggil rezki,surah untuk membuka pintu rezeki,surah pembuka rejeki,doa membuka pintu rejeki,doa minta rezeki,doa minta dekatkan rezeki,doa memohon dimurahkan rezeki,doa mudah masuk rezeki,doa mula perniagaan,petua membuka pintu rezeki,pemanggil rejeki,pintu pintu rezeki,mndakini com,membuka pintu rejeki,petua murah rezeki dalam perniagaan,murah rezki,mohon murah rezeki,rahasia murah rezeki,petua murah rezeki quran,memohon rezeki dari allah,rahsia kaya dengan sedekah,pembuka doa selepas solat,membuka pintu rezeki dengan cepat,pemurah datangnya rejeki,pintu rezeki menurut rasulullah,petua amalan untuk rezeki melimpah,murah rezek8,doa permudah rezeki,doa supaya murah rejeki,doa sebelum niaga dalam bahaa rumi,doa rasulullah untuk kekayaan,doa pembuka rezeki wat kita dlm tulisan rumi,doa pembukarezeki,doa pemurah rezky,doa pembuka rezeki bahasa rumi,doa rasulullah mudah rizki,doa pohon rezeki,doa semoga dibuka pintu rezeki dan halatuju,doa sebelum berniaga,doa supaya dapat rezeki melimpah,doa perniagaan laris,Doa semasa berniaga,doa reziki,Doa2 murah rezeki,doaberniaga,doa zikir mempermudahkan rejeki,doa untuk masuk rezeki,doa untuk anak malas rumi ustaz haron din,Do\a agar murah rezeki,do\a murah rizky,rezeki mudah dan cpat msuk,surah amalan pembuka rezeki,selawat,selawat untuk cepat kaya,rezeki yang berkat,surah memohon kekayaan harta benda dalam bahasa indonesia,selawat murah rezki,selawat untuk murahkan rezeki,rejeki tak putus putus,rejeki selawat,supaya murah rezeki,solat minta rezeki,surah memurahkan rezeki,rezeki,solawat amalan mustajab,surah al waqiah dalam rumi,rezeki la yahtasib,surah mendapat rezeki,dzikir pembuka pintu rezeki,jalan pembuka rezeki,kiat murah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki islam,Dzikir menambah rezeki,dzikir murah rejeki,kunci pembuka rezeki,kunci pemurah rejeki,doa mustajap di waktu subuh,Doa Nabi sulaiman Untuk Kekayaan Dalam Bahasa Rumi,doa nak jadi jutawan,doa murah rezeki nabi muhammad,doa mustajab pembuka rezeki lengkap,doa nabi kepada anas supaya berlimpah harta dan keturunanan,doa murah rezeki yang mustajab,doa nabi muham untok berniagaan,doa nabi muhammad murah rezeki,doa murah rezrki,doa nabi untuk perniagaan,doa nabi sulaiman dalam tulisan rumi,doa murah rezeki dalam bahasa rumi,doa murah rijki,doa murah rizeki,doa pecah kebuntuan cari rezeki,doa murah rejeki com,doa murah rez,doa memudahkan rezeki,doa membuka pintu rizki,doa muhon morah riski,doa murag,doa mudah urusan harian,doa mr,doa minta dimurahkan rezeki,doa mudah dapat rezeki,doa luaskan rezeki,doa mudah reski,doa memohon rejeki supaya digampangkan dan dilimpahkan,doa mohon rezeki rumi,doa memulakan perniagaan baru,doa masuk rezeki,doa mengharapkan rezeki,Doa memanggil rizki,doa mura rezeki,doa mura rejeki,doa muraah rezeki,doa menjadi jutawan,zikir mudah rezeki,zikir dimurahkan rezeki,zikir pembuka rejeki,zikir tarik rezeki,zikir murah rizki,zikir mohon rezeki,zikir pembuka,tips pembuka rezeki,tips murah rezeki dalam islam,surah untuk perniagaan,tips menambah rezeki,surah waqiah murah rezeki,surah untuk buka pintu rezeki,tips dimudahkan rezeki,surah untuk di murahkan rezeki,tip murah rizki dalamislam,www amalan murah rezeki,tip permudah rezeki,ayat untuk murahkan rezeki,ayat2 suci alquran pembuka pintu rezeki,bacaan selawat untuk tarik duit,cara dapat rezeki yang berkat,bacaan doa zikir untuk kekayaan jalan pintas,Cara agar murah rejeki,bacaan dzikir limpah rezki,7 ayat rejeki,allahumma aksir mali,############,################################,7 pintu rejeki,7 dzikir menambah rezeki,amalan agar dilimpahkan rezeki,####,7 zikir pintu rizky,cara untuk dimurahkan rezeki,cara sedekah memohon kekayaan,cara mengamalkan ayat seribu dinar untuk kekayaan,cara rezeki melimpah ruah,doa 7 pintu,cara solat pembawa rezeki,cara mendapatkan duit melimpah ruah,cara nak dapat rezeki,cara nak buka pintu rezeki,cara membuka pintu rejeki,cara murah rezki,cara untuk mendapat rezeki,cara2 dimurahkan rezeki,cara permudahkan rezeki,cara utuk permudahkan dan menarik rezeki,ayat 1000 dinar rumi,ayat mudah rejeki,ayat seribu dinar yusuf mansur,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,ayat pembuka pintu rezeki,ayat menambahkan rezeki,ayat pemanggil rezeki,amalan zikir banyak kerja tak menjadi,ayat doa murah rezeki,ayat al-quran murah rezeki,ayat al quran murah rezeki,amalan untuk murahkan rezeki,amalan ilmu agar rezeki melimpah-ruah,amalan surah untuk perniagaan,amalan mustajab kekayaan,amalan supaya di murahkan rezeki,amalan harian untuk memudahkan rezeki datang,amalan mu,Amalan mudah rejeki,amalan doa supaya jadi jutawan,amalan pembuka pintu rizki,amalan pembuka pintu rejeki,amalan mustajab cepat kaya,amalan penambah rezeki,amalan pembuka pintu rizki dan kekayaan,amalan murah rezeki dan berkat,doa dimurahkan rezky,doa di murahkan rezki,doa harian to rezeki,doa dibukakan pintu taubat rumi,doa di murahkan rizki,doa di limpahkan rezeki,doa dilimpahkan kekayaan,doa di mur,doa dimurahkan re,doa dimurahkan rizky,doa di pemurah rezeki,doa kunci rezeki,doa doa memanggil rezeki,doa dmurahkn rezeki,doa dimudahkan agar didatangkan reszeki,doa di murah rezeki,doa agar murah rezeky,doa amalan murah rejeki,doa dan amalan untuk murah rezeki,doa dan amalan jadi jutawan,doa agar tambah rezeki,doa dalam saat buntu rezeki,doa dan zikir dimurahkan rezeki oleh tuhan,Doa agar murah rezky,doa agar didatangkan rezeki,doa dan zikir untuk murah rezeki,doa d murah kan rezeki,doa agar dimura,doa cepat kaya dalam bahasa melayu,doa di,doa berkat rezeki,doa ayat pembuka rezeki,doa biar murah rejeki,doa agar dimurah kan rizki,doa buka pintu rejeki,doa dan amalan dimurahkan rezeki,doa buka pintu reski,doa buka pintu,doa amalan m,doa beroleh kerja lebih baik,doa agr d mudahkan rezki urusan hudup menurut islam,doa dan amalan supaya di mudahkan pekerjaan,doa dan amalan untuk dimurahkan rezeki,doa agar rezeki tidak putus,doa amalan harian rumi,doa berniaga supaya laris,doa buka pintu rezeki berniaga,doa anak utuk ayah biar banyak rizki,doa dalam bahasa melayu doa rezeki,doa d murah kan r,doa ayat murah rezeki,doa di dekatkan dengan rezeki,doa cepat murah rezeki,doa dan amalan agar anak cerdas pintar dan je,doa buka pintu rizki,doa cepat kaya mustajab,doa biar murah,doa buka rezeki rumi,doa atau surah rezeki,doa biar dimurahkan rezeki,doa buka pintu rezeki rumi,doa agar rezeki murah,doa agar murah rizqi,doa agar dilimpahkan kekayaan,doa agar didatangkan rejeki,doa agar diluaskan rejeki,doa di buka kan pintu rizki,doa dan zikir pembuka pintu rezeki,doa dan dzikir untuk murahkan rejeki,doa dapat rezeki cepat,doa dapat kan anak,Doa agar dilimpahkan rezeqi,Doa agar murah rezeki dalam Islam,cara nak tambah rezeki,Cara murah rezeki menurut islam,dalam islam surah untuk murah rezeki,cari mendapat rez,cara nak murahkan,doa 12 pintu rezeki rumi,cara nak rezeki,cara nak rezeki tak putus2,cara mudah cari rezeki,datang/rezeki dgn sholawat,cara rezeki masuk,cara murah rejeki,Dia dimurahkan rizki,cara murah,cara nak bagi rezeki cepat masuk,cara utuk mudah rezeki bagi orang islam dan rezeki murah,cara mudah rezeki,do ah nabi sulaiman,cara mudah mendapatkan rezeki,cara mendapatkan murah rezeki,doa 12 pintu rumi,cara untuk menambah rezeki,cara memydahkan rezeki dalam amalan sambahyang,Cara mempermudahkan rezeki,doa agar di mudah kan rezeki,doa agar di murah kan dan di limpah kan rezky yg banyak,doa agar di murah kan rezeky,dipermudahkan rezeki,cara untuk membuka pintu rezeki,cara membuka pintu rizki,cara membaca ayat seribu dinar dan selawat,cari doa2 pembuka pinturizki,doa 7pintu,cara tambah rezeki,cara medoakan perahu biyar murah rizki,doa agar di dekatkan rejeki,cara mudah mendapat rezeki dari Allah,cara biar murah rejeki,baca doa ketika mula berniaga,cara agar dimudahkan rezeki oleh allah,buka rezeki,buka rezeky,cara buka pintu re,biar byk rezeki mnrt islam,bacaan doa murah rejeki,bacaan doa murah rezeki rumi,ayatmurahrezeki com,bacaan murah rezki,buka pintu rizki,cara agar murah rezeki dalam rumah tangga,Bomoh ustaz keluarkan emas dalam tanah,cara amalan murah rezeki tidak putus putus,bacaan Alquran pembawa rezeki YouTube,bacaan alquraan biar rezekinya namabah,beri rezeki untuk ibubapa insyaallah terbuka pintu rezeki kita,bacaan agar murah rezeki,bacaan ayat seribu dinar,cara baca rumi surah waqiah,buka kan pintu rezeki,bacaan zikir murah rezeki,baca surah agar murah rezeki,Cara cara dan surah surah yg di amal kan dlm islam utk mempagar dan pendinding rumah serta kedai2 utk berniaga,cara luaskan rezeki,bagaimana memanggil rezeki Allah,cara dapat rezekit berkat dalam islam,ayat suci al quran murah rezeki,cara islami murah rejeki,ayat untuk dimurahkan rezeki,ayat untuk perniagaan,cara doa agar turun rezeki,ayat untuk muah rezeki,ayat-ayat pembawa reseki,bacaan surah untuk murah rezeki,Ayat2 murah rezeki,cara maju berniaga,ayat suci alquran pembuka pintu rejeki,bacaan surah al waqiah ayat murah rezeki,bagaimana mahu murah rezeki,7 zikir pembuka rezki,amalan agar dimurahkan rezeki,allahumma aksir maalahu,allahumma aksir mali dua tamil,7 pintu pembuka rijki,amalan agar murah rezki,amalan atau zikir pembawa kebahagiaan,amalan agar di murahkan rezeki,agar dimurahkan rejeki,amalan ayat alquran untuk jadi jutawan,allahumma aksir maali,Allahumma aksir lii wa waladii,7 dzikir pembuka rezeki,allahuma aksir mali,7pintu pembuka,amalam nabi hidir,amalam murah rejeki,agar rezeki murah,7 zikir pembuka rejeki,amalan agar pengalir rezeki,allohumma doa rezeki nabi sulaiman,al waqiah murah rezeki,7 zikir membuka pintu rezeki,7 zikir harian,7amalan rezeki,7 tips pembuka pintu rezki,allahumma aksir wadi waladi,agar rejeki cpt msuk,allah limpahkan rizkynya ℅ untuk orang berniaga,amalan ayat Alquran agar anak cerdas,1 kita buka rezki orang lain allah akan buka 7 pintu rezki untuk kita,amalan d murah kn rezeki,amalan dan doa murah rezeki,7 amalan murah rezeki,amalan dan doa supaya mudah dapat rezeki,20 cara murah rezeki,7 amalan pembuka pintu rejeki,7 cara pembuka pintu rezki,Amalan biar cepet kaya paling mudah,####################,amalan berniaga,Amalan dan doa agar mudah mendapat rezeki,##################,##############,##########,#######,7 amalam pembuka pintu riski,7 amalan penambah rezeki,Doa ketika bekerja supaya banyak rezeki,Doa keluar rumah murah rejeki,doa ketika berniaga,doa keluar rumah agar di permudahkan urusan,doa dimurahkan reze,doa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan,doa diluaskan rezeki,doa dimudahkan mendapat rezeki dan kekayaan,doa dimudahkan rezeki,doa dimura,doa limpah rezeki,doa dimurah,doa laris berniaga,doa ketika buntu,doa dimurahkanreski,doa kekaya/,doa dipermurahkan rezeki,doa harian dalam bahasa rumi,doa dlm Quran dimurahkn rezeki,doa dmurahkan rezeki,doa doa murah rizli,doa doa minta di permudahkan untuk berniaga,doa doa supaya dapat perniagaan,doa doa rizki imama hasan sazili,doa dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki,doa limpah rezeki dalam bahasa melayu,doa kedua orang tua rumi dan jawi,doa dimurahkan rezeki nya,doa dimurahkan rezeki rumi,doa kaya dlm rumi,doa dimurahkan rezike,doa jikir jadi jutawan,doa doa dim,doa jado jutawan,doa doa mustajab untuk kewangan rumi,Doa dilimpahkan rezeky dari Allah,doa kekayaan nabi sulaiman rumi,doa di murahka rizki,doa di murahkan,doa dilapangkan rezeki rumi,doa di murah,doa di murahka,Doa di limpahkan rezeki dan di permudahkan dalam segala urusan,doa dilimpahkan banyak rezeki rumi,doa dibuka pintu rezeki dalam bahasa,doa dikurniakan rezeki,Doa di murahkan rizeki,doa di luaskan rizki,ayat pembuka kaya,amln dimurah kan rezeki,ayat alquran murah rezeki,amlan murah rezeki,amalan utk buka rezeki,ayat seribu dinar rumi dan jawi,ayat mencari rezeki,ayat menarik rezeki masuk dalam rumah,ayat menambah rezeki,amalan wanita tarim untuk murahkan rezeki,ayat alquran menambah rezeki,ayat mohon murah rezeki,ayat panggil rezeki,ayat mura,ayat agar murah rezeki,ayat 7 pintu,ayat 2 suci al quran biar cpt kaya,ayat mudah razeki,ayat penbuka 7 pintu rezeki,amalan utk mula meniaga,ayat murah rezeki n cepat kaya,apakah amalan zikir yg paling mustajab untuk melimpah ruah kan rezrki,apa yang boleh tidak dapat rezeki ustaz,Ayat mudah rizi,amalan untuk tambah rezeki,ayat doa kaya,ayat murah,ayat kekayaan nabi sulaiman rumi,AMALAN UNTUK MUMDAHKAN URUSAN BERNIAGA MUDAH DAPAT PELangan,ayat ayat alquran pembuka pintu rezeki,Ayat rizky yg mudah,amalan zikir solat subuh untuk cepat kaya,amalan yg berkat,ayat quran pembuka pintu rezeki,ayat memanggil rezeki,ayat rezeki,AMALAN ZIKIR KEKAYAAN,amalan zikir jutawan,ayat ayat rezeki,ayat ayat rezeki tidak putus,ayat rezeki melimpah ruah,AMALAN YG PERLU UTK MURAH REZEKI,amalan yang dapat membuka pintu rezeki,ayat atau hadis tentang rejeki layahtasib,amalkan ayat seribu dinar,amalandan bacaanmurahrezeki,ayat permudahkan rezeki,amalan/doa untuk kekayaan/kerezekian,ayat permudah rezeki,Amalan pemanggil rizqi,amalan memanggil rezeki,amalan kekayaan,amalan melapangkan rezeki,amalan soleh peniaga,Amalan pemanggil rejeki,amalan memanggil rejeki,amalan selawat murah rezeki,amalan membuka pintu rumah,amalan murah rezeki dan kaya,amalan pengalir rezeki,amalan murah rezeki wang harta,amalan power cepat dapat rezki murah,amalan rezeki,amalan mudah datang rizki,amalan minta kekayaan harta,amalan minda kaya,amalan rezeki berkat,amalan murah rezeki dari nabi muhammad,amalan penambah rejeki,amalan supaya di luaskan rizki,amalan harian supaya rizeki melimpah,amalan untuk membuka rizki yang berlimpah,amalan harian murah rezeki

Apa Komen Anda

22 comments… add one
 • Rezki ada dimana-mana sahaja, yang penting usaha kita dan disertai doa kita

 • Normah Ahmad

  Syukran, alhamdulillah dg perkongsian. Semuga kita semua dapat istiqomah mengamalkannya dan mendapat darinya. Insyaallah.

 • Normah Ahmad

  Syukran dg perkongsian, semuga kita semua mendapat manfaat darinya, insya’Allah.

 • terima kasih , semoga info ini menjadi panduan kita semua

 • LIZ RASHID

  ALHAMDULILLAH, SYUKRAN ATAS PERKONGSIAN BERMANKNA INI,MOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMBERKATIMU..AAMIIIIN YRA
  1000 000 X

 • terima kasih atas perkongsian ini
  saya percaya rezeki ditangan Allah
  dan saya cuba mendekatiNya sebaik-baiknya

 • Makasih Mas atas sharenya.. Meminta hanya kepada Allah semata dengan cara yang dianjurkan…artikelnya bermanfaat banget
  Salam kenal dari Susi – Toko Lukisan Online

 • salam.
  Perkongsian yg bgs. Boleh copy & paste?

 • dary

  Alhamduliihan, terim kasih pencerahan bgi kami yng sd galau ingin rezeki spy mudah..aamiin, syukron. akhii.salam

 • Assalam,,,Makasih atas sharenya Mas ,Rezeki datang dari Allah meminta juga pada Allah…
  Wassalam :) By Lukisan Kaligrafi

 • MOHON IZIN UNTUK MENGKOPY DAN SAYA TAMPILKAN DI WEB SAYA makin kaya dengan sedekah

 • yus

  alhamdulillah…

 • Mazia Husin

  Terima kasih. Mohon kongsi Doa yang diberikan.

 • Syukran, alhamdulillah..Terima kasih atas perkongsian ilmu.

 • Terima kasih di atas amalan murah rezeki, sy trtingin sgt murah rezeki spy dpt menolong kedua ibubapa sy..doakan ya

 • Kaedah dan anjuran di atas mengingatkan saya dengan Ust Yusuf Mansur di Indonesia yg gigih menganjurkan sedekah, dhuha dan tahajud sebagai jalan penyelesaian masalah

 • alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian..saya cuba menggoogle surah apa yang bagus dibaca untuk dipermudahkan rezeki dari Allah..alhamdulillah jumpa lebih dari itu..dapat beberapa tips pula..alhamdulillah

 • Terimakasih

 • Assalamualaikum, terima kasih atas sharenya tentang doa mustajab :)
  Salam Tambang Emas

 • Terima kasih atas perkongsian ini. InsyaAllah kita sama-sama amalkan dengan penuh istiqamah.
  Doa Murah Rezeki & Pantang Larang Rezeki

Leave a Comment