7 Tips Membuka Pintu Rezeki

rezeki

Siapapun orangnya pasti pernah mengalami kesulitan mendapat rezekiSiapapun orangnya mesti pernah mengalami masalah kewangan.

Yang sedihnya ada yang mengambil jalan pintas tanpa berfikir panjang lantas memijam duit dari Ahlong dan ada yang sampai meragut,pecah amanah dan pecah rumah orang..

Yang lebih parah sanggup merosakkan akidah pergi berjumpa bomoh konon boleh dapat “nombor”..

Kita mengaku kita muslim,kita ada Allah tapi mengapa tidak dekatkan diri denganNYA dan berdoalah apa yang kita hajati..Mengadulah tentang masalah yang sedang kita hadapi..

Berikut ini saya kongsikan kepada anda suatu amalan pemanggil rezeki dan pembuka pintu-pintu rezeki yang menjadi amalan orang-orang soleh..

1. Banyakkan beristighfar

Kata Nabi Nuh ‘alaihis salam:Aku katakana kepda kaumku”Beristighfarlah kamu kepada Tuhan,sesungguhnya DIA adalah pengampun..Kalau kamu istighfar DIA akan turunkan kepada kamu hujan dan DIA kan membanyakkan harta dan anak pinakmu dan DIA akan menjadikan untuk kamu kebun-kebun dan sungai-sungai”

Dalam sebuah riwayat diceritakan bahawa datang seseorang kepada imam Hasan al-Basri r.a mengadu tentang tanahnya yang tidak subur lalu jawab Hasan al-Basri: “BERISTIGHFARLAH”..Datang pula yang lain mengadu kemiskinan,jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Datang lagi yang lain minta doa agar direzkikan seorang anak, jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Lalu ditanya Hasan al-Basri mengapa jawapannya semua sama sedangkan didatangkan persoalan yang berbeza. Kata imam Hasan al Basri:“Ini bukanlah pendapatku,inilah yang Nabi Nuh a.s sebut”

2. Doa murah rezeki yang dibacakan oleh Nabi SAW kepada Anas bin Malik RA

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ ووالسع له في داره وَبَارِكْ لَهُ فيما اعطيته واحسن اعماله والغفرله

Allahumma aksir maalahu wa waladahu, wa wassi’ lahu fi darihi, wa bariklahu fi ma a’toitahu, wa ahsin a’malahu, warghfirlahu.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartanya dan anak-anak-anaknya dan luaskanlah rumahnya dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadanya dan perbaikilah amalannya dan ampunkan untuknya…

Doa ini untuk didoakan kepada seorang lelaki..kerana Nabi doakan kepada Anas..kalau nak doakan untuk (dia) seorang wanita maka tukarlah dhomir(kata ganti nama) huwa(hu) kepada dhomir hiya(ha) seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَها وَوَلَدَها ووالسع لها في دارها وَبَارِكْ لَها فيما اعطيتها واحسن اعمالها والغفرلها

Adapun jika anda mahu amalkan doa ini untuk diri sendiri maka tukarkan dhomir huwa(dia lk) atau hiya(dia wanita) kepada dhomir ana seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالي وَوَلَدي ووالسع لي في داري وَبَارِكْ لَي فيما اعطيتني واحسن اعمالي والغفرلي

Allahumma , aksir maali, wa waladi, wa wassi’ li fi dari, wa barikli fi ma a’toitani, wa ahsin a’mali, warghfirli.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartaku dan anak-anak-anakku dan luaskanlah rumahku dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadaku dan perbaikilah amalanku dan ampunkan untukku…

Berkat doa Nabi s.a.w kepada Anas r.a Allah telah panjangkan umur Anas bin Malik dan kurniakannya anak dan harta yang banyak sebagaimana yang dikatakan oleh Anas r.a sendiri: “Demi Allah,hartaku sangat banyak dan anak cucuku hari ini lebih seratus orang.”
Diriwayatkan Anas dilimpahkan kekayaan,dikurniakan ramai anak ( 120 orang ) dan umurnya ketika wafat 104 tahun(saturiwayat) dan beliau telah meriwayatkan 2200 hadith Nabi SAW.

Lazimi doa ini ketika sujud dan selepas solat dengan bersungguh-sungguh mengharapkan rezeki yang diminta..

3. Selawat Murah Rezeki

اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهاَ عَلَينَا الأَرْزَاقِ وتحَسِّنُ بِهَا لَناَ الأَخْلاَق
وَعَلَى آَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

Allaahumma solli ‘alaa sayyidina Muhammad
solaatan tuwassi ‘u bihaa ‘alainal arzaak
watuhassinu bihaa lanal akhlaak
wa ‘alaa ‘aalihi wasohbihi wasallim

Ya.Allah rahmatilah dan kurniakanlah kesejahteraan atas Muhammad rasulullah dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkan kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya

Amalkan selawat ini dengan ikhlas berselawat ke atas Nabi s.a.w..Mudah-mudahan berkat selawat ke atas Nabi ini diluaskan dan dilapangkan rezeki..

4. Ayat Seribu Dinar

ayat-seribu-dinar

Wa mayyataqillaha yajj’allahu makhroja Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib,

Wamayyatawakal ‘alallahi fahuwa hasbuhu.Innallah baalighul amrih.Qod ja’allahu

Likulli syai’in qodroo

Terjemahannya :

Barangsiapa berTAQWA kepada Allah, nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah Dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq,dari ayat dua dan tiga..

Kaedah beramal:

Amalkan setiap selepas solat subuh..Kalau dapat amalkan setiap kali selepas solat fardu lagilah baik.Baca sebnyak 7 kali dan ulang 3 kali pada ayat “Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib”

P\S:Ramai peniaga yang mengantung ayat ini di permis perniagaan agar perniagaannya maju.Cara ini salah..Nak murah rezeki\maju dalam perniagaan bukan dengan gantung ayat 1000 dinar di permis perniagaan tapi kaedahnya ialah istiqamah membacanya sebagai amalan harian berserta tingkatkan ketakwaan kepada Allah..

5. Banyak Bersedekah

Salah satu tips kunci rezeki adalah bersedekah..Cara ini juga berkesan seperti tips-tips yang disebutkan di atas..Inilah kunci rahsia kekayaan ahli-ahli koprat muslim seperti Tan Sri Syed Bukhari..Sedekah adalah satu amalan yang ajaib,kerana semakin kita bersedekah semakin Allah tambahkan lagi kekayaan kepada kita..tapi bersedekah itu mesti niat kerana Allah(ikhlas)

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَـعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha mengetahui.” (Al Baqarah: 261).

6. Berbakti kepada Ibu Bapa

Antara amalan yang boleh membuatkan Allah membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya ialah berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa. Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: “Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka,tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)”

17:24: “Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil”

Disebutkan di dalam Hadis:

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya.”
(Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

7. Melazimi Membaca surah al Waqi’ah

Diriwayatkan Sa’ad bin Abi waqas seorang Nabi s.a.w yang dilimpahkan dengan kekayaan tetapi hampir keseluruhan hartanya di infaqkan ke jalan Allah

Suatu hari ada sahabat yang bertanya kepada Sa’ad bin waqas:”Kamu tak bimbang ke nanti kamu mati anak-anak kamu jatuh miskin?”

Jawabnya:”Aaku telah tinggalkan kepada mereka yang lebih baik dari harta yang mereka tidak akan diitmpa kemiskinan selama-lamanya

Ditanya kepada”Apa yang kamu tinggalkan kepada anak-anak kamu?”

Jawabnya”Aku tinggalkan kepada ank-anak aku dengan pesanan jangan tinggalkan surah al waqi’ah”..

Surah al waqi’ah ini menjadi amalan keluarga Prof Dato Dr Haron Din..sejak dari kecil lagi bapanya(Lebai Din)mewajibkan anak-anaknaya menghafaz dan mengamalkan surah al waqi’ah sebagai ikhtiar murah rezeki

Kata Dr Haron Din:

“Saya hafal sejak zaman ayah lagi..Ayah suruh kami baca surah al waqi’ah..Kami baca surah al waqi’ah Pada tiap-tiap malam jumaat dan ayah akan mengapalai membaca al waqi’ah dan dia latih kesemua anak-anak dia surah al waqi’ah,dan saya dapati betul..Ayah tidak meninggalkan sebarang harta..Emak hanya tinggalkan kedapa kami dalam 2 ekar setengah tanah tapi semua adik beradik tak nak dan kita waqafkan kepada sekolah S.A.R..Masing-masing berbekalkan dengan al Waqi’ah dan saya tak tinggal waqi’ah,dalam kereta,atas kapal terbang,di rumah nak tidur saya baca..so jangan tinggal waqi’ah..Orang-orang yang agak bermasalah rezeki ni baca waqi’ah..Kena yakin bahawa waqi’ah menjadi satu pendorong utama,tapi janganlah harap hari ni baca esok boleh jadi kaya..so beramal..saya beramal lama”

Pesanan saya:

1. Beramallah dengan tips-tips diatas secara konsistan..Jangan mengharap hari ini amal esok nak dah persoal kenapa tak kaya-kaya pun..

2.Yakinlah serta letakkan spenuh pengharapan kepada Allah supaya dengan ikhtiyar ini Allah melimpah rezeki kepada kita tidak putus-putus biarpun tidak kaya..

3. Beramal dengan tips-tips murah rezeki di atas bukanlah bermakna kita tidak payah keluar cari kerja..kita bukanlah seperti orang-orang yang telah sampai ke maqam beroleh rezeki tanpa sebarang kerja..

4. Pengalaman orang-orang yang beramal secara istiqamah salah satu dari tips-tips di atas memang menjadi..rezekinya mudah je..mereka yang saya kenali tidaklah sehingga menjadi jutawan tapi mereka tidka pernah rasa susah mendapat rezeki,rezeki ada sahaja..

5. Anda perlu tahu bila sebut rezeki,rezeki bukan sahaja WANG atau HARTA..ulama berpendapat kadang-kadang rezeki itu datang dalam bentuk seperti diberi kesihatan yang baik,mudah urusan,selamat dari musibah dan mendapat kebahagian..

6. Yang paling penting ialah tingkatkan ketakwaan kita kepada Allah..Bila kita bertakwa pasti Allah memelihara rezeki kita..Bila kita buntu pasti Allah akan memberi jalan keluarnya dan Allah akan memberi kepada orang-orang yang bertakwa itu rezeki yang tidak pernah ia duga.

search terms:
doa murah rezeki,doa dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki,doa murah rejeki,doa murah rezeki dan cepat kaya,zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa agar murah rezeki,doa cepat kaya dan murah rezeki,doa murah rezeki paling mustajab,doa murah rezeki rumi,murah rezeki,selawat murah rezeki,doa murah rezeky,doa tambah rezeki,zikir murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rizki,petua murah rezeki,doa murah,surah murah rezeki,amalan untuk murah rezeki,amalan murah rezeki dan cepat kaya,tips murah rezeki,doa murah rezki,doa pemurah rezeki,doa murah rezeki dalam perniagaan,Amalan agar murah rezeki,doa untuk murah rezeki,Doa agar dimurahkan rezeki,Doa di murahkan rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya,amalan murah rezeki yang mustajab,ayat murah rezeki,ayat al quran untuk murah rezeki,doa pembuka rezeki,doa murahkan rezeki,doa mustajab murah rezeki,doa murah rezeki ustaz kazim,doa mura,doa murah rezeki surah al-waqiah,doa supaya murah rezeki,doa murah rezeki dalam rumi,doa mu,Doa agar murah rejeki,doa buka pintu rezeki,surah al waqiah untuk murah rezeki,cara murah rezeki,amalan zikir murah rezeki,doa amalan murah rezeki,surah pembuka rezeki,zikir untuk murah rezeki,doa murah rezeki untuk bisnis anda,amalan zikir murah rezeki lengkap,DOA BERNIAGA,amalan ayat al quran untuk murah rezeki,surah untuk murah rezeki,amalan ayat alquran untuk murah rezeki,agar murah rezeki,doa murah rezeki selepas solat,do\a murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam perniagaan,tip murah rezeki,doa agar murah rizki,doa doa murah rezeki,Doa di murah kan rezeki,cara untuk murah rezeki,bacaan doa murah rezeki,doa rezeki tak putus,DOA pemanggil rezeki,doa murah rizqi,pintu rezeki,amalan harian untuk murah rezeki,murah rezeki dalam islam,amalan dimurahkan rezeki,7 amalan pembuka pintu rezeki,doa zikir murah rezeki,zikir murah rezeki rumi,doa dimurahkan rejeki,rahsia murah rezeki,cara nak murah rezeki,surah murahkan rezeki,zikir pembuka pintu rezeki,doa untuk berniaga,amalan murah rejeki,doa murah rezeki yang tidak disangka,petua murah rezeki dan cepat kaya,Doa murah rezky,dzikir harian pembuka pintu rezeki,doa dan amalan murah rezeki,doa mohon murah rezeki,murah rejeki,doa pintu rezeki,doa murah rizky,doa memurahkan rezeki,doa murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,doa memulakan perniagaan,doa murah rezeki berniaga,surah pembuka pintu rezeki,doa agar di murahkan rezeki,amalan supaya dimurahkan rezeki,bacaan murah rezeki,doa murah rezeki dapat kerja,cara agar murah rezeki,doa pembuka rezeki rumi,doa dimurahkan rizki,selawat pembuka rezeki,doa di murahkan rejeki,doa rejeki youtube,cara murahkan rezeki,Doa untuk dimurahkan rezeki,doa mur,doa buka rezeki,doa pembuka pintu rezeki,doa memanggil rezeki,7 zikir pembuka pintu rezeki,surah amalan untuk murah rezeki,Amalan agar murah rejeki,cara murah rezeki dalam islam,doa perniagaan maju,zikir nama allah untuk murah rezeki,amalan pembuka pintu rezeki dan kekayaan,doa dimurahkan rezeki dalam rumi,doa dimurahkan rezki,youtube murah rizki,surah pemurah rezeki,doa rezeki masuk,doa rasulullah untuk murah rezeki,amalan murah rizki,doa buka pintu rezeki dalam rumi,doa membuka rezeki dalam perniagaan,doa pemurah rejeki,ayat al quran dimurahkan rezeki,selawat rezeki,doa dipermudahkan rezeki,youtube doa murah rezeki,zikir dimurahkan rezeki,amalan murah rezki,doa murah rezeki paling mustajab rumi,kunci murah rezeki,surah untuk murahkan rezeki,amalan murah rezeki dalam islam,7 pintu rezeki,doa dimurahkan rezeki rumi,doa membuka pintu rezeki,amalan doa murah rezeki,surah rezeki,doa rezeki,amalan pembuka pintu rezeki,doa minta murah rezeki dan pendapatan,doa murah re,doa murah riski,doa rezeki rumi,doa untuk tambah rezeki,7 amalan pembuka rezeki,doa agar di murah kan rezeki,ayat mudah rezeki,doa rumi murah rezeki,amalan,doa biar murah rezeki,doa minta murah rezeki,ayat pembuka rezeki,doa murah reski,amalan doa untuk murah rezeki,doa panggil rezeki,cara dipermudahkan rezeki,amalan murah rezeki menurut islam,rahasia murah rezeki,amalan supaya murah rezeki,petua murah rezeki dalam islam,cara memanggil rezeki,doa supaya murah rezki,amalan agar murah rizki,doa agar murah rezki,membuka pintu rezeki,murah rezeki dalam perniagaan,doa dimurahkan rezeki dalam pekerjaan,doa mudah rezeki,surah minta murah rezeki,surat murah rezeki,tips murah rezeki dalam perniagaan,cara membuka pintu rezeki,do a murah rezeki,doa untuk memurahkan rezeki,amalan mustajab dan murah rezeki,doa mohon tambah rezeki,doa mustajab pembuka rezeki,doa jadi jutawan,doa mohon rezeki,doa dimurahkan rezeky,doa dan amalan agar murah rezeki,7 pintu pembuka rezeki,surah alquran untuk murah rezeki,doa pembuka 12 pintu rezeki,doa supaya dimurahkan rezeki,doa untuk rezeki masuk,amalan tambah rezeki,doa menambah rezeki,Surah untuk dimurahkan rezeki,doa murah rezeki ustaz ismail kamus,doa untuk perniagaan,doa maju dalam perniagaan,tips agar murah rezeki,agar murah rejeki,ayat alquran untuk murah rezeki,doa dilimpahkan rezeki,doa pembuka rezeki dalam rumi,doa pemurah rizki,amalan mudah rezeki,doa agr diluaskn rezki,doa untuk memulakan perniagaan,zikir pembuka rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya rumi,amalan agar dimurahkan rezeki,zikir utk murah rezeki,doa maju perniagaan,rezeki murah,surah dimurahkan rezeki,amalan murah,doa 7 pintu kebaikan,amalan murah rezeki ustaz ismail kamus,doa pemurah rezki,7 doa pembuka pintu rezeki,cara rezeki melimpah ruah,zikir murahkan rezeki,doa agar murah rizky,doa pembuka rezeki bahasa rumi,zikir agar dimurahkan rezeki,doa perniagaan,doa agar murah,doa untuk murahkan rezeki,amalan pembuka rezeki,amalan pemurah rezeki,murahkan rezeki,doa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan,doa mohon murah rezeki dalam perniagaan,doa murah rezeqi,Cara dimurahkan rezeki,doa supaya murah rejeki,doa dipermudahkan rezeki rumi,doa kekayaan,tips murah rezeki menurut islam,doa sebelum berniaga,amalan buka pintu rezeki,surah al-quran murah rezeki,doa pembawa rezeki YouTube,doa supaya di murahkan rezeki,doa dimurahkan,#################,doa tarik rezeki,doa murah rezeki niaga,doa pembuka pintu rezeki rumi,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki,doa agar murah rezeky,amalan surah murah rezeki,pintu rezeki berniaga,doa luas rezeki,allahumma aksir,www doa murah rezeki,doa pintu rezeki rumi,cara nak murahkan rezeki,doa semoga murah rezeki,doa agar dilimpahkan rezeki,amalan amalan murah rezeki,doa dimurahkn rezeki,doa mohon murah rezeki dan pendapatan,sholawat murah rezeki,surah al waqiah murah rezeki,doa mujarab murah rezeki,Biar murah rezeki,tambah rezeki,cara memurahkan rezeki,doa permudahkan rezeki,amalan mu,doa rezeki melimpah ruah,doa untuk perniagaan maju,amalan pemanggil rezeki,do\a murah rejeki,Pemanggil rezeki,ayat ayat al quran murah rezeki,doa masuk rezeki,doa dimurahkan rezeki dan urusan,surah rezeki dari allah,surah untuk rezeki,amalan biar murah rezeki,doa mohon dimurahkan rezeki,tips murah rezeki dalam islam,doa murah rezeki perniagaan,doa pembuka 12 pintu kebaikan dalam rumi,amalan memurahkan rezeki,amalan menambah rezeki,cara untuk dimurahkan rezeki,doa semoga dimurahkan rezeki,dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki dan berkat,doa rezeki melimpah ruah rumi,amalan murahkan rezeki,zikir pemurah rezeki,################,doa murah rezeki dalam bahasa melayu,Tips murah rejeki,cara buka pintu rezeki,tips untuk murah rezeki,cara mudah rezeki masuk,dzikir murah rezeki,doa memohon dimurahkan rezeki,ayat amalan murah rezeki,cara untuk murahkan rezeki,do a murah rizki,doa memanggil rejeki,amalan zikir untuk murah rezeki,salawat murah rezeki,ayat pemurah rezeki,Ayat untuk murah rezeki,bacaan doa untuk murah rezeki,buka pintu rezeki,Doa pemanggil rejeki,doa rumi dimurahkan rezeki,zikir rezeki,doa supaya di murah kan rezeki,Doa supaya murah rizki,doa untuk murah rizki,doa dan zikir murah rezeki,doa dilimpahkan kekayaan,pembuka rezeki,amalan suaya duit ada,cara murah rezki,Bacaan pemurah rezeki,doa must,doa pemurah,doa ringkas murah rezeki dalam rumi,zikir tambah rezeki,doa dipermurahkan rezeki,petua untuk murah rezeki,7 kunci pintu rezeki,ayat agar murah rezeki,selawat untuk murah rezeki,doa tambah rezki,Doa d murahkan rezeki,doamurahrezki,petua pembuka rezeki,doa mendapat rezeki dan pekerjaan,doa mengharapkan rezeki,apakah amalan bagi memurahkan rezeki dalam islam,ayat di perbanyakkan rezeki,ayat murah rejeki,allahuma aksir mali,cara di murahkan rezeki,cara mengamalkan ayat seribu dinar,gambar doa murah rezeki,doa diluaskan pintu rezeki,amalan berniaga,shalawat murah rezeki,surah al-waqiah murah rezeki,doa murah kan rezeki,amalan doa dimurahkan rezeki,doa murah rezeki dalam bahasa rumi,amalan doa murah rejeki,ayat untuk murahkan rezeki,cara luaskan rezeki,cara nak dapat rezeki,cara supaya murah rezeki,zikir untuk murahkan rezeki,doa untuk mula berniaga,doa atau zikir murah rezeki,doa utk murah rezeki,kata murah rezeki,membuka pintu rezeki dengan cepat,Murah rizki,doa dilimpahkan banyak rezeki,######,doa memohon rezeki,7 tips membuka pintu rezeki,doa untuk memanggil rezeki,agar murah rizki,rezeki mudah masuk,rezeki murah amalan,doa mudah masuk rezeki,doa murah reze,surah untuk perniagaan,tips membuka pintu rezeki,amalan agar rezeki melimpah ruah,doa rezeki murah,amalan ayat quran untuk peniaga,doa di murahkan rizki,amalan untuk murahkan rezeki,doa memohon murah rezeki,amalan dan doa murah rezeki,ayat al quran murahkan rezeki,selawat nabi murah rezeki,ayat dimurahkan rezeki,ayat murah rezeki rumi,ayat murahkan rezeki,doa Murah rejki,surah doa murah rezeki,surah menambah rezeki,doa murah reziki,surah untuk membuka pintu rezeki,cara agar dilimpahkan rezeki,Cara agar murah rejeki,Cara agar murah rezeki dalam islam,surah-surah murah rezeki,cara dekatkan rezeki,doa pembuka pintu rejeki,youtube zikir murah rezeki,zikir harian murah rezeki,zikir rezeki melimpah,doa 12 pintu rezeki rumi,Doa untuk murah rejeki,kata kata murah rezeki,####,######################,doa murah rezeki rumi dan jawi,doa mustajab untuk cepat kaya,doa murahkan rizki,zikir harian rumi,7 cara membuka pintu rezeki,doa 7 pintu rezeki,7 dzikir pembuka pintu rezeki,doa memulakan perniagaan dalam rumi,surah memurahkan rezeki,7 zikir pembuka rezeki,zikir murah rejeki,zikir untuk dimurahkan rezeki,doa supaya rezeki tidak putus,doa untuk buka pintu rezeki,doamurah rezeki,agar dimurahkan rezeki,petua membuka pintu rezeki,Amalan untuk murah rejeki,rezeki melimpah limpah,petua rezeki masuk,ayat pembuka pintu rezeki,doa murah rezeki bahasa rumi,doa murah rezeki untuk ibu bapa,surah tambah rezeki,doa pembuka 12 pintu rumi,zikir dan selawat pembuka rezeki,doa pembuka rejeki,cara mendapat murah rezeki,zikir dipermudahkan urusan rezeki,petua murah rezeki dalam perniagaan,cara tarik rezeki,do a murah rejeki cepat kaya,doa agar diluaskan rezeki,Doa biar murah rezki,Do\a atau amalan pembuka kekayaan rizqi,doa ketika berniaga,doa minta rezeki,solat mohon murah rezeki,surah al waqiah doa murah rezeki,ayat murah rezeki dalam perniagaan,doa murah reseki,ayat permudahkan rezeki,surah buka pintu rezeki,bacaan murah rejeki,surat dalam alquranuntuk memanggil rizki,surah tentang rezeki,doa mustajab untuk murah rezeki,cara biar murah rezeki,doa perniagaan laris,Cara murah rezeki menurut islam,cara nak dapat rezeki lebih,doa murah rezeki Rasulullah,zikir solawat pembuka rizki,doa untuk jadi jutawan,Do\a agar murah rezeki,doa dan amalan untuk murah rezeki,gambar ayat suci alquran untuk dimurahkan rezeki,doa di murah kan rizki,macam mana nak murahkan rezeki,murah rezki,doa diluaskan rezeki,pembuka pintu rezeki,cara nak tambah rezeki,doa untuk murah rejeko,amalan supaya di murahkan rezeki,do a untuk risxi,doa agar di murah kan rejeki,doa di murahkn rezeki,amalan supaya murah rejeki,surah amalan murah rezeki,surah dipermudahkan rezeki,surah murah rezeki rumi,selawat,supaya dimurahkan rezeki,surah al-waqiah pembuka rezeki,surah murah,tips rezeki berkat,doa rezeki tidak putus,Zikir murah rezki,ilmu murah rezeki,doa luaskan pintu rezeki,doa menambah rejeki,selawat murah rezeki waqiah,doa mudah dapat rezeki,supaya murah rezeki,doa mura rejeki,ayat pemanggil rezeki,doa murah reseky,surah amalan dimurahkan rezeki,surah tarik rezeki,doa mustajab dalam bahasa rumi,doa orang berniaga,doa permudah rezeki,amalan agar di murahkan rezeki,amalan agar murah rezki,doa 7 pintu,doa untuk dipermudahkan rezeki,doa untuk meniaga,amalan amalan untuk murah rezeki,dua rejeki yuotube,kelebihan selawat murah rezeki,mohon murah rezeki,doamurahrezeki,petua rezeki melimpah ruah,doa luaskan rezeki,doa m,doa mencari rezeki,doa mengharapkan rejeki,doa minta dekatkan rezeki,amalan di murahkan rezeki,ayat amalan pembuka rezeki,amalan dilimpahkan rezeki,amalan dipermudahkan rezeki,ayat murah rezeki & cepat kaya,doa murah rezek,surah di murahkan rezeki,doa murah rezeki dalam pekerjaan,amalan doa mustajab anas bin malik ra,surah murah rezeki dalam rumi,bacaan murah rezki,Amalan harian agar murah rezeki,bagaimana murah rezeki,surah untuk murah rezki,doa nabi sulaiman untuk kekayaan rumi,amalan m,amalan membuka pintu rezeki,doa pohon rezeki,doa rezeki datang,doa rezeki duit,cara rezeki mudah masuk,cara tambah rezeki,di murahkan rezeki,doa tambah rezeky,doa tambah rejeki,doa agar didatangkan rezeki,doa agar murah rizqi,Doa untuk peniaga,doa berkat rezeki,doa biar murah rizki,Doa2 murah rezeki,do\a murah rizki,dzikir murah rejeki,doa dan petua murah rezeki,amalan penambah rezeki,doa di limpahkan rezeki,doa di luaskan rezeki,doa di murah kan rejeki,Mengharapkan rejeki,doa dimurah,doa dimurah kan rezeki,pemurah rezeki,#########,##############,###############,#####################,#######################,cara nakbuka pintu reze,petua murahkan rezeki,tips rezeki murah,zikir di murahakan rezeki,doa rezeki perniagaan,Macam mana nak murah rezeki,7 amalan murah rezeki,petua rezeki,7 amalan pembuka pintu rejeki,7 amalan pembuka pintu rizki,doa murah rezeki versi rumi,zikir untuk jadi jutawan,doa untuk ditambah rezeki,doa untuk murah kan rezeki,rezeki murah dan berkat,surah al waqiah ayat murah rezeki,doa murah rezeki dan terjemahaan nya,ayat untuk buka pintu rezeki yang paling mustajab,bacaan agar murah rezeki,tip untuk murah rezeki,doa supaya maju dalam perniagaan,do a murah rejeki,doa allah huma aksir lahu,doa biar murah rejeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki islam,nak tahu ustaz harun din surah al waqiah,Doa dimurah rezeki,doa dipermudahkan mendapat rezeki,doa duit datang,amalan untuk dimurahkan rezeki,rezeki,surah al waqiah rumi,ayat mura,ayat untuk dimurahkan rezeki,doa harian dan doa mohon rezeki,surah pembuka rejeki,doa murah rezeki surah al-waqiah rumi,Surah pemura,bacaan untuk murah rezeki,doa murahkan,doa murahkan rejeki,amala,doa mustajab pembuka rezeki lengkap,doa nabi muhammad murah rezeki,doa nabi muhammad untuk murah rezeki,untukmajudalamberniagacaraislamdoa doa,youtube pembuka rezeki,zikir memanggil rezeki,cara murah rejeki,cara nak buka pintu rezeki,amalan agar dilimpahkan rezeki,cara permudahkan rezeki,zikir selawat murah rezeki,doa tambah rizqu,doa agar dilimpahkan kekayaan,doa agar rezeki tidak putus,doa agar tambah rezeki,do\a dimurahkan rezeki,Doa dekatkan rezeki,murah rizqi,doa dimurahkan rezeki nya,doa dipermudahkan rezeki yang baik,doa dlm perniagaan,Zikir pembuka rizki,amalan surah untuk murah rezeki,doa limpah rezeki,doa maju perniagaam,doa memohon agar rezaki d permudahkan,rahsia pintu rezeki,Amalkan doa ini untuk cepat kaya,doa meniaga,rezeki tidak putus,selawat murah rezeki rumi,ayat al quran murah rezeki,ayat alquran tentang murah rezeki,Doa mrh rezki,ayat buka pintu rezeki,solawat murah rezeki,doa mohon rezeki rumi,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,doa murah rez,Doa murah rezeki com,baca surah apa allah mudah kan rezeki?,doa murah rizeki,doa murah rijki,doa murahkan rezeki rumi,cara agar dimurahkan rezeki,tips agar murah rejeki,cara amalan mujarab menjempot rezeki,www amalan murah rezeki,doa pembuka 12 pintu rezeki dalam rumi,ya allah luaskanlah rezeki kami,zikir amalan murah rezeki,cara mendapat rezeki berkat,cara murah,doa rezeki dalam rumi,doa rumi murah rezeki buat suami,zikir pembuka rezeki rumi,zikir supaya murah rezeki,doa seribu dinar yusuf mansur,cara2 dipermudah kan rezeki,cars mengamal ayst 261albaqarah,amalan murah rezeki dan kaya,doa supaya perniagaan maju,doa untuk maju dalam perniagaan,doa untuk membuka pintu lepas dari belenggu masalah,doa agar dimura,doa untuk menambah rezeki,doa untung berniaga,doa zikir kekayaan nabi sulaiman,doa-doa untuk murah rezeki,doa untuk murah rezky,doa dan zikir untuk murah rezeki,kata-kata murah rezeki,doa di murahkan rezki,mondakini com,doa di tambahkan rezeki,mudah rezeki,doa dilimpahkan rezeki yang banyak,pemanggil rejeki,doa dimurahkan rezeki anak,zikir dan doa dimurahkan rezeki,#############,##################,doa doa di murahkan rezeki,########################,################################,tips rezeki,doa di murahkan rizky,doa mr,d0a murah rezeki,doadimurahkanrezeki,doa minta dilimpahkan rezeki,surah al waqiah dalam rumi,Doa murah rejeky,doa murah rezeki rumi baca kat tapak tanga,bagaimana cara untuk murah rezeki,cara dilimpahkan rezeki,cara maju dalam perniagaan,zikir murah rezeki dalam rumi,doa agar dimurahkan,doa agar rezeki murah,doa bg dapat duit yg banyak,kata doa di bukakan rejeki,membuka pintu rejeki,7 doa yang ibu amalkan demi anak anaknya,doa harian murah rezeki,ayat agar murah rejeki,semoga murah rezeki,doa mudah dapat kerja dalam rumi,solusi agar murah rizki,ayat murah rezeki dalam rumi,ayat pembuka rezeki rumi,7 tips membuka pintu,Bacaan doa murah rezki,doa murah rezki com,bagaimana nak murah rezeki,Tip dimurahkan rezeki,doa nabi muhammad berniaga,cara buka pintu rezki,doa pemu,doa permurah rezeki,cara nak maju dalam perniagaan,doa niaga,zikir panggil rezeki,doa 12 pintu rumi,doa biar banyak didatangkan rejeki,dzikir agar murah rezeki,doa dimurahkan rizky,agar rezeki murah,doa membuka pintu rejeki,Rahasia murah rejeki,ayat al-qur\an pembawa rezeki YouTube,doa minta rezeki rumi,solat pintu rezeki,solawat murah rizki,doa mula perniagaan,doa murah rezeki bahasa melayu,doa murah rezeki dan cepat kaya rumi,doa murah rezeki kerja,allahumma aksir mali,doa murah rezeki ustaz,doa murah rezrki,tip buka pintu rizki,doa murahkn rezeki,Tips murah,cara membuka pintu rejeki,zikir dalam rumi,doa permurahkan rezeki,doa permudahkan rezeki rumi,doa perniagaan nabi muhammad saw,doa rezeki berkat,cara supaya dimurahkan rezeki,cara tambah amalan harian,zikir tarik rezeki,amalan agar murah,doa supaya dapat berniaga,Doa tambah rezeki ayat rumi,doa tambah duit,doa untuk masuk rezeki,doa agar dimurah,doa utk dimurahkan rezeki,doa dan cara cepat dapat cari kerja,doa di buka kan pintu rezeki yg melimpah,doa di murah,doa dimura,petua menarik rezeki,doa dipermudahkan perniagaan,doa dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki,doa harian dalam rumi,doa doa murah rejki,pintu pintu rezeki,amalan tambh rizky,Doa harian rumi,doa kekayaan rezeki,amalan untuk memurahkan rezeki,rahsia buka pintu rezeki,Rahsia kekayaan dan doa murah rezeki,Amalan dan doa murah rejeki,doa memulakan perniagaan baru,amalan zikir tambah rezeki,selawat dimurahkan rezeki,ayat 7 pintu,sholawat murah rejeki,rezeki mudah datang,doa memudahkan rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam bahasa rumi,doa murag,doa murah rejeki com,ayat seribu dinar yusuf mansur,ayat suci Alquran yg bisa menambah rejeki yg banyak,Doa murah rezeki duit,ayat tambah rezeki,ayat untuk membuka pintu rezeki yg mustajab-rumi,selwat tarik rezeki,surah mendapat rezeki,baca doa dapat rezeki duit,Surah rizki,surah rejeki,bacaan surah untuk memohon rezeki,surah minta rezeki,surat panggil rezki,surat pemurah rezeki,doa murh rezeki,amalan harian untuk,Buka pintu rejeki,tips menambah rezeki,Cara agar mudah diberi rizki pekerjaan,tujuh pintu rezeki,cara doa pohon rezeki melimph dri allah,youtube doa murah rizki,cara menambah rezeki,doa pembuka rezeki dan kekayaan,youtube sholawat rezeki,cara mendapat rezeki murah,Doa pemurahrezki com,amalan membuka rezeki,amalan membuka tujuh lotif,zikir kekayaan,amalan memudahkan rezeki,zikir murah rez,doa pemurah rezky,cara nak suruh orang lebih tua solat,zikir pembuka rejeki,zikir pembuka pintu rizki,doa selepas solat murah rezeki,cara untuk mendapat rezeki,zikir tarik duit,zikir untuk kaya,do a di murahkan rezki,doa supaya perniagaan laris,amalan murah rezeki rasulullah,amalan murah rezeki yang senang dilakukan,doa agar dilimpahkan rezeki yang banyak,amalan murah rizqi,doa agar murah rezeki dan di tambah rezekiny,Doa agar murah rezky,amalan mustajab cepat kaya,doa agar perniagaan laris,doa agar perniagaan maju,doa amalan di murahkan rezeki,doa untuk rezeki,doa berniaga laris,doa biar di limpah kan atau di cukup kan rizki nya,doa buka 12 pintu rezeki rumi,doajadi senang,doa dalam bahasa rumi murah rezeki,amalan pemurah rejeki,dzikir pemurah rezeki,jalan murah rezeki,dzikir pembuka pintu rezeki,doa di,kiat murah rezeki,amalan pintu rezeki,mndakini com,amalan rezeki tidak putus,nak dpt rezki banyak,doa dimurahkan rezeki pekerjaan,doa dimurahkan rezekinya,##########,############,####################,doaberniaga,doa agar rejeki murah,Do\a murah rezki,jalan pembuka rezeki,doa dipercepatkan rezeki,Doa supaya murah rezeky,do ah nabi sulaiman,doamurahrejeki,dzikir pemanggil rezeki,7 dzikir menambah rezeki,panduan murah rezeki,pemurah datangnya rejeki,doa dipermudah kan segala urusan dan murah rezeki versi jawi,dipermudahkan rezeki,doa 7pintu,doa untuk ibu bapa dalam jawi dan rumi,doa agar diluaskan rejeki,doa agar dimurahkan rejeki,Doa untuk perbanyakkan rezeki,Doa bagi murah rezeki,doa yg paling mustajap,doa cepat masuk rezeki,do\a tambah rezeki,doa dan amalan dimurahkan rezeki,doa dan zikir dimurahkan rezeki,kata kata murah re,doa di mur,doa di murah kan rezki,macam mana buka pintu rejiki,doa di pemurah rezeki,doa dilimpahi rezeki yang tidak putus,doa dimu,petua dimurahkan rezeki,dikir murah riski,doa tambah rezrqi,doa supaya tambah rezeki,doa agar di dekatkan rejeki,doa agar jadi jutawan,doa untuk mendapat rezeki,doa untuk murah rezaki,doa untuk orang berniaga,doa untuk orang yang berniaga,doa untuk permudahkan rezeki,doa banyak wang,doa untuk rezeki yang banyak dalam rumi,doa yg paling mustajab utk murah rezki,doa biar tambah rezki,doa cepat kaya,doa d murah kan rezeki,download doa murah rezeki,doa dalam saat buntu rezeki,doa dan amalan jadi jutawan,dzikir luaskan rezeki,doa dan zikir dimurahkan rezeki oleh tuhan,Amalan atau zikir murah rezeki,dzikir murahkan rezeki,doa depermudahkan rezki,kata kata murahkan rezeki,luaskan rezeki,menambah rezeki,doa di permudahkan rezeki,doa dibuka pintu rezeki,doa dibukakan pintu taubat rumi,doa dikurniakan rezeki,doa dimudahkan agar didatangkan reszeki,PANGGIL REZKI,doa dimurahi rzeki,doa dimurahkan re,nak murah,petua di murahkan rezeki,doa dimurahkan rezky,murah rezek8,Doa supaya murah rijki,dimurahkan rezekinya,doa supya di murah kn rezeki,amalan murah rezeki perniagaan,Doa supaya dimurahkan rizki,doa untuk anak malas rumi ustaz haron din,doa tambh rezeki,doa agar di murah kan rizki,doa untk berniaga,Amalan murah rijki,doa untok mendapat dimurahkan rezeki,Doa agar dimurah kan rezeki,doa untuk membuka pintu rezeki,doa agar mura,amalan mustajab kekayaan,Doa untuk murah Rezki,doa amalan harian dalam rumi,doa amalan murah rejeki,doa ayat pembuka rezeki,doa utk murah rezki,doa zikir mempermudahkan rejeki,Amalan pemanggil rejeki,Doa2 dlapgkan pintu rzki,doa buka pintu rezeki rumi,doa cepat kaya dalam bahasa melayu,dos murah rezeki,dos murah/rezeki com,amalan pembuka pintu rejeki,doah muarh rzeki tlisn rumi,amalan pembuka pintu rizki,amalan pembuka pintu rizki dan kekayaan,dzikir dipermudahkan rezeki,doa dan amalan supaya murah rizki,Dzikir menambah rezeki,do\a murah rizky,dzikir pemangil rizki,kumpulan amalan murah rezeki,kunci pemurah rejeki,kunci murah rizki,kunci pembuka rezeki,doa di murah rezeki,memohon rezeki dari allah,mohon doa mustajap munajat singkat usaha jualan,mohon dimurahkan rezeki,memohon rezeki,mohon dipermudahkan rezeki,doa di murahkan rizkid,Murah reski,murah re,murah rezeki cara islam,Murah rezeki menurut islam,panggil rezeki,doa dimur,pembuka doa selepas solat,Pengalir rezeki,pemurah rejeki,doa dimurahkan rezrki,petua mudah dapat rezeki,petua amalan untuk rezeki melimpah

Apa Komen Anda

27 comments… add one
 • Rezki ada dimana-mana sahaja, yang penting usaha kita dan disertai doa kita

 • Normah Ahmad

  Syukran, alhamdulillah dg perkongsian. Semuga kita semua dapat istiqomah mengamalkannya dan mendapat darinya. Insyaallah.

 • Normah Ahmad

  Syukran dg perkongsian, semuga kita semua mendapat manfaat darinya, insya’Allah.

 • terima kasih , semoga info ini menjadi panduan kita semua

 • LIZ RASHID

  ALHAMDULILLAH, SYUKRAN ATAS PERKONGSIAN BERMANKNA INI,MOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMBERKATIMU..AAMIIIIN YRA
  1000 000 X

 • terima kasih atas perkongsian ini
  saya percaya rezeki ditangan Allah
  dan saya cuba mendekatiNya sebaik-baiknya

 • Lukisan Murah

  Makasih Mas atas sharenya.. Meminta hanya kepada Allah semata dengan cara yang dianjurkan…artikelnya bermanfaat banget
  Salam kenal dari Susi – Toko Lukisan Online

 • salam.
  Perkongsian yg bgs. Boleh copy & paste?

 • dary

  Alhamduliihan, terim kasih pencerahan bgi kami yng sd galau ingin rezeki spy mudah..aamiin, syukron. akhii.salam

 • Lukisan Murah

  Assalam,,,Makasih atas sharenya Mas ,Rezeki datang dari Allah meminta juga pada Allah…
  Wassalam 🙂 By Lukisan Kaligrafi

 • MOHON IZIN UNTUK MENGKOPY DAN SAYA TAMPILKAN DI WEB SAYA makin kaya dengan sedekah

 • yus

  alhamdulillah…

 • Mazia Husin

  Terima kasih. Mohon kongsi Doa yang diberikan.

 • Syukran, alhamdulillah..Terima kasih atas perkongsian ilmu.

 • Terima kasih di atas amalan murah rezeki, sy trtingin sgt murah rezeki spy dpt menolong kedua ibubapa sy..doakan ya

 • Kaedah dan anjuran di atas mengingatkan saya dengan Ust Yusuf Mansur di Indonesia yg gigih menganjurkan sedekah, dhuha dan tahajud sebagai jalan penyelesaian masalah

 • alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian..saya cuba menggoogle surah apa yang bagus dibaca untuk dipermudahkan rezeki dari Allah..alhamdulillah jumpa lebih dari itu..dapat beberapa tips pula..alhamdulillah

 • Terimakasih

 • Assalamualaikum, terima kasih atas sharenya tentang doa mustajab 🙂
  Salam Tambang Emas

 • Terima kasih atas perkongsian ini. InsyaAllah kita sama-sama amalkan dengan penuh istiqamah.
  Doa Murah Rezeki & Pantang Larang Rezeki

 • budi sukma

  Tabligh, terima kasih mohon perkongsian yg manfaat. Alamin.

 • ariebnu

  Terima kasih atas share nya, semoga kita semua selalu dilimpahkan rezeki oleh Allah..aamiin

 • Alhamdulillah. Terima kasih atas perkongsian tuan.

  Saya suka bila tuan sentuh bab ayat 1,000 dinar yang digantung di kedai-kedai atau restoran.

  Tapi, bagi saya, kadangkala, ada bagusnya digantung. Pelanggan dan peniaga akan teringat untuk baca bila terlihat ayat yang digantung.

  Apa yang lebih teruk, kita pasti pernah tengok ada ayat-ayat dalam tulisan Arab yang berbentuk segi tiga digantung di dinding kedai atau pintu masuk utama.

  Saya tak pasti itu ayat apa. Tapi, perkara macam itu perlu disiasat pihak berwajib supaya peniaga-peniaga tak mengamalkan perkara ‘pelik-pelik’ semata-mata untuk melariskan perniagaan.

  Setakat ini saya masih bersangka baik dengan ayat segi tiga itu. Mungkin hanya ayat 1,000 dinar atau doa murah rezeki.

  Allahua’lam. 🙂

Leave a Comment