7 Tips Membuka Pintu Rezeki

rezeki

Siapapun orangnya pasti pernah mengalami kesulitan mendapat rezekiSiapapun orangnya mesti pernah mengalami masalah kewangan.

Yang sedihnya ada yang mengambil jalan pintas tanpa berfikir panjang lantas memijam duit dari Ahlong dan ada yang sampai meragut,pecah amanah dan pecah rumah orang..

Yang lebih parah sanggup merosakkan akidah pergi berjumpa bomoh konon boleh dapat “nombor”..

Kita mengaku kita muslim,kita ada Allah tapi mengapa tidak dekatkan diri denganNYA dan berdoalah apa yang kita hajati..Mengadulah tentang masalah yang sedang kita hadapi..

Berikut ini saya kongsikan kepada anda suatu amalan pemanggil rezeki dan pembuka pintu-pintu rezeki yang menjadi amalan orang-orang soleh..

1. Banyakkan beristighfar

Kata Nabi Nuh ‘alaihis salam:Aku katakana kepda kaumku”Beristighfarlah kamu kepada Tuhan,sesungguhnya DIA adalah pengampun..Kalau kamu istighfar DIA akan turunkan kepada kamu hujan dan DIA kan membanyakkan harta dan anak pinakmu dan DIA akan menjadikan untuk kamu kebun-kebun dan sungai-sungai”

Dalam sebuah riwayat diceritakan bahawa datang seseorang kepada imam Hasan al-Basri r.a mengadu tentang tanahnya yang tidak subur lalu jawab Hasan al-Basri: “BERISTIGHFARLAH”..Datang pula yang lain mengadu kemiskinan,jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Datang lagi yang lain minta doa agar direzkikan seorang anak, jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Lalu ditanya Hasan al-Basri mengapa jawapannya semua sama sedangkan didatangkan persoalan yang berbeza. Kata imam Hasan al Basri:“Ini bukanlah pendapatku,inilah yang Nabi Nuh a.s sebut”

2. Doa murah rezeki yang dibacakan oleh Nabi SAW kepada Anas bin Malik RA

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ ووالسع له في داره وَبَارِكْ لَهُ فيما اعطيته واحسن اعماله والغفرله

Allahumma aksir maalahu wa waladahu, wa wassi’ lahu fi darihi, wa bariklahu fi ma a’toitahu, wa ahsin a’malahu, warghfirlahu.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartanya dan anak-anak-anaknya dan luaskanlah rumahnya dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadanya dan perbaikilah amalannya dan ampunkan untuknya…

Doa ini untuk didoakan kepada seorang lelaki..kerana Nabi doakan kepada Anas..kalau nak doakan untuk (dia) seorang wanita maka tukarlah dhomir(kata ganti nama) huwa(hu) kepada dhomir hiya(ha) seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَها وَوَلَدَها ووالسع لها في دارها وَبَارِكْ لَها فيما اعطيتها واحسن اعمالها والغفرلها

Adapun jika anda mahu amalkan doa ini untuk diri sendiri maka tukarkan dhomir huwa(dia lk) atau hiya(dia wanita) kepada dhomir ana seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالي وَوَلَدي ووالسع لي في داري وَبَارِكْ لَي فيما اعطيتني واحسن اعمالي والغفرلي

Allahumma , aksir maali, wa waladi, wa wassi’ li fi dari, wa barikli fi ma a’toitani, wa ahsin a’mali, warghfirli.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartaku dan anak-anak-anakku dan luaskanlah rumahku dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadaku dan perbaikilah amalanku dan ampunkan untukku…

Berkat doa Nabi s.a.w kepada Anas r.a Allah telah panjangkan umur Anas bin Malik dan kurniakannya anak dan harta yang banyak sebagaimana yang dikatakan oleh Anas r.a sendiri: “Demi Allah,hartaku sangat banyak dan anak cucuku hari ini lebih seratus orang.”
Diriwayatkan Anas dilimpahkan kekayaan,dikurniakan ramai anak ( 120 orang ) dan umurnya ketika wafat 104 tahun(saturiwayat) dan beliau telah meriwayatkan 2200 hadith Nabi SAW.

Lazimi doa ini ketika sujud dan selepas solat dengan bersungguh-sungguh mengharapkan rezeki yang diminta..

3. Selawat Murah Rezeki

اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهاَ عَلَينَا الأَرْزَاقِ وتحَسِّنُ بِهَا لَناَ الأَخْلاَق
وَعَلَى آَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

Allaahumma solli ‘alaa sayyidina Muhammad
solaatan tuwassi ‘u bihaa ‘alainal arzaak
watuhassinu bihaa lanal akhlaak
wa ‘alaa ‘aalihi wasohbihi wasallim

Ya.Allah rahmatilah dan kurniakanlah kesejahteraan atas Muhammad rasulullah dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkan kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya

Amalkan selawat ini dengan ikhlas berselawat ke atas Nabi s.a.w..Mudah-mudahan berkat selawat ke atas Nabi ini diluaskan dan dilapangkan rezeki..

4. Ayat Seribu Dinar

ayat-seribu-dinar

Wa mayyataqillaha yajj’allahu makhroja Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib,

Wamayyatawakal ‘alallahi fahuwa hasbuhu.Innallah baalighul amrih.Qod ja’allahu

Likulli syai’in qodroo

Terjemahannya :

Barangsiapa berTAQWA kepada Allah, nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah Dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq,dari ayat dua dan tiga..

Kaedah beramal:

Amalkan setiap selepas solat subuh..Kalau dapat amalkan setiap kali selepas solat fardu lagilah baik.Baca sebnyak 7 kali dan ulang 3 kali pada ayat “Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib”

P\S:Ramai peniaga yang mengantung ayat ini di permis perniagaan agar perniagaannya maju.Cara ini salah..Nak murah rezeki\maju dalam perniagaan bukan dengan gantung ayat 1000 dinar di permis perniagaan tapi kaedahnya ialah istiqamah membacanya sebagai amalan harian berserta tingkatkan ketakwaan kepada Allah..

5. Banyak Bersedekah

Salah satu tips kunci rezeki adalah bersedekah..Cara ini juga berkesan seperti tips-tips yang disebutkan di atas..Inilah kunci rahsia kekayaan ahli-ahli koprat muslim seperti Tan Sri Syed Bukhari..Sedekah adalah satu amalan yang ajaib,kerana semakin kita bersedekah semakin Allah tambahkan lagi kekayaan kepada kita..tapi bersedekah itu mesti niat kerana Allah(ikhlas)

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَـعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha mengetahui.” (Al Baqarah: 261).

6. Berbakti kepada Ibu Bapa

Antara amalan yang boleh membuatkan Allah membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya ialah berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa. Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: “Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka,tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)”

17:24: “Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil”

Disebutkan di dalam Hadis:

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya.”
(Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

7. Melazimi Membaca surah al Waqi’ah

Diriwayatkan Sa’ad bin Abi waqas seorang Nabi s.a.w yang dilimpahkan dengan kekayaan tetapi hampir keseluruhan hartanya di infaqkan ke jalan Allah

Suatu hari ada sahabat yang bertanya kepada Sa’ad bin waqas:”Kamu tak bimbang ke nanti kamu mati anak-anak kamu jatuh miskin?”

Jawabnya:”Aaku telah tinggalkan kepada mereka yang lebih baik dari harta yang mereka tidak akan diitmpa kemiskinan selama-lamanya

Ditanya kepada”Apa yang kamu tinggalkan kepada anak-anak kamu?”

Jawabnya”Aku tinggalkan kepada ank-anak aku dengan pesanan jangan tinggalkan surah al waqi’ah”..

Surah al waqi’ah ini menjadi amalan keluarga Prof Dato Dr Haron Din..sejak dari kecil lagi bapanya(Lebai Din)mewajibkan anak-anaknaya menghafaz dan mengamalkan surah al waqi’ah sebagai ikhtiar murah rezeki

Kata Dr Haron Din:

“Saya hafal sejak zaman ayah lagi..Ayah suruh kami baca surah al waqi’ah..Kami baca surah al waqi’ah Pada tiap-tiap malam jumaat dan ayah akan mengapalai membaca al waqi’ah dan dia latih kesemua anak-anak dia surah al waqi’ah,dan saya dapati betul..Ayah tidak meninggalkan sebarang harta..Emak hanya tinggalkan kedapa kami dalam 2 ekar setengah tanah tapi semua adik beradik tak nak dan kita waqafkan kepada sekolah S.A.R..Masing-masing berbekalkan dengan al Waqi’ah dan saya tak tinggal waqi’ah,dalam kereta,atas kapal terbang,di rumah nak tidur saya baca..so jangan tinggal waqi’ah..Orang-orang yang agak bermasalah rezeki ni baca waqi’ah..Kena yakin bahawa waqi’ah menjadi satu pendorong utama,tapi janganlah harap hari ni baca esok boleh jadi kaya..so beramal..saya beramal lama”

Pesanan saya:

1. Beramallah dengan tips-tips diatas secara konsistan..Jangan mengharap hari ini amal esok nak dah persoal kenapa tak kaya-kaya pun..

2.Yakinlah serta letakkan spenuh pengharapan kepada Allah supaya dengan ikhtiyar ini Allah melimpah rezeki kepada kita tidak putus-putus biarpun tidak kaya..

3. Beramal dengan tips-tips murah rezeki di atas bukanlah bermakna kita tidak payah keluar cari kerja..kita bukanlah seperti orang-orang yang telah sampai ke maqam beroleh rezeki tanpa sebarang kerja..

4. Pengalaman orang-orang yang beramal secara istiqamah salah satu dari tips-tips di atas memang menjadi..rezekinya mudah je..mereka yang saya kenali tidaklah sehingga menjadi jutawan tapi mereka tidka pernah rasa susah mendapat rezeki,rezeki ada sahaja..

5. Anda perlu tahu bila sebut rezeki,rezeki bukan sahaja WANG atau HARTA..ulama berpendapat kadang-kadang rezeki itu datang dalam bentuk seperti diberi kesihatan yang baik,mudah urusan,selamat dari musibah dan mendapat kebahagian..

6. Yang paling penting ialah tingkatkan ketakwaan kita kepada Allah..Bila kita bertakwa pasti Allah memelihara rezeki kita..Bila kita buntu pasti Allah akan memberi jalan keluarnya dan Allah akan memberi kepada orang-orang yang bertakwa itu rezeki yang tidak pernah ia duga.

jobs from - my.neuvoo.com Adakah anda sedang mencari kerja di rumah? .
Ini peluang untuk anda bekerja sambilan atau sepenuh masa dari rumah. Gaji lumayan dan dalam Dolar Amerika. Kekosongan segera seluruh negara. Maklumat lanjut sila join website berikut: ==> Cari Kerja
bunting-murah bua tduit dengan youtube adsense
search terms:
doa murah rezeki,amalan murah rezeki,doa dimurahkan rezeki,doa murah rejeki,doa murah rezeki dan cepat kaya,zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa cepat kaya dan murah rezeki,doa agar murah rezeki,doa murah rezeki rumi,doa murah rezeki paling mustajab,murah rezeki,selawat murah rezeki,doa murah rezeky,doa tambah rezeki,doa murah rizki,zikir murah rezeki dan cepat kaya,doa murah,amalan untuk murah rezeki,doa murah rezki,petua murah rezeki,amalan murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rezeki dalam perniagaan,surah murah rezeki,tips murah rezeki,doa pemurah rezeki,doa untuk murah rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya,Doa di murahkan rezeki,amalan murah rezeki yang mustajab,ayat murah rezeki,Doa agar dimurahkan rezeki,Amalan agar murah rezeki,ayat al quran untuk murah rezeki,doa pembuka rezeki,doa murahkan rezeki,doa mustajab murah rezeki,doa murah rezeki ustaz kazim,doa mura,doa murah rezeki surah al-waqiah,doa murah rezeki dalam rumi,doa mu,doa buka pintu rezeki,surah al waqiah untuk murah rezeki,doa supaya murah rezeki,Doa agar murah rejeki,amalan zikir murah rezeki,doa amalan murah rezeki,surah pembuka rezeki,cara murah rezeki,zikir untuk murah rezeki,amalan zikir murah rezeki lengkap,doa murah rezeki untuk bisnis anda,DOA BERNIAGA,amalan ayat al quran untuk murah rezeki,amalan ayat alquran untuk murah rezeki,doa murah rezeki selepas solat,do\a murah rezeki,surah untuk murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam perniagaan,doa doa murah rezeki,agar murah rezeki,doa agar murah rizki,doa murah rizqi,tip murah rezeki,doa rezeki tak putus,bacaan doa murah rezeki,murah rezeki dalam islam,pintu rezeki,DOA pemanggil rezeki,amalan dimurahkan rezeki,amalan harian untuk murah rezeki,7 amalan pembuka pintu rezeki,doa zikir murah rezeki,Doa di murah kan rezeki,doa dimurahkan rejeki,surah murahkan rezeki,zikir pembuka pintu rezeki,doa untuk berniaga,amalan murah rejeki,zikir murah rezeki rumi,doa murah rezeki yang tidak disangka,Doa murah rezky,doa mohon murah rezeki,doa dan amalan murah rezeki,rahsia murah rezeki,surah pembuka pintu rezeki,doa murah rizky,doa pintu rezeki,dzikir harian pembuka pintu rezeki,murah rejeki,petua murah rezeki dan cepat kaya,cara nak murah rezeki,cara untuk murah rezeki,doa memulakan perniagaan,doa murah rezeki berniaga,doa di murahkan rejeki,doa dimurahkan rizki,doa murah rezeki dapat kerja,doa rejeki youtube,Doa untuk dimurahkan rezeki,amalan supaya dimurahkan rezeki,bacaan murah rezeki,doa pembuka pintu rezeki,doa mur,doa buka rezeki,doa agar di murahkan rezeki,doa memanggil rezeki,doa memurahkan rezeki,doa murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,cara murah rezeki dalam islam,doa dimurahkan rezki,doa pembuka rezeki rumi,amalan pembuka pintu rezeki dan kekayaan,7 zikir pembuka pintu rezeki,zikir nama allah untuk murah rezeki,youtube murah rizki,doa perniagaan maju,doa rasulullah untuk murah rezeki,cara murahkan rezeki,amalan murah rizki,Amalan agar murah rejeki,ayat al quran dimurahkan rezeki,cara agar murah rezeki,doa rezeki masuk,zikir dimurahkan rezeki,youtube doa murah rezeki,surah amalan untuk murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam rumi,doa dipermudahkan rezeki,doa pemurah rejeki,amalan murah rezki,amalan murah rezeki dalam islam,selawat rezeki,surah rezeki,surah untuk murahkan rezeki,doa rezeki,doa membuka pintu rezeki,amalan pembuka pintu rezeki,amalan doa murah rezeki,7 pintu rezeki,7 amalan pembuka rezeki,amalan murah rezeki menurut islam,ayat pembuka rezeki,ayat mudah rezeki,doa murah riski,doa untuk tambah rezeki,doa minta murah rezeki,doa buka pintu rezeki dalam rumi,doa murah re,doa mudah rezeki,doa murah reski,doa membuka rezeki dalam perniagaan,doa biar murah rezeki,do a murah rezeki,doa dimurahkan rezeki rumi,doa dimurahkan rezeki dalam pekerjaan,amalan doa untuk murah rezeki,amalan supaya murah rezeki,surah pemurah rezeki,surat murah rezeki,doa rumi murah rezeki,amalan mustajab dan murah rezeki,amalan,cara membuka pintu rezeki,doa mohon tambah rezeki,doa dimurahkan rezeky,doa agar murah rezki,doa agar di murah kan rezeki,petua murah rezeki dalam islam,murah rezeki dalam perniagaan,rahasia murah rezeki,surah alquran untuk murah rezeki,7 pintu pembuka rezeki,amalan agar murah rizki,amalan tambah rezeki,doa supaya murah rezki,doa untuk perniagaan,doa pembuka 12 pintu rezeki,doa murah rezeki ustaz ismail kamus,doa mustajab pembuka rezeki,kunci murah rezeki,membuka pintu rezeki,doa mohon rezeki,doa jadi jutawan,doa minta murah rezeki dan pendapatan,doa menambah rezeki,doa dan amalan agar murah rezeki,doa agr diluaskn rezki,ayat alquran untuk murah rezeki,cara dipermudahkan rezeki,cara memanggil rezeki,amalan mudah rezeki,agar murah rejeki,Surah untuk dimurahkan rezeki,doa pemurah rizki,doa untuk memulakan perniagaan,doa rezeki rumi,doa supaya dimurahkan rezeki,amalan murah,amalan murah rezeki ustaz ismail kamus,doa 7 pintu kebaikan,doa dilimpahkan rezeki,doa maju dalam perniagaan,tips murah rezeki dalam perniagaan,zikir utk murah rezeki,zikir pembuka rezeki,surah dimurahkan rezeki,selawat pembuka rezeki,rezeki murah,tips agar murah rezeki,zikir agar dimurahkan rezeki,amalan pembuka rezeki,amalan pemurah rezeki,7 doa pembuka pintu rezeki,amalan agar dimurahkan rezeki,doa untuk murahkan rezeki,doa untuk memurahkan rezeki,doa pembuka rezeki bahasa rumi,doa perniagaan,doa panggil rezeki,doa maju perniagaan,doa kekayaan,doa dipermudahkan rezeki rumi,doa agar murah rizky,doa agar murah,cara rezeki melimpah ruah,doa dimurahkan,doa mohon murah rezeki dalam perniagaan,surah minta murah rezeki,surah al-quran murah rezeki,zikir murahkan rezeki,doa pembawa rezeki YouTube,doa supaya di murahkan rezeki,doa supaya murah rejeki,doa sebelum berniaga,doa tarik rezeki,doa permudahkan rezeki,doa rezeki melimpah ruah,doa untuk perniagaan maju,doa untuk rezeki masuk,do\a murah rejeki,doa mohon murah rezeki dan pendapatan,doa agar dilimpahkan rezeki,doa agar murah rezeky,doa dimurahkn rezeki,doa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan,amalan buka pintu rezeki,amalan surah murah rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya rumi,#################,allahumma aksir,amalan mu,amalan pemanggil rezeki,surah al waqiah murah rezeki,tambah rezeki,surah untuk rezeki,surah rezeki dari allah,pintu rezeki berniaga,www doa murah rezeki,sholawat murah rezeki,Pemanggil rezeki,doa dimurahkan rezeki dan urusan,dimurahkan rezeki,doa mohon dimurahkan rezeki,doa murah rezeki perniagaan,cara nak murahkan rezeki,doa semoga murah rezeki,doa pintu rezeki rumi,doa pembuka rezeki dalam rumi,doa pembuka 12 pintu kebaikan dalam rumi,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki,doa murah rezeqi,amalan murah rezeki dan berkat,amalan murahkan rezeki,ayat ayat al quran murah rezeki,amalan amalan murah rezeki,cara memurahkan rezeki,Cara dimurahkan rezeki,buka pintu rezeki,cara buka pintu rezeki,ayat amalan murah rezeki,amalan zikir untuk murah rezeki,amalan menambah rezeki,amalan memurahkan rezeki,bacaan doa untuk murah rezeki,Biar murah rezeki,ayat pemurah rezeki,Ayat untuk murah rezeki,################,do a murah rizki,doa dilimpahkan kekayaan,doa dan zikir murah rezeki,doa murah rezeki dalam bahasa melayu,doa mujarab murah rezeki,doa luas rezeki,doa masuk rezeki,doa memanggil rejeki,doa memohon dimurahkan rezeki,pembuka rezeki,murahkan rezeki,zikir pemurah rezeki,zikir rezeki,tips murah rezeki dalam islam,doa rumi dimurahkan rezeki,doa untuk murah rizki,dzikir murah rezeki,doa pembuka pintu rezeki rumi,doa pemurah rezki,Doa pemanggil rejeki,doa pemurah,doa untuk mula berniaga,doa utk murah rezeki,doa must,doa tambah rezki,doa ringkas murah rezeki dalam rumi,doamurahrezki,gambar doa murah rezeki,kata murah rezeki,doa mengharapkan rezeki,doa mendapat rezeki dan pekerjaan,cara untuk murahkan rezeki,cara mudah rezeki masuk,doa atau zikir murah rezeki,doa dipermurahkan rezeki,doa dilimpahkan banyak rezeki,7 kunci pintu rezeki,allahuma aksir mali,amalan suaya duit ada,cara mengamalkan ayat seribu dinar,ayat agar murah rezeki,apakah amalan bagi memurahkan rezeki dalam islam,ayat murah rejeki,ayat di perbanyakkan rezeki,amalan doa dimurahkan rezeki,salawat murah rezeki,selawat untuk murah rezeki,zikir untuk murahkan rezeki,zikir tambah rezeki,surah al-waqiah murah rezeki,shalawat murah rezeki,Murah rizki,petua untuk murah rezeki,Tips murah rejeki,tips membuka pintu rezeki,zikir harian murah rezeki,youtube zikir murah rezeki,surah untuk perniagaan,surah untuk membuka pintu rezeki,surah doa murah rezeki,surah menambah rezeki,rezeki murah amalan,selawat nabi murah rezeki,zikir rezeki melimpah,doa di murahkan rizki,cara untuk dimurahkan rezeki,cara supaya murah rezeki,cara murah rezki,doa memohon rezeki,doa murah rezeki niaga,doa murah reze,doa Murah rejki,doa mudah masuk rezeki,kata kata murah rezeki,doa pembuka pintu rejeki,doa rezeki murah,doa untuk memanggil rezeki,Doa supaya murah rizki,doa supaya di murah kan rezeki,amalan ayat quran untuk peniaga,amalan dan doa murah rezeki,amalan doa murah rejeki,amalan agar rezeki melimpah ruah,cara agar dilimpahkan rezeki,cara dekatkan rezeki,cara di murahkan rezeki,######,ayat untuk murahkan rezeki,ayat murahkan rezeki,ayat al quran murahkan rezeki,amalan untuk murahkan rezeki,Amalan untuk murah rejeki,cara mendapat murah rezeki,amalan biar murah rezeki,ayat murah rezeki rumi,ayat dimurahkan rezeki,ayat pembuka pintu rezeki,ayat permudahkan rezeki,ayat murah rezeki dalam perniagaan,7 zikir pembuka rezeki,####,######################,7 cara membuka pintu rezeki,7 dzikir pembuka pintu rezeki,bacaan murah rejeki,doa murah rezeki paling mustajab rumi,doa murah reseki,doa murah rezeki Rasulullah,cara nak dapat rezeki lebih,do a murah rejeki cepat kaya,doa agar diluaskan rezeki,doa 7 pintu rezeki,doa 12 pintu rezeki rumi,doa diluaskan rezeki,doa memohon murah rezeki,Doa d murahkan rezeki,doa ketika berniaga,zikir untuk dimurahkan rezeki,zikir solawat pembuka rizki,zikir dipermudahkan urusan rezeki,zikir murah rejeki,zikir harian rumi,pembuka pintu rezeki,murah rezki,tips untuk murah rezeki,rezeki melimpah limpah,rezeki mudah masuk,surah tambah rezeki,surah tentang rezeki,surat dalam alquranuntuk memanggil rizki,surah al waqiah doa murah rezeki,surah buka pintu rezeki,surah memurahkan rezeki,doa supaya rezeki tidak putus,doa pembuka rejeki,doa perniagaan laris,doa murahkan rizki,doa murah rezeki untuk ibu bapa,doa mustajab untuk cepat kaya,doa murah reziki,gambar ayat suci alquran untuk dimurahkan rezeki,Doa untuk murah rejeki,doa untuk jadi jutawan,doa untuk buka pintu rezeki,Do\a agar murah rezeki,Do\a atau amalan pembuka kekayaan rizqi,doamurah rezeki,membuka pintu rezeki dengan cepat,macam mana nak murahkan rezeki,mohon murah rezeki,Mengharapkan rejeki,doa orang berniaga,doa mustajab untuk murah rezeki,doa mustajab dalam bahasa rumi,doa nabi sulaiman untuk kekayaan rumi,doa rezeki tidak putus,doa tambah rezeky,doa semoga dimurahkan rezeki,doa tambah rejeki,doa pohon rezeki,doa rezeki duit,doa rezeki datang,doa permudah rezeki,dua rejeki yuotube,doamurahrezeki,do\a murah rizki,dzikir murah rejeki,kelebihan selawat murah rezeki,Doa untuk peniaga,doa untuk dipermudahkan rezeki,doa untuk murah rejeko,doa untuk meniaga,doa luaskan pintu rezeki,doa m,doa agar di murah kan rejeki,doa 7 pintu,doa agar didatangkan rezeki,do a untuk risxi,doa murah kan rezeki,doa murah reseky,doa murah rezeki dalam bahasa rumi,doa murah rezek,doa mura rejeki,doa murah rezeki dalam pekerjaan,doa mudah dapat rezeki,di murahkan rezeki,cara tarik rezeki,cara tambah rezeki,cara nak dapat rezeki,doa dan amalan untuk murah rezeki,doa dimurah kan rezeki,doa di murah kan rizki,doa dan petua murah rezeki,doa diluaskan pintu rezeki,doa mencari rezeki,doa mengharapkan rejeki,doa menambah rejeki,doa minta dekatkan rezeki,doa minta rezeki,bacaan murah rezki,bagaimana murah rezeki,Bacaan pemurah rezeki,ayat amalan pembuka rezeki,amalan penambah rezeki,amalan membuka pintu rezeki,agar murah rizki,agar dimurahkan rezeki,amalan dilimpahkan rezeki,amalan amalan untuk murah rezeki,amalan agar di murahkan rezeki,amalan doa mustajab anas bin malik ra,amalan berniaga,ayat murah rezeki & cepat kaya,surah al-waqiah pembuka rezeki,surah amalan dimurahkan rezeki,surah dipermudahkan rezeki,surah amalan murah rezeki,supaya dimurahkan rezeki,petua murah rezeki dalam perniagaan,petua rezeki melimpah ruah,petua membuka pintu rezeki,petua pembuka rezeki,Zikir murah rezki,surah murah rezeki rumi,surah untuk murah rezki,surah tarik rezeki,tips murah rezeki menurut islam,selawat murah rezeki waqiah,selawat,rezeki tidak putus,rezeki murah dan berkat,rahsia pintu rezeki,rezeki,murah rizqi,pemanggil rejeki,petua rezeki masuk,pemurah rezeki,nak tahu ustaz harun din surah al waqiah,solawat murah rezeki,solat mohon murah rezeki,surah al waqiah rumi,surah di murahkan rezeki,supaya murah rezeki,surah al waqiah ayat murah rezeki,zikir memanggil rezeki,youtube pembuka rezeki,zikir di murahakan rezeki,zikir amalan murah rezeki,tip untuk murah rezeki,untukmajudalamberniagacaraislamdoa doa,Zikir pembuka rizki,zikir supaya murah rezeki,zikir untuk jadi jutawan,zikir selawat murah rezeki,surah murah,Surah pemura,surah murah rezeki dalam rumi,surah pembuka rejeki,doa meniaga,doa memohon agar rezaki d permudahkan,doa memulakan perniagaan dalam rumi,doa murah rez,doa murah rezeki dan terjemahaan nya,doa murah rezeki bahasa rumi,Doa mrh rezki,Doa murah rezeki com,doa maju perniagaam,doa luaskan rezeki,doa limpah rezeki,doa dipermudahkan rezeki yang baik,doa dlm perniagaan,doa harian dan doa mohon rezeki,doa duit datang,doa dipermudahkan mendapat rezeki,doa agar murah rizqi,doa agar dimura,do a murah rejeki,doa agar tambah rezeki,doa agar dilimpahkan kekayaan,doa agar rezeki tidak putus,doa di murahkn rezeki,doa dan zikir untuk murah rezeki,doa dilimpahkan rezeki yang banyak,doa di tambahkan rezeki,doa di murahkan rezki,Doa dekatkan rezeki,Doa dimurah rezeki,doa di luaskan rezeki,doa di limpahkan rezeki,doa dimurah,doa dimurahkan rezeki anak,doa dimurahkan rezeki nya,cara nakbuka pintu reze,cars mengamal ayst 261albaqarah,cara nak buka pintu rezeki,cara murah,cara nak tambah rezeki,cara permudahkan rezeki,cara rezeki mudah masuk,doa berkat rezeki,doa biar murah rejeki,doa biar murah rizki,doa untuk murah kan rezeki,doa untuk ditambah rezeki,doa untung berniaga,Doa2 murah rezeki,doa zikir kekayaan nabi sulaiman,doa-doa untuk murah rezeki,doa untuk membuka pintu lepas dari belenggu masalah,doa untuk maju dalam perniagaan,doa untuk murah rezky,doa untuk menambah rezeki,doa rezeki perniagaan,doa seribu dinar yusuf mansur,doa supaya maju dalam perniagaan,doa tambah rizqu,doa rumi murah rezeki buat suami,Macam mana nak murah rezeki,mondakini com,doa nabi muhammad untuk murah rezeki,doa murah rezeki versi rumi,doa mustajab pembuka rezeki lengkap,doa murahkan rejeki,doa murah rijki,doa murah rezeki surah al-waqiah rumi,doa murah rizeki,ilmu murah rezeki,kata-kata murah rezeki,doa rezeki dalam rumi,doa pembuka 12 pintu rezeki dalam rumi,do\a dimurahkan rezeki,ayat untuk buka pintu rezeki yang paling mustajab,ayat buka pintu rezeki,ayat mura,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,ayat al quran murah rezeki,amalan untuk dimurahkan rezeki,ayat alquran tentang murah rezeki,amalan surah untuk murah rezeki,Amalkan doa ini untuk cepat kaya,cara agar dimurahkan rezeki,cara luaskan rezeki,cara mendapat rezeki berkat,Cara agar murah rejeki,cara amalan mujarab menjempot rezeki,bacaan untuk murah rezeki,baca surah apa allah mudah kan rezeki?,bacaan agar murah rezeki,amalan dipermudahkan rezeki,Amalan harian agar murah rezeki,amalan agar murah rezki,amalan agar dilimpahkan rezeki,amalan di murahkan rezeki,amalan murah rezeki dan kaya,amalan m,amalan supaya di murahkan rezeki,#########,7 amalan pembuka pintu rizki,##############,###############,7 amalan pembuka pintu rejeki,7 tips membuka pintu rezeki,amala,7 amalan murah rezeki,#####################,#######################,7 tips membuka pintu,7 doa yang ibu amalkan demi anak anaknya,agar rezeki murah,allahumma aksir mali,#############,########################,cara buka pintu rezki,cara menambah rezeki,cara maju dalam perniagaan,Cara agar mudah diberi rizki pekerjaan,cara biar murah rezeki,Buka pintu rejeki,cara doa pohon rezeki melimph dri allah,cara membuka pintu rejeki,ayat murah rezeki dalam rumi,ayat untuk membuka pintu rezeki yg mustajab-rumi,ayat seribu dinar yusuf mansur,ayat tambah rezeki,ayat suci Alquran yg bisa menambah rejeki yg banyak,ayat untuk dimurahkan rezeki,ayat pembuka rezeki rumi,amalan untuk memurahkan rezeki,ayat al-qur\an pembawa rezeki YouTube,amalan zikir tambah rezeki,ayat agar murah rejeki,ayat 7 pintu,amalan tambh rizky,amalan rezeki tidak putus,amalan membuka tujuh lotif,amalan memudahkan rezeki,amalan murah rezeki yang senang dilakukan,amalan murah rezeki rasulullah,amalan pemurah rejeki,amalan murah rizqi,amalan pintu rezeki,bacaan surah untuk memohon rezeki,baca doa dapat rezeki duit,Bacaan doa murah rezki,Amalan dan doa murah rejeki,doa buka 12 pintu rezeki rumi,doa biar di limpah kan atau di cukup kan rizki nya,doa dalam bahasa rumi murah rezeki,doa berniaga laris,doa biar banyak didatangkan rejeki,doa bg dapat duit yg banyak,doa amalan di murahkan rezeki,Doa biar murah rezki,doa dipermudahkan perniagaan,doa kekayaan rezeki,doa doa murah rejki,doa dimurahkan rizky,doa harian murah rezeki,doa dimurahkan rezekinya,doa harian dalam rumi,doa minta dilimpahkan rezeki,doa membuka pintu rejeki,doa minta rezeki rumi,doa memudahkan rezeki,doa memulakan perniagaan baru,doa mula perniagaan,doa mr,doa murag,doa murah rejeki com,doa murah rezeki dan cepat kaya rumi,doa mudah dapat kerja dalam rumi,doa murah rezeki kerja,doa murah rezeki rumi baca kat tapak tanga,doa murah rezeki rumi dan jawi,cara nak maju dalam perniagaan,cara nak suruh orang lebih tua solat,cara untuk mendapat rezeki,cara tambah amalan harian,d0a murah rezeki,doa agar rezeki murah,Doa agar murah rezky,doa agar dimurah,doa 12 pintu rumi,doa agar dimurahkan,doa agar murah rezeki dan di tambah rezekiny,doa agar perniagaan maju,do a di murahkan rezki,doa dan cara cepat dapat cari kerja,doa di murah,doa di buka kan pintu rezeki yg melimpah,doa di,doa di murah kan rejeki,doa dimura,surah rejeki,Surah rizki,surat pemurah rezeki,surah-surah murah rezeki,surah minta rezeki,surat panggil rezki,surah al waqiah dalam rumi,solusi agar murah rizki,sholawat murah rejeki,pintu pintu rezeki,selawat dimurahkan rezeki,selwat tarik rezeki,petua murahkan rezeki,nak dpt rezki banyak,petua rezeki,zikir pembuka rejeki,zikir pembuka pintu rizki,zikir tarik duit,zikir tarik rezeki,zikir kekayaan,ya allah luaskanlah rezeki kami,zikir dan doa dimurahkan rezeki,zikir murah rezeki dalam rumi,youtube sholawat rezeki,youtube doa murah rizki,zikir dalam rumi,tips menambah rezeki,www amalan murah rezeki,tips rezeki berkat,tip buka pintu rizki,tujuh pintu rezeki,tips rezeki,tips rezeki murah,doadimurahkanrezeki,dzikir pembuka pintu rezeki,doajadi senang,dzikir agar murah rezeki,dzikir pemurah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki islam,mudah rezeki,membuka pintu rejeki,mndakini com,doa untuk masuk rezeki,doa untuk rezeki,doa selepas solat murah rezeki,Doa tambah rezeki ayat rumi,doa supaya dapat berniaga,doa supaya perniagaan maju,doa tambah duit,doa supaya perniagaan laris,doa pembuka 12 pintu rumi,doa permurahkan rezeki,Doa pemurahrezki com,doa pembuka rezeki dan kekayaan,doa pemurah rezky,doa perniagaan nabi muhammad saw,doa permudahkan rezeki rumi,doa permurah rezeki,doa pemu,doa murahkan,doa murah rezki com,doa murah rezrki,doa nabi muhammad murah rezeki,doa nabi muhammad berniaga,doa murh rezeki,doa murah rezeki ustaz,doa murahkn rezeki,doa murahkan rezeki rumi,kata doa di bukakan rejeki,kata kata murahkan rezeki,kata kata murah re,jalan pembuka rezeki,jalan murah rezeki,doa yg paling mustajap,doa yg paling mustajab utk murah rezki,doa untuk mendapat rezeki,doa untuk anak malas rumi ustaz haron din,doa untuk membuka pintu rezeki,doa zikir mempermudahkan rejeki,doa2 bg mudah kn rezeki,doa utk murah rezki,Doa untuk murah Rezki,doa untuk orang yang berniaga,Doa untuk perbanyakkan rezeki,Doa2 dlapgkan pintu rzki,doa untuk murah rezaki,doa untuk orang berniaga,doah muarh rzeki tlisn rumi,dzikir murahkan rezeki,Do\a murah rezki,dzikir pemangil rizki,do\a murah rizky,doamurahrejeki,download doa murah rezeki,do\a tambah rezeki,dos murah rezeki,Dzikir menambah rezeki,doaberniaga,dzikir pemanggil rezeki,kumpulan amalan murah rezeki,mohon dimurahkan rezeki,kiat murah rezeki,mohon doa mustajap munajat singkat usaha jualan,menambah rezeki,kunci pemurah rejeki,memohon rezeki dari allah,kunci murah rizki,kunci pembuka rezeki,doa nabi untuk perniagaan,doa nabi muhammad agar murah rezeki,doa murah ri,Doa muroh rezeki,doa nak jadi jutawan,doa murah rzki,doa mustajap di waktu subuh,doa murah riz,doa murah rezeki surah al waqiah,doa murah rozki,doa murah rzeki,doa murah rezeki yang mustajab,doa nabi muham untok berniagaan,Doa Nabi sulaiman Untuk Kekayaan Dalam Bahasa Rumi,doa nabi kepada anas supaya berlimpah harta dan keturunanan,doa nabi sulaiman dalam tulisan rumi,doa mustajab,doa mustajab dapat duit,doa murah rezeki us,doa murah rezeki waktu subuh,Doa supaya murah rezeky,doa supya di murah kn rezeki,doa saat buntu mencari rezeki,doa supaya tambah rezeki,doa semoga di murahkan rezeki,doa semoga di limpahkan rezeki & berkat,Doa semasa berniaga,doa selawat murah rezeki,doa supaya dapat rezeki melimpah,doa semoga dibuka pintu rezeki dan halatuju,doa sebelum mula berniaga,doa tambah rezrqi,doa sebelum membuka perniagaan,Doa supaya murah rijki,doa reziki,Doa supaya dimurahkan rizki,doa untk berniaga,doa sebelum niaga dalam bahaa rumi,doa rezki,doa untok mendapat dimurahkan rezeki,doa rezeki berkat,doa rezeki melimpah ruah rumi,doa rasulullah untuk kekayaan,doa pembuka pintu rezeki bniaga,doa rasulullah mudah rizki,doa pembuka rezeki wat kita dlm tulisan rumi,doa pembuka 12 pintu rezeki rumi,doa pemanggil rezeki rumi,doa pecah kebuntuan cari rezeki,doa pemyrah rezeki,doa pembukarezeki,doa pembuka rezeki youtube,doa pemurah rezeqi,doa pembuka rezeky,doa pengalir rejeki,doa di permudahkan rezeki,doa di pemurah rezeki,doa dan zikir dimurahkan rezeki oleh tuhan,doa di murah kan rezki,doa di murahkan rizky,doa di murahkan rizkid,doa dimudahkan agar didatangkan reszeki,doa depermudahkan rezki,doa dimurahkan rezeki pekerjaan,doa dimurahi rzeki,doa dilimpahi rezeki yang tidak putus,doa di murah rezeki,doa dimurahkan re,doa di mur,doa dikurniakan rezeki,doa dibukakan pintu taubat rumi,doa minta murah rejeki,doa mendapat rezeki,doa membuka pintu rizki,doa memohon rezrki,doa minta dimurahkan rezeki,doa memohon rejeki supaya digampangkan dan dilimpahkan,doa menjadi jutawan,Doa memanggil rizki,doa ayat pembuka rezeki,doa dan amalan supaya murah rizki,doa cepat masuk rezeki,doa dan amalan jadi jutawan,doa d murah kan rezeki,doa banyak wang,doa dalam saat buntu rezeki,doa amalan harian dalam rumi,doa biar tambah rezki,doa buka pintu rezeki rumi,doa cepat kaya dalam bahasa melayu,doa amalan murah rejeki,doa cepat kaya,Doa bagi murah rezeki,doa dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki,doa doa dimurahkan rezeki,Doa harian rumi,doa kunci rezeki,doa doa di murahkan rezeki,doa dimurahkan rezky,doa dipermudah kan segala urusan dan murah rezeki versi jawi,doa doa memanggil rezeki,doa harian to rezeki,doa dmurahkn rezeki,doa dipercepatkan rezeki,doa kekayaan nabi sulaiman rumi,doa agar jadi jutawan,do ah nabi sulaiman,dipermudahkan rezeki,doa agar diluaskan rejeki,dikir murah riski,doa agar mura,doa agar rejeki murah,doa agar dilimpahkan rezeki yang banyak,doa agar di murah kan rizki,doa 7pintu,doa agar perniagaan laris,Doa agar dimurah kan rezeki,doa agar di dekatkan rejeki,doa mueah rejeki,doa murah rezeki nabi muhammad,doa murah rezeki mustajab,doa mohon dilimpahkan rezeki,doa murah rezeki bahasa melayu,Doa murah rejeky,doa mura rezeki,doa mohon dipermudahkan rezeki,doa muraah rezeki,doa mudah urusan harian,doa mohon diluaskan rezeki,doa murah rezeki pekerjaan,doa mudah reski,doa mohon tambsh,doa mohon rezeki rumi,doa murah rezeki ketika berniaga,doa muhon morah riski,cara rezeki masuk,cara utuk permudahkan dan menarik rezeki,cara murah rejeki,cara rezeki murah,cara sedekah memohon kekayaan,cara2 dimurahkan rezeki,cara nak mustajab,cara nak suruh duit kita berkat,cara solat pembawa rezeki,Cara murah rezeki menurut islam,Amalan atau zikir murah rezeki,amalan ilmu agar rezeki melimpah-ruah,amalan doa supaya jadi jutawan,amalan harian untuk memudahkan rezeki datang

Apa Komen Anda

26 comments… add one
 • Rezki ada dimana-mana sahaja, yang penting usaha kita dan disertai doa kita

 • Normah Ahmad

  Syukran, alhamdulillah dg perkongsian. Semuga kita semua dapat istiqomah mengamalkannya dan mendapat darinya. Insyaallah.

 • Normah Ahmad

  Syukran dg perkongsian, semuga kita semua mendapat manfaat darinya, insya’Allah.

 • terima kasih , semoga info ini menjadi panduan kita semua

 • LIZ RASHID

  ALHAMDULILLAH, SYUKRAN ATAS PERKONGSIAN BERMANKNA INI,MOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMBERKATIMU..AAMIIIIN YRA
  1000 000 X

 • terima kasih atas perkongsian ini
  saya percaya rezeki ditangan Allah
  dan saya cuba mendekatiNya sebaik-baiknya

 • Makasih Mas atas sharenya.. Meminta hanya kepada Allah semata dengan cara yang dianjurkan…artikelnya bermanfaat banget
  Salam kenal dari Susi – Toko Lukisan Online

 • salam.
  Perkongsian yg bgs. Boleh copy & paste?

 • dary

  Alhamduliihan, terim kasih pencerahan bgi kami yng sd galau ingin rezeki spy mudah..aamiin, syukron. akhii.salam

 • Assalam,,,Makasih atas sharenya Mas ,Rezeki datang dari Allah meminta juga pada Allah…
  Wassalam 🙂 By Lukisan Kaligrafi

 • MOHON IZIN UNTUK MENGKOPY DAN SAYA TAMPILKAN DI WEB SAYA makin kaya dengan sedekah

 • yus

  alhamdulillah…

 • Mazia Husin

  Terima kasih. Mohon kongsi Doa yang diberikan.

 • Syukran, alhamdulillah..Terima kasih atas perkongsian ilmu.

 • Terima kasih di atas amalan murah rezeki, sy trtingin sgt murah rezeki spy dpt menolong kedua ibubapa sy..doakan ya

 • Kaedah dan anjuran di atas mengingatkan saya dengan Ust Yusuf Mansur di Indonesia yg gigih menganjurkan sedekah, dhuha dan tahajud sebagai jalan penyelesaian masalah

 • alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian..saya cuba menggoogle surah apa yang bagus dibaca untuk dipermudahkan rezeki dari Allah..alhamdulillah jumpa lebih dari itu..dapat beberapa tips pula..alhamdulillah

 • Terimakasih

 • Assalamualaikum, terima kasih atas sharenya tentang doa mustajab 🙂
  Salam Tambang Emas

 • Terima kasih atas perkongsian ini. InsyaAllah kita sama-sama amalkan dengan penuh istiqamah.
  Doa Murah Rezeki & Pantang Larang Rezeki

 • budi sukma

  Tabligh, terima kasih mohon perkongsian yg manfaat. Alamin.

 • ariebnu

  Terima kasih atas share nya, semoga kita semua selalu dilimpahkan rezeki oleh Allah..aamiin

Leave a Comment