7 Tips Membuka Pintu Rezeki

rezeki

Siapapun orangnya pasti pernah mengalami kesulitan mendapat rezekiSiapapun orangnya mesti pernah mengalami masalah kewangan.

Yang sedihnya ada yang mengambil jalan pintas tanpa berfikir panjang lantas memijam duit dari Ahlong dan ada yang sampai meragut,pecah amanah dan pecah rumah orang..

Yang lebih parah sanggup merosakkan akidah pergi berjumpa bomoh konon boleh dapat “nombor”..

Kita mengaku kita muslim,kita ada Allah tapi mengapa tidak dekatkan diri denganNYA dan berdoalah apa yang kita hajati..Mengadulah tentang masalah yang sedang kita hadapi..

Berikut ini saya kongsikan kepada anda suatu amalan pemanggil rezeki dan pembuka pintu-pintu rezeki yang menjadi amalan orang-orang soleh..

1. Banyakkan beristighfar

Kata Nabi Nuh ‘alaihis salam:Aku katakana kepda kaumku”Beristighfarlah kamu kepada Tuhan,sesungguhnya DIA adalah pengampun..Kalau kamu istighfar DIA akan turunkan kepada kamu hujan dan DIA kan membanyakkan harta dan anak pinakmu dan DIA akan menjadikan untuk kamu kebun-kebun dan sungai-sungai”

Dalam sebuah riwayat diceritakan bahawa datang seseorang kepada imam Hasan al-Basri r.a mengadu tentang tanahnya yang tidak subur lalu jawab Hasan al-Basri: “BERISTIGHFARLAH”..Datang pula yang lain mengadu kemiskinan,jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Datang lagi yang lain minta doa agar direzkikan seorang anak, jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Lalu ditanya Hasan al-Basri mengapa jawapannya semua sama sedangkan didatangkan persoalan yang berbeza. Kata imam Hasan al Basri:“Ini bukanlah pendapatku,inilah yang Nabi Nuh a.s sebut”

2. Doa murah rezeki yang dibacakan oleh Nabi SAW kepada Anas bin Malik RA

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ ووالسع له في داره وَبَارِكْ لَهُ فيما اعطيته واحسن اعماله والغفرله

Allahumma aksir maalahu wa waladahu, wa wassi’ lahu fi darihi, wa bariklahu fi ma a’toitahu, wa ahsin a’malahu, warghfirlahu.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartanya dan anak-anak-anaknya dan luaskanlah rumahnya dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadanya dan perbaikilah amalannya dan ampunkan untuknya…

Doa ini untuk didoakan kepada seorang lelaki..kerana Nabi doakan kepada Anas..kalau nak doakan untuk (dia) seorang wanita maka tukarlah dhomir(kata ganti nama) huwa(hu) kepada dhomir hiya(ha) seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَها وَوَلَدَها ووالسع لها في دارها وَبَارِكْ لَها فيما اعطيتها واحسن اعمالها والغفرلها

Adapun jika anda mahu amalkan doa ini untuk diri sendiri maka tukarkan dhomir huwa(dia lk) atau hiya(dia wanita) kepada dhomir ana seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالي وَوَلَدي ووالسع لي في داري وَبَارِكْ لَي فيما اعطيتني واحسن اعمالي والغفرلي

Allahumma , aksir maali, wa waladi, wa wassi’ li fi dari, wa barikli fi ma a’toitani, wa ahsin a’mali, warghfirli.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartaku dan anak-anak-anakku dan luaskanlah rumahku dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadaku dan perbaikilah amalanku dan ampunkan untukku…

Berkat doa Nabi s.a.w kepada Anas r.a Allah telah panjangkan umur Anas bin Malik dan kurniakannya anak dan harta yang banyak sebagaimana yang dikatakan oleh Anas r.a sendiri: “Demi Allah,hartaku sangat banyak dan anak cucuku hari ini lebih seratus orang.”
Diriwayatkan Anas dilimpahkan kekayaan,dikurniakan ramai anak ( 120 orang ) dan umurnya ketika wafat 104 tahun(saturiwayat) dan beliau telah meriwayatkan 2200 hadith Nabi SAW.

Lazimi doa ini ketika sujud dan selepas solat dengan bersungguh-sungguh mengharapkan rezeki yang diminta..

3. Selawat Murah Rezeki

اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهاَ عَلَينَا الأَرْزَاقِ وتحَسِّنُ بِهَا لَناَ الأَخْلاَق
وَعَلَى آَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

Allaahumma solli ‘alaa sayyidina Muhammad
solaatan tuwassi ‘u bihaa ‘alainal arzaak
watuhassinu bihaa lanal akhlaak
wa ‘alaa ‘aalihi wasohbihi wasallim

Ya.Allah rahmatilah dan kurniakanlah kesejahteraan atas Muhammad rasulullah dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkan kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya

Amalkan selawat ini dengan ikhlas berselawat ke atas Nabi s.a.w..Mudah-mudahan berkat selawat ke atas Nabi ini diluaskan dan dilapangkan rezeki..

4. Ayat Seribu Dinar

ayat-seribu-dinar

Wa mayyataqillaha yajj’allahu makhroja Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib,

Wamayyatawakal ‘alallahi fahuwa hasbuhu.Innallah baalighul amrih.Qod ja’allahu

Likulli syai’in qodroo

Terjemahannya :

Barangsiapa berTAQWA kepada Allah, nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah Dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq,dari ayat dua dan tiga..

Kaedah beramal:

Amalkan setiap selepas solat subuh..Kalau dapat amalkan setiap kali selepas solat fardu lagilah baik.Baca sebnyak 7 kali dan ulang 3 kali pada ayat “Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib”

P\S:Ramai peniaga yang mengantung ayat ini di permis perniagaan agar perniagaannya maju.Cara ini salah..Nak murah rezeki\maju dalam perniagaan bukan dengan gantung ayat 1000 dinar di permis perniagaan tapi kaedahnya ialah istiqamah membacanya sebagai amalan harian berserta tingkatkan ketakwaan kepada Allah..

5. Banyak Bersedekah

Salah satu tips kunci rezeki adalah bersedekah..Cara ini juga berkesan seperti tips-tips yang disebutkan di atas..Inilah kunci rahsia kekayaan ahli-ahli koprat muslim seperti Tan Sri Syed Bukhari..Sedekah adalah satu amalan yang ajaib,kerana semakin kita bersedekah semakin Allah tambahkan lagi kekayaan kepada kita..tapi bersedekah itu mesti niat kerana Allah(ikhlas)

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَـعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha mengetahui.” (Al Baqarah: 261).

6. Berbakti kepada Ibu Bapa

Antara amalan yang boleh membuatkan Allah membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya ialah berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa. Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: “Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka,tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)”

17:24: “Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil”

Disebutkan di dalam Hadis:

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya.”
(Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

7. Melazimi Membaca surah al Waqi’ah

Diriwayatkan Sa’ad bin Abi waqas seorang Nabi s.a.w yang dilimpahkan dengan kekayaan tetapi hampir keseluruhan hartanya di infaqkan ke jalan Allah

Suatu hari ada sahabat yang bertanya kepada Sa’ad bin waqas:”Kamu tak bimbang ke nanti kamu mati anak-anak kamu jatuh miskin?”

Jawabnya:”Aaku telah tinggalkan kepada mereka yang lebih baik dari harta yang mereka tidak akan diitmpa kemiskinan selama-lamanya

Ditanya kepada”Apa yang kamu tinggalkan kepada anak-anak kamu?”

Jawabnya”Aku tinggalkan kepada ank-anak aku dengan pesanan jangan tinggalkan surah al waqi’ah”..

Surah al waqi’ah ini menjadi amalan keluarga Prof Dato Dr Haron Din..sejak dari kecil lagi bapanya(Lebai Din)mewajibkan anak-anaknaya menghafaz dan mengamalkan surah al waqi’ah sebagai ikhtiar murah rezeki

Kata Dr Haron Din:

“Saya hafal sejak zaman ayah lagi..Ayah suruh kami baca surah al waqi’ah..Kami baca surah al waqi’ah Pada tiap-tiap malam jumaat dan ayah akan mengapalai membaca al waqi’ah dan dia latih kesemua anak-anak dia surah al waqi’ah,dan saya dapati betul..Ayah tidak meninggalkan sebarang harta..Emak hanya tinggalkan kedapa kami dalam 2 ekar setengah tanah tapi semua adik beradik tak nak dan kita waqafkan kepada sekolah S.A.R..Masing-masing berbekalkan dengan al Waqi’ah dan saya tak tinggal waqi’ah,dalam kereta,atas kapal terbang,di rumah nak tidur saya baca..so jangan tinggal waqi’ah..Orang-orang yang agak bermasalah rezeki ni baca waqi’ah..Kena yakin bahawa waqi’ah menjadi satu pendorong utama,tapi janganlah harap hari ni baca esok boleh jadi kaya..so beramal..saya beramal lama”

Pesanan saya:

1. Beramallah dengan tips-tips diatas secara konsistan..Jangan mengharap hari ini amal esok nak dah persoal kenapa tak kaya-kaya pun..

2.Yakinlah serta letakkan spenuh pengharapan kepada Allah supaya dengan ikhtiyar ini Allah melimpah rezeki kepada kita tidak putus-putus biarpun tidak kaya..

3. Beramal dengan tips-tips murah rezeki di atas bukanlah bermakna kita tidak payah keluar cari kerja..kita bukanlah seperti orang-orang yang telah sampai ke maqam beroleh rezeki tanpa sebarang kerja..

4. Pengalaman orang-orang yang beramal secara istiqamah salah satu dari tips-tips di atas memang menjadi..rezekinya mudah je..mereka yang saya kenali tidaklah sehingga menjadi jutawan tapi mereka tidka pernah rasa susah mendapat rezeki,rezeki ada sahaja..

5. Anda perlu tahu bila sebut rezeki,rezeki bukan sahaja WANG atau HARTA..ulama berpendapat kadang-kadang rezeki itu datang dalam bentuk seperti diberi kesihatan yang baik,mudah urusan,selamat dari musibah dan mendapat kebahagian..

6. Yang paling penting ialah tingkatkan ketakwaan kita kepada Allah..Bila kita bertakwa pasti Allah memelihara rezeki kita..Bila kita buntu pasti Allah akan memberi jalan keluarnya dan Allah akan memberi kepada orang-orang yang bertakwa itu rezeki yang tidak pernah ia duga.

bua tduit dengan youtube adsense
search terms:
doa murah rezeki,doa dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki,doa murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rejeki,zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa cepat kaya dan murah rezeki,doa murah rezeky,doa agar murah rezeki,doa tambah rezeki,selawat murah rezeki,doa murah rezeki rumi,murah rezeki,doa murah,doa murah rizki,amalan untuk murah rezeki,amalan murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rezki,doa murah rezeki dalam perniagaan,doa pembuka rezeki,doa murah rezeki ustaz kazim,zikir murah rezeki dan cepat kaya,surah murah rezeki,Doa di murahkan rezeki,amalan murah rezeki yang mustajab,ayat murah rezeki dan cepat kaya,doa murahkan rezeki,petua murah rezeki,doa pemurah rezeki,doa untuk murah rezeki,ayat murah rezeki,Doa agar dimurahkan rezeki,doa murah rezeki surah al-waqiah,doa murah rezeki dalam rumi,doa buka pintu rezeki,tips murah rezeki,doa mustajab murah rezeki,amalan zikir murah rezeki,doa mura,surah pembuka rezeki,Amalan agar murah rezeki,doa amalan murah rezeki,ayat al quran untuk murah rezeki,surah al waqiah untuk murah rezeki,doa murah rezeki untuk bisnis anda,doa murah rezeki paling mustajab,doa mu,zikir untuk murah rezeki,amalan zikir murah rezeki lengkap,doa murah rezeki selepas solat,doa doa murah rezeki,doa rezeki tak putus,DOA BERNIAGA,amalan ayat al quran untuk murah rezeki,do\a murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam perniagaan,pintu rezeki,cara murah rezeki,amalan ayat alquran untuk murah rezeki,7 amalan pembuka pintu rezeki,zikir pembuka pintu rezeki,DOA pemanggil rezeki,doa pintu rezeki,doa murah rizqi,doa supaya murah rezeki,doa untuk berniaga,Doa agar murah rejeki,amalan harian untuk murah rezeki,tip murah rezeki,doa murah rizky,doa mohon murah rezeki,surah untuk murah rezeki,surah murahkan rezeki,doa agar murah rizki,dzikir harian pembuka pintu rezeki,zikir murah rezeki rumi,murah rezeki dalam islam,doa pembuka pintu rezeki,doa dimurahkan rejeki,7 zikir pembuka pintu rezeki,agar murah rezeki,doa zikir murah rezeki,Doa di murah kan rezeki,doa murah rezeki dapat kerja,petua murah rezeki dan cepat kaya,bacaan doa murah rezeki,ayat al quran dimurahkan rezeki,amalan dimurahkan rezeki,amalan murah rejeki,doa murah rezeki berniaga,doa murah rezeki yang tidak disangka,doa dan amalan murah rezeki,Doa murah rezky,amalan pembuka pintu rezeki dan kekayaan,zikir nama allah untuk murah rezeki,surah pembuka pintu rezeki,doa membuka pintu rezeki,doa dimurahkan rizki,doa buka rezeki,amalan pembuka pintu rezeki,cara murah rezeki dalam islam,ayat pembuka rezeki,doa memulakan perniagaan,doa dimurahkan rezeki dalam rumi,doa pemurah rejeki,doa perniagaan maju,7 pintu rezeki,doa agar di murahkan rezeki,surah amalan untuk murah rezeki,murah rejeki,doa pembuka rezeki rumi,doa mur,doa memurahkan rezeki,doa mustajab pembuka rezeki,doa murah riski,doa murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,doa dimurahkan rezeki dalam pekerjaan,doa dimurahkan rezki,Amalan agar murah rejeki,amalan murah rizki,surah rezeki,surah untuk murahkan rezeki,zikir dimurahkan rezeki,rahsia murah rezeki,surat murah rezeki,doa dimurahkan rezeky,doa memanggil rezeki,doa dipermudahkan rezeki,Doa untuk dimurahkan rezeki,doa supaya murah rezki,doa di murahkan rejeki,amalan murah rezeki dalam islam,amalan doa murah rezeki,doa agar di murah kan rezeki,doa agr diluaskn rezki,7 pintu pembuka rezeki,amalan supaya dimurahkan rezeki,cara membuka pintu rezeki,amalan mudah rezeki,amalan mustajab dan murah rezeki,7 amalan pembuka rezeki,zikir utk murah rezeki,doa buka pintu rezeki dalam rumi,doa untuk tambah rezeki,doa minta murah rezeki,doa mudah rezeki,doa mohon rezeki,doa rezeki,doa rasulullah untuk murah rezeki,doa maju perniagaan,doa minta murah rezeki dan pendapatan,doa menambah rezeki,doa murah re,doa murah rezeki ustaz ismail kamus,doa rumi murah rezeki,do a murah rezeki,cara untuk murah rezeki,cara agar murah rezeki,ayat mudah rezeki,amalan doa untuk murah rezeki,doa agar murah rezki,membuka pintu rezeki,petua murah rezeki dalam islam,surah alquran untuk murah rezeki,zikir agar dimurahkan rezeki,doa pemurah rizki,doa pembawa rezeki YouTube,doa untuk perniagaan,doa dilimpahkan rezeki,doa murah reski,doa kekayaan,bacaan murah rezeki,7 doa pembuka pintu rezeki,cara murahkan rezeki,cara nak murah rezeki,doa agar dilimpahkan rezeki,amalan murah rezki,amalan pembuka rezeki,amalan buka pintu rezeki,amalan pemurah rezeki,ayat alquran untuk murah rezeki,zikir murahkan rezeki,zikir pembuka rezeki,murah rezeki dalam perniagaan,doa maju dalam perniagaan,do\a murah rejeki,doa perniagaan,doa panggil rezeki,doa dan amalan agar murah rezeki,doa supaya dimurahkan rezeki,doa permudahkan rezeki,doa rezeki masuk,doa murah rezeki perniagaan,#################,amalan pemanggil rezeki,amalan murah rezeki ustaz ismail kamus,amalan murah,doa agar murah rizky,kunci murah rezeki,surah al-quran murah rezeki,Surah untuk dimurahkan rezeki,pintu rezeki berniaga,rezeki murah,selawat rezeki,Pemanggil rezeki,doa dimurahkan,doa untuk perniagaan maju,doa untuk rezeki masuk,doa luas rezeki,doa dipermudahkan rezeki rumi,doa jadi jutawan,doa pembuka 12 pintu kebaikan dalam rumi,doa pembuka 12 pintu rezeki,doa pembuka rezeki dalam rumi,doa untuk memulakan perniagaan,doa mohon murah rezeki dalam perniagaan,amalan zikir untuk murah rezeki,amalan supaya murah rezeki,amalan murah rezeki menurut islam,ayat murah rezeki dan cepat kaya rumi,################,allahuma aksir mali,amalan agar murah rizki,agar murah rejeki,amalan amalan murah rezeki,doa agar murah,cara rezeki melimpah ruah,buka pintu rezeki,Cara dimurahkan rezeki,ayat di perbanyakkan rezeki,ayat ayat al quran murah rezeki,Ayat untuk murah rezeki,amalan suaya duit ada,amalan tambah rezeki,amalan memurahkan rezeki,pembuka rezeki,zikir tambah rezeki,zikir untuk murahkan rezeki,gambar doa murah rezeki,www doa murah rezeki,tips murah rezeki dalam perniagaan,petua untuk murah rezeki,zikir rezeki,surah minta murah rezeki,surah untuk rezeki,surah al-waqiah murah rezeki,doa mohon dimurahkan rezeki,doa mohon tambah rezeki,doa mendapat rezeki dan pekerjaan,doamurahrezki,doa dilimpahkan banyak rezeki,doa untuk murahkan rezeki,doa dimurahkan rezeki rumi,Doa pemanggil rejeki,doa pembuka pintu rezeki rumi,doa pembuka pintu rejeki,doa pemurah,doa must,doa murah rezeqi,doa murah rezeki dalam bahasa melayu,doa tambah rezki,doa untuk memurahkan rezeki,amalan menambah rezeki,allahumma aksir,######,ayat al quran murahkan rezeki,ayat agar murah rezeki,cara di murahkan rezeki,bacaan doa untuk murah rezeki,ayat pemurah rezeki,surah doa murah rezeki,surah rezeki dari allah,dzikir murah rezeki,Murah rizki,zikir pemurah rezeki,youtube doa murah rezeki,zikir rezeki melimpah,youtube zikir murah rezeki,tips murah rezeki dalam islam,tambah rezeki,selawat untuk murah rezeki,selawat nabi murah rezeki,sholawat murah rezeki,selawat pembuka rezeki,gambar ayat suci alquran untuk dimurahkan rezeki,kata kata murah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki,surah menambah rezeki,surah pemurah rezeki,surah dimurahkan rezeki,surah al waqiah doa murah rezeki,surat dalam alquranuntuk memanggil rizki,murahkan rezeki,pembuka pintu rezeki,zikir harian murah rezeki,doa untuk mula berniaga,doa tarik rezeki,doa supaya di murahkan rezeki,doa sebelum berniaga,doa pembuka rejeki,doa rezeki rumi,doa utk murah rezeki,doa Murah rejki,doa dimurahkn rezeki,doa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan,doa memanggil rejeki,ayat murahkan rezeki,amalan doa dimurahkan rezeki,cara memurahkan rezeki,cara untuk murahkan rezeki,doa agar diluaskan rezeki,doa biar murah rezeki,cara dipermudahkan rezeki,cara dekatkan rezeki,####,7 dzikir pembuka pintu rezeki,######################,7 zikir pembuka rezeki,7 kunci pintu rezeki,7 cara membuka pintu rezeki,cara mengamalkan ayat seribu dinar,do a murah rizki,ayat amalan pembuka rezeki,ayat untuk murahkan rezeki,ayat murah rejeki,ayat murah rezeki & cepat kaya,ayat murah rezeki rumi,amalan murahkan rezeki,amalan biar murah rezeki,amalan doa mustajab anas bin malik ra,amalan doa murah rejeki,amalan membuka pintu rezeki,Biar murah rezeki,cara memanggil rezeki,cara buka pintu rezeki,bagaimana murah rezeki,doa atau zikir murah rezeki,doa 7 pintu rezeki,amalan untuk murahkan rezeki,amalan penambah rezeki,Amalan untuk murah rejeki,kata murah rezeki,rahasia murah rezeki,shalawat murah rezeki,salawat murah rezeki,rezeki murah amalan,selawat murah rezeki waqiah,macam mana nak murahkan rezeki,mohon murah rezeki,surah tambah rezeki,surah tentang rezeki,surah buka pintu rezeki,surah tarik rezeki,surah untuk perniagaan,surah al waqiah murah rezeki,tips murah rezeki menurut islam,tips untuk murah rezeki,tips agar murah rezeki,tips membuka pintu rezeki,Tips murah rejeki,doa dimurahkan rezeki dan urusan,doa masuk rezeki,doa rezeki murah,doa rezeki melimpah ruah,doa pemurah rezki,doa nabi sulaiman untuk kekayaan rumi,doa rezeki datang,doa tambah rejeki,doa supaya murah rejeki,doa tambah rezeky,doa untuk memanggil rezeki,Doa untuk murah rejeki,doa menambah rejeki,doa mudah masuk rezeki,doa mudah dapat rezeki,doa memohon rezeki,doa mengharapkan rezeki,doa mujarab murah rezeki,doa murahkan rizki,doa mustajab untuk cepat kaya,doa murah reze,doa mustajab untuk murah rezeki,doa murah reziki,doa murah rezeki Rasulullah,doa murah reseky,doa murah rezek,doa dimurah kan rezeki,doa di murah kan rizki,do\a murah rizki,doamurah rezeki,doa zikir kekayaan nabi sulaiman,doa seribu dinar yusuf mansur,doa untuk membuka pintu lepas dari belenggu masalah,doa untuk buka pintu rezeki,doa semoga dimurahkan rezeki,doa supaya maju dalam perniagaan,doa untuk jadi jutawan,doa untuk murah rezky,doa dipermudahkan rezeki yang baik,doa dlm perniagaan,doa harian dan doa mohon rezeki,doa maju perniagaam,doa dipermudahkan mendapat rezeki,doa dan zikir murah rezeki,Doa d murahkan rezeki,doa dilimpahkan rezeki yang banyak,doa diluaskan pintu rezeki,doa dan zikir untuk murah rezeki,doa dilimpahkan kekayaan,doa dan petua murah rezeki,Doa dekatkan rezeki,doa memohon agar rezaki d permudahkan,doa mengharapkan rejeki,doa mura rejeki,doa mohon murah rezeki dan pendapatan,Doa mrh rezki,doa murahkan rejeki,doa murah rezeki dalam bahasa rumi,doa murah rezeki dalam pekerjaan,doa murah rezeki dan terjemahaan nya,doa murah rezeki versi rumi,Amalkan doa ini untuk cepat kaya,amalan surah murah rezeki,ayat dimurahkan rezeki,ayat buka pintu rezeki,baca surah apa allah mudah kan rezeki?,ayat untuk buka pintu rezeki yang paling mustajab,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,7 tips membuka pintu rezeki,7 amalan pembuka pintu rejeki,#########,##############,###############,#######################,amalan,amalan agar dimurahkan rezeki,#####################,agar dimurahkan rezeki,cara nak murahkan rezeki,di murahkan rezeki,cara untuk dimurahkan rezeki,cara nakbuka pintu reze,cara mudah rezeki masuk,cara mendapat rezeki berkat,doa biar murah rizki,doa berkat rezeki,doa agar rezeki tidak putus,doa agar murah rezeky,doa 7 pintu,untukmajudalamberniagacaraislamdoa doa,kata-kata murah rezeki,Zikir murah rezki,zikir murah rejeki,Zikir pembuka rizki,zikir memanggil rezeki,zikir di murahakan rezeki,zikir supaya murah rezeki,zikir untuk dimurahkan rezeki,surah untuk membuka pintu rezeki,surah amalan murah rezeki,solawat murah rezeki,surah al waqiah ayat murah rezeki,surah di murahkan rezeki,surah pembuka rejeki,surah murah rezeki rumi,rezeki melimpah limpah,rezeki mudah masuk,petua pembuka rezeki,petua membuka pintu rezeki,mondakini com,Mengharapkan rejeki,murah rizqi,nak tahu ustaz harun din surah al waqiah,membuka pintu rezeki dengan cepat,membuka pintu rejeki,mndakini com,pemanggil rejeki,murah rezki,Macam mana nak murah rezeki,zikir harian rumi,zikir dalam rumi,zikir amalan murah rezeki,zikir pembuka pintu rizki,zikir kekayaan,tip buka pintu rizki,tujuh pintu rezeki,tips menambah rezeki,surat panggil rezki,kelebihan selawat murah rezeki,dzikir murah rejeki,kata doa di bukakan rejeki,dzikir pembuka pintu rezeki,dzikir pemurah rezeki,rezeki,pintu pintu rezeki,petua murah rezeki dalam perniagaan,selwat tarik rezeki,zikir tarik rezeki,zikir selawat murah rezeki,surah al waqiah dalam rumi,surah rejeki,surah untuk murah rezki,surah memurahkan rezeki,surah murah,Surah rizki,doa mustajab pembuka rezeki lengkap,doa murah rez,doa murah rezrki,doa nabi muhammad berniaga,doa murah reseki,doa murah rezeki ustaz,doa untuk meniaga,doa supaya dapat berniaga,Doa tambah rezeki ayat rumi,Doa supaya murah rizki,doa supaya perniagaan laris,doa supaya rezeki tidak putus,doa semoga murah rezeki,doa untuk masuk rezeki,Doa untuk peniaga,doa untuk dipermudahkan rezeki,doa supaya di murah kan rezeki,doajadi senang,doamurahrezeki,doadimurahkanrezeki,doa untuk rezeki,Doa2 murah rezeki,doa rezeki duit,doa rezeki dalam rumi,doa rezeki tidak putus,doa pembuka rezeki dan kekayaan,doa perniagaan nabi muhammad saw,doa permudahkan rezeki rumi,doa permudah rezeki,doa pemurah rezky,doa perniagaan laris,doa memulakan perniagaan baru,doa minta dekatkan rezeki,doa memudahkan rezeki,doa memulakan perniagaan dalam rumi,doa minta rezeki,doa mula perniagaan,doa memohon murah rezeki,doa murag,doa memohon dimurahkan rezeki,doa mencari rezeki,doa doa murah rejki,doa harian murah rezeki,doa luaskan rezeki,doa dimurahkan rezeki anak,doa membuka pintu rejeki,doa kekayaan rezeki,doa m,doa duit datang,doa di murahkn rezeki,doa di tambahkan rezeki,doa di murahkan rizki,doa di murahkan rezki,doa di buka kan pintu rezeki yg melimpah,doa di luaskan rezeki,doa di murah kan rejeki,Doa dimurah rezeki,doa dalam bahasa rumi murah rezeki,doa dimurah,doa bg dapat duit yg banyak,doa biar di limpah kan atau di cukup kan rizki nya,doa agar di murah kan rejeki,doa agar murah rezeki dan di tambah rezekiny,doa agar dimurah,7 tips membuka pintu,amala,7 amalan pembuka pintu rizki,amalan agar dilimpahkan rezeki,amalan agar rezeki melimpah ruah,#############,########################,agar murah rizki,ayat agar murah rejeki,amalan untuk memurahkan rezeki,amalan surah untuk murah rezeki,amalan rezeki tidak putus,ayat al quran murah rezeki,ayat al-qur\an pembawa rezeki YouTube,amalan untuk dimurahkan rezeki,amalan pemurah rejeki,amalan pintu rezeki,amalan zikir tambah rezeki,ayat untuk dimurahkan rezeki,ayat seribu dinar yusuf mansur,ayat suci Alquran yg bisa menambah rejeki yg banyak,ayat murah rezeki dalam perniagaan,baca doa dapat rezeki duit,ayat permudahkan rezeki,cara nak maju dalam perniagaan,dimurahkan rezeki,cara rezeki mudah masuk,cara tambah amalan harian,cara supaya murah rezeki,cara nak dapat rezeki,cara mendapat murah rezeki,cara permudahkan rezeki,do a di murahkan rezki,amalan murah rezeki yang senang dilakukan,amalan m,amalan murah rezeki rasulullah,amalan memudahkan rezeki,amalan murah rezeki dan berkat,amalan membuka tujuh lotif,amalan mu,Amalan dan doa murah rejeki,cara maju dalam perniagaan,cara buka pintu rezki,bacaan surah untuk memohon rezeki,bacaan untuk murah rezeki,cara amalan mujarab menjempot rezeki,Cara agar mudah diberi rizki pekerjaan,Buka pintu rejeki,cara dapat rezeki yang berkat,bacaan selawat untuk tarik duit,cara luaskan rezeki,cara agar dilimpahkan rezeki,Cara agar murah rejeki,bacaan murah rejeki,bacaan dzikir limpah rezki,bagaimana untuk mendapat rezeki yang murah,bacaan doa zikir untuk kekayaan jalan pintas,Bacaan doa murah rezki,bacaan doa memulakan perniagaan,bagaimana cara untuk murah rezeki,amalan surah untuk perniagaan,ayat alquran tentang murah rezeki,ayat 7 pintu,ayat alquran murah rezeki,ayat alquran menambah rezeki,amalan zikir banyak kerja tak menjadi,amalan untuk tambah rezeki,amalan supaya di murahkan rezeki,ayat al-quran murah rezeki,ayat 1000 dinar rumi,Amalan tambah rizki,Doa agar murah rezky,doa agar dimura,doa amalan murah rejeki,doa agar murah rizqi,do ah nabi sulaiman,doa agar tambah rezeki,Doa agar dimurah kan rezeki,doa agar di dekatkan rejeki,doa 12 pintu rezeki rumi,doa biar tambah rezki,doa 7pintu,doa ayat pembuka rezeki,doa agar dilimpahkan kekayaan,doa 12 pintu rumi,doa agar didatangkan rezeki,amalan agar di murahkan rezeki,allahumma aksir mali,################################,amalan agar murah rezki,7 dzikir menambah rezeki,####################,7 zikir pintu rizky,7 ayat rejeki,#####,############,##########,#######,7 pintu rejeki,amalan jadi jutawan,amalan ilmu agar rezeki melimpah-ruah,amalan doa murah rizki,amalan mustajab cepat kaya,amalan murah rizqi,amalan pembuka pintu rejeki,amalan mustajab kekayaan,amalan berniaga,amalan pembuka pintu rizki,Amalan atau zikir murah rezeki,amalan doa supaya jadi jutawan,Amalan harian agar murah rezeki,amalan harian untuk memudahkan rezeki datang,Amalan mudah rejeki,amalan dilimpahkan rezeki,amalan pembuka pintu rizki dan kekayaan,amalan menambah rejeki,amalan memanggil rezeki,amalan memanggil rejeki,ayat doa murah rezeki,ayat2 suci alquran pembuka pintu rezeki,ayat tambah rezeki,ayat menambahkan rezeki,ayat pemanggil rezeki,ayat2 murah rezqi,ayat mudah rejeki,ayat untuk memulakan perniagaan,ayat murah,ayat pembuka pintu rezeki,ayat rezeki melimpah ruah,cara mengamalkan ayat seribu dinar untuk kekayaan,cara mendapatkan duit melimpah ruah,cara mendapat rezeki murah,dipermudahkan rezeki,cara untuk mendapat rezeki,cara murah,cara utuk permudahkan dan menarik rezeki,cara nak buka pintu rezeki,cara sedekah memohon kekayaan,cara2 dimurahkan rezeki,do a murah rejeki,cara solat pembawa rezeki,cara membuka pintu rejeki,cara tambah rezeki,cara murah rezki,surah amalan pembuka rezeki,surah untuk buka pintu rezeki,surah untuk murah rezw,surah untuk di murahkan rezeki,surah untuk kekayaan,surah al-waqiah pembuka rezeki,supaya murah rezeki,surah yang murahkan rezeki,surah memohon kekayaan harta benda dalam bahasa indonesia,surah pemanggil rezeki,solawat amalan mustajab,surah dipermudahkan rezeki,surah waqiah murah rezeki,surah mendapat rezeki,solat minta rezeki,surah membuka pintu rezeki,surah minta rezeki,tips rezeki berkat,tujuh ayat pembuka kaya,tip murah rizki dalamislam,tips dimudahkan rezeki,tips rezeki masuk,tip permudah rezeki,www amalan murah rezeki,surat pemurah rezeki,waqiah memohon kekayaan duit,tips pembuka rezeki,mohon dimurahkan rezeki,pembuka doa selepas solat,mudah rezeki,petua amalan untuk rezeki melimpah,pemurah datangnya rejeki,PANGGIL REZKI,murah rezek8,kunci pemurah rejeki,memohon rezeki dari allah,kunci pembuka rezeki,zikir murah rizki,zikir mohon rezeki,zikir pembuka,zikir mudah rezeki,zikir pembuka rejeki,zikir pemanggil jun,zikir untk murahkan rezeki,zikir untuk jadi jutawan,zikir untuk kaya,zikir untuk tambah rezeki,dzikir pemanggil rezeki,kata kata murah re,kiat murah rezeki,dzikir murahkan rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki islam,Dzikir menambah rezeki,jalan pembuka rezeki,selawat,selawat dimurahkan rezeki,rejeki tak putus putus,sahabat 2 nabi yg jutawan,rezeki la yahtasib,selawat untuk cepat kaya,petua rezeki masuk,rahasia doa rizki tak putusputus,selawat untuk murahkan rezeki,shalawat pembuka rezeki youtube,selawat m,rezeki murah dan berkat,rezeki mudah dan cpat msuk,rahsia mur,rezeki mudah,rahsia pintu rezeki,Rahasia murah rejeki,selawat murah rezki,petua murah rezeki quran,rezeki yang berkat,pintu rezeki menurut rasulullah,rejeki selawat,rahsia kaya dengan sedekah,doa dibukakan pintu taubat rumi,doa d murah kan rezeki,doa dalam saat buntu rezeki,doa di pemurah rezeki,doa dilimpahi rezeki yang tidak putus,doa dan amalan untuk murah rezeki,doa dan zikir dimurahkan rezeki oleh tuhan,doa dan amalan jadi jutawan,doa dimura,doa dimudahkan agar didatangkan reszeki,doa cepat kaya dalam bahasa melayu,doa depermudahkan rezki,doa di murah rezeki,doa di limpahkan rezeki,doa di,doa buka pintu rezeki rumi,doa di murah,doa dimurahi rzeki,doa cepat kaya,doa di murahkan rizkid,doa di mur,doaberniaga,do\a tambah rezeki,doa yg paling mustajap,doa utk murah rezki,do\a murah rizky,Do\a agar murah rezeki,doa untung berniaga,doa zikir mempermudahkan rejeki,Do\a murah rezki,Doa2 dlapgkan pintu rzki,doa murah rejeki com,doa murah rezeki nabi muhammad,doa nabi sulaiman dalam tulisan rumi,doa murah rezeki surah al-waqiah rumi,doa murah rijki,doa murah rezeki pekerjaan,doa murah rezeki niaga,doa murah riz,doa nabi muham untok berniagaan,doa nabi kepada anas supaya berlimpah harta dan keturunanan,doa nabi muhammad murah rezeki,doa murah rizeki,doa murah rezeki yang mustajab,doa mustajap di waktu subuh,Doa supaya dimurahkan rizki,doa supaya dapat rezeki melimpah,doa untuk murah rizki,doa untuk menambah rezeki,doa untuk membuka pintu rezeki,doa supya di murah kn rezeki,doa untuk anak malas rumi ustaz haron din,doa semoga dibuka pintu rezeki dan halatuju,doa sebelum mula berniaga,doa saat buntu mencari rezeki,Doa semasa berniaga,doa selawat murah rezeki,doa sebelum membuka perniagaan,doa sebelum niaga dalam bahaa rumi,doa dmurahkn rezeki,doa ketika berniaga,doa kekayaan nabi sulaiman rumi,doa membuka pintu rizki,doa dipermudah kan segala urusan dan murah rezeki versi jawi,doa dimurahkan rizky,Doa memanggil rizki,doa dipermurahkan rezeki,doa limpah rezeki,doa kunci rezeki,doa dimurahkan rezky,doa dimurahkan re,doa harian to rezeki,doa doa memanggil rezeki,doa dimurahkan rezeki nya,doa rasulullah mudah rizki,doa pembuka rezeki wat kita dlm tulisan rumi,doa nak jadi jutawan,Doa Nabi sulaiman Untuk Kekayaan Dalam Bahasa Rumi,doa rasulullah untuk kekayaan,doa pohon rezeki,doa pembuka rezeki bahasa rumi,doa nabi untuk perniagaan,doa pecah kebuntuan cari rezeki,doa reziki,doa orang berniaga,doa pembukarezeki,doa pembuka 12 pintu rezeki dalam rumi,doa meniaga,doa minta dimurahkan rezeki,doa mudah urusan harian,doa minta murah rejeki,doa mueah rejeki,doa minta dilimpahkan rezeki,doa mohon rezeki rumi,doa mudah reski,doa mohon tambsh,doa mudah dapat kerja dalam rumi,doa muhon morah riski,doa mr,doa menjadi jutawan,doa mohon diluaskan rezeki,doa mura rezeki,doa muraah rezeki,doa memohon rejeki supaya digampangkan dan dilimpahkan,doa mrh rezeki,doa minta rezeki rumi,doa memohon rezeki yang luas,Doa memohon tambah rejeki,doa minta kaya,doa mendapatkan pekerjaan malaysia,doa mendapatkan kekayaan rejeki,doa mohon dilimpahkan rezeki,doa mujarab memudahkan rezeki,doa mendapat rezeki,doa mudah dapat kerja rumi,doa mohon dipermudahkan rezeki,Doa mujarab murah rejeki,doa mohon kepada allah agar dpt menyelesaikan masalah,doa mujarap,doa mohon rezeki kekayaan com,Doa memohon didatangkan rezeki berlimpah,doa mujarab urusan rezeki,Doa minta murah rezki,doa mohon tambah rejeki,doa merah rezeki,doa minta di murah kan rezeki,doa memohon kekayaan yang tak disangka,doa mohon limpahkan rezeki,doa mendapat kerja rumi,doa mintk murah rizki,doa mohon dekatkan rezeki,doa mncari rezeki dlm perniagaan,doa moho rezeki rumi,doa mujarab buka rejeki,doa mencari rezeki melayu,doa memulakan bacaan al-quran rumi,doa mogon dimurahkan rezeki,doa mohon tambah rizki,doa mencari rizky yg mustajab,doa minta tambah rezeki,doa memudahkn mendpt rejeki nabi sulaiman,doa mueah rezeki,doa mintk rizki,doa murah r,doa murah rezeki us,doa mustajab,doa murah kn rezki,Doa murah rezeki itu masuk di dalam doa apa ?,doa murah rezeki dgn segera,doa murah rezeki paling mujarab,doa muraj,doa mustajab untuk perniagaan dan rezeki,doa murah rwzeki,doa murah rezeki n mendapat kekayaan,doa my nte dilimpahkn rezeki yg mencurah2 n cpt kaya,doa murah kan rezeki,doa murah rzki,doa murag rezeki,Doa muroh rezeki,doa nabi sulaiman rumi,doa murah rezeki nabi noh,doa murah tezeki,doa nabi sulaiman tambah rezeki,doa murah rezekinya,doa murahkan,Doa mustajab dimudahkan rezeki,doa murag rezeky,doa murah rezeki mendapat pekerjaan,doa murah risky,doa murah rezeki d,doa murahkn rezeki,doa nabi sulaiman,Doa nabi sulaeman untuk buka rezeki,doa nabi muhammad dimurahkan rezeki dan melimpah mustajab paling ampuh,doa murah rezeki bahasa melayu,Doa murah rezeki ayat rumi,doa nabi muhammad mohong kekayaan,doa nabi muhammad saat berniaga,doa murah rezeki al waqiah,Doa murah rejeky,doa murah rezaki,doa nabi muhammad untuk murah rezeki,doa murah rinzqi,doa murah rezeki ayat seribu dinar,Doa murah rezeki dalam bacaan rumi,doa n zikir murah rezeki,doa murah rizki/,doa murahrezki,doa murah rezeki dalam tulisan rumi,doa murah rezki Allahumma rizzkika,doa murah razeki,doa murah rezeki dalam islam,doa dikurniakan rezeki,doa dan amalan supaya di mudahkan pekerjaan,doa didatangkan rezeki,doa dikurniakan rezeki yang melimpah,doa dalam bahasa melayu doa rezeki,doa dilimpahkan banyak rezeki rumi,doa di murah kan rezki,doa dan amalan untuk dimurahkan rezeki,doa dilapangkan rezeki rumi,doa dan amalan dimurahkan rezeki,Doa di limpahkan rezeki dan di permudahkan dalam segala urusan,Doa di luaskan pintu rezeki,doa di luaskan rizki,doa dan amalan untuk di beri kesihatan yang baik,doa di dekatkan dengan rezeki,doa dapat rezeki cepat,doa dan zikir pembuka pintu rezeki

Apa Komen Anda

22 comments… add one
 • Rezki ada dimana-mana sahaja, yang penting usaha kita dan disertai doa kita

 • Normah Ahmad

  Syukran, alhamdulillah dg perkongsian. Semuga kita semua dapat istiqomah mengamalkannya dan mendapat darinya. Insyaallah.

 • Normah Ahmad

  Syukran dg perkongsian, semuga kita semua mendapat manfaat darinya, insya’Allah.

 • terima kasih , semoga info ini menjadi panduan kita semua

 • LIZ RASHID

  ALHAMDULILLAH, SYUKRAN ATAS PERKONGSIAN BERMANKNA INI,MOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMBERKATIMU..AAMIIIIN YRA
  1000 000 X

 • terima kasih atas perkongsian ini
  saya percaya rezeki ditangan Allah
  dan saya cuba mendekatiNya sebaik-baiknya

 • Makasih Mas atas sharenya.. Meminta hanya kepada Allah semata dengan cara yang dianjurkan…artikelnya bermanfaat banget
  Salam kenal dari Susi – Toko Lukisan Online

 • salam.
  Perkongsian yg bgs. Boleh copy & paste?

 • dary

  Alhamduliihan, terim kasih pencerahan bgi kami yng sd galau ingin rezeki spy mudah..aamiin, syukron. akhii.salam

 • Assalam,,,Makasih atas sharenya Mas ,Rezeki datang dari Allah meminta juga pada Allah…
  Wassalam 🙂 By Lukisan Kaligrafi

 • MOHON IZIN UNTUK MENGKOPY DAN SAYA TAMPILKAN DI WEB SAYA makin kaya dengan sedekah

 • yus

  alhamdulillah…

 • Mazia Husin

  Terima kasih. Mohon kongsi Doa yang diberikan.

 • Syukran, alhamdulillah..Terima kasih atas perkongsian ilmu.

 • Terima kasih di atas amalan murah rezeki, sy trtingin sgt murah rezeki spy dpt menolong kedua ibubapa sy..doakan ya

 • Kaedah dan anjuran di atas mengingatkan saya dengan Ust Yusuf Mansur di Indonesia yg gigih menganjurkan sedekah, dhuha dan tahajud sebagai jalan penyelesaian masalah

 • alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian..saya cuba menggoogle surah apa yang bagus dibaca untuk dipermudahkan rezeki dari Allah..alhamdulillah jumpa lebih dari itu..dapat beberapa tips pula..alhamdulillah

 • Terimakasih

 • Assalamualaikum, terima kasih atas sharenya tentang doa mustajab 🙂
  Salam Tambang Emas

 • Terima kasih atas perkongsian ini. InsyaAllah kita sama-sama amalkan dengan penuh istiqamah.
  Doa Murah Rezeki & Pantang Larang Rezeki

Leave a Comment