7 Tips Membuka Pintu Rezeki

rezeki

Siapapun orangnya pasti pernah mengalami kesulitan mendapat rezekiSiapapun orangnya mesti pernah mengalami masalah kewangan.

Yang sedihnya ada yang mengambil jalan pintas tanpa berfikir panjang lantas memijam duit dari Ahlong dan ada yang sampai meragut,pecah amanah dan pecah rumah orang..

Yang lebih parah sanggup merosakkan akidah pergi berjumpa bomoh konon boleh dapat “nombor”..

Kita mengaku kita muslim,kita ada Allah tapi mengapa tidak dekatkan diri denganNYA dan berdoalah apa yang kita hajati..Mengadulah tentang masalah yang sedang kita hadapi..

Berikut ini saya kongsikan kepada anda suatu amalan pemanggil rezeki dan pembuka pintu-pintu rezeki yang menjadi amalan orang-orang soleh..

1. Banyakkan beristighfar

Kata Nabi Nuh ‘alaihis salam:Aku katakana kepda kaumku”Beristighfarlah kamu kepada Tuhan,sesungguhnya DIA adalah pengampun..Kalau kamu istighfar DIA akan turunkan kepada kamu hujan dan DIA kan membanyakkan harta dan anak pinakmu dan DIA akan menjadikan untuk kamu kebun-kebun dan sungai-sungai”

Dalam sebuah riwayat diceritakan bahawa datang seseorang kepada imam Hasan al-Basri r.a mengadu tentang tanahnya yang tidak subur lalu jawab Hasan al-Basri: “BERISTIGHFARLAH”..Datang pula yang lain mengadu kemiskinan,jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Datang lagi yang lain minta doa agar direzkikan seorang anak, jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Lalu ditanya Hasan al-Basri mengapa jawapannya semua sama sedangkan didatangkan persoalan yang berbeza. Kata imam Hasan al Basri:“Ini bukanlah pendapatku,inilah yang Nabi Nuh a.s sebut”

2. Doa murah rezeki yang dibacakan oleh Nabi SAW kepada Anas bin Malik RA

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ ووالسع له في داره وَبَارِكْ لَهُ فيما اعطيته واحسن اعماله والغفرله

Allahumma aksir maalahu wa waladahu, wa wassi’ lahu fi darihi, wa bariklahu fi ma a’toitahu, wa ahsin a’malahu, warghfirlahu.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartanya dan anak-anak-anaknya dan luaskanlah rumahnya dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadanya dan perbaikilah amalannya dan ampunkan untuknya…

Doa ini untuk didoakan kepada seorang lelaki..kerana Nabi doakan kepada Anas..kalau nak doakan untuk (dia) seorang wanita maka tukarlah dhomir(kata ganti nama) huwa(hu) kepada dhomir hiya(ha) seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَها وَوَلَدَها ووالسع لها في دارها وَبَارِكْ لَها فيما اعطيتها واحسن اعمالها والغفرلها

Adapun jika anda mahu amalkan doa ini untuk diri sendiri maka tukarkan dhomir huwa(dia lk) atau hiya(dia wanita) kepada dhomir ana seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالي وَوَلَدي ووالسع لي في داري وَبَارِكْ لَي فيما اعطيتني واحسن اعمالي والغفرلي

Allahumma , aksir maali, wa waladi, wa wassi’ li fi dari, wa barikli fi ma a’toitani, wa ahsin a’mali, warghfirli.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartaku dan anak-anak-anakku dan luaskanlah rumahku dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadaku dan perbaikilah amalanku dan ampunkan untukku…

Berkat doa Nabi s.a.w kepada Anas r.a Allah telah panjangkan umur Anas bin Malik dan kurniakannya anak dan harta yang banyak sebagaimana yang dikatakan oleh Anas r.a sendiri: “Demi Allah,hartaku sangat banyak dan anak cucuku hari ini lebih seratus orang.”
Diriwayatkan Anas dilimpahkan kekayaan,dikurniakan ramai anak ( 120 orang ) dan umurnya ketika wafat 104 tahun(saturiwayat) dan beliau telah meriwayatkan 2200 hadith Nabi SAW.

Lazimi doa ini ketika sujud dan selepas solat dengan bersungguh-sungguh mengharapkan rezeki yang diminta..

3. Selawat Murah Rezeki

اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهاَ عَلَينَا الأَرْزَاقِ وتحَسِّنُ بِهَا لَناَ الأَخْلاَق
وَعَلَى آَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

Allaahumma solli ‘alaa sayyidina Muhammad
solaatan tuwassi ‘u bihaa ‘alainal arzaak
watuhassinu bihaa lanal akhlaak
wa ‘alaa ‘aalihi wasohbihi wasallim

Ya.Allah rahmatilah dan kurniakanlah kesejahteraan atas Muhammad rasulullah dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkan kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya

Amalkan selawat ini dengan ikhlas berselawat ke atas Nabi s.a.w..Mudah-mudahan berkat selawat ke atas Nabi ini diluaskan dan dilapangkan rezeki..

4. Ayat Seribu Dinar

ayat-seribu-dinar

Wa mayyataqillaha yajj’allahu makhroja Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib,

Wamayyatawakal ‘alallahi fahuwa hasbuhu.Innallah baalighul amrih.Qod ja’allahu

Likulli syai’in qodroo

Terjemahannya :

Barangsiapa berTAQWA kepada Allah, nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah Dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq,dari ayat dua dan tiga..

Kaedah beramal:

Amalkan setiap selepas solat subuh..Kalau dapat amalkan setiap kali selepas solat fardu lagilah baik.Baca sebnyak 7 kali dan ulang 3 kali pada ayat “Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib”

P\S:Ramai peniaga yang mengantung ayat ini di permis perniagaan agar perniagaannya maju.Cara ini salah..Nak murah rezeki\maju dalam perniagaan bukan dengan gantung ayat 1000 dinar di permis perniagaan tapi kaedahnya ialah istiqamah membacanya sebagai amalan harian berserta tingkatkan ketakwaan kepada Allah..

5. Banyak Bersedekah

Salah satu tips kunci rezeki adalah bersedekah..Cara ini juga berkesan seperti tips-tips yang disebutkan di atas..Inilah kunci rahsia kekayaan ahli-ahli koprat muslim seperti Tan Sri Syed Bukhari..Sedekah adalah satu amalan yang ajaib,kerana semakin kita bersedekah semakin Allah tambahkan lagi kekayaan kepada kita..tapi bersedekah itu mesti niat kerana Allah(ikhlas)

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَـعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha mengetahui.” (Al Baqarah: 261).

6. Berbakti kepada Ibu Bapa

Antara amalan yang boleh membuatkan Allah membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya ialah berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa. Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: “Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka,tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)”

17:24: “Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil”

Disebutkan di dalam Hadis:

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya.”
(Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

7. Melazimi Membaca surah al Waqi’ah

Diriwayatkan Sa’ad bin Abi waqas seorang Nabi s.a.w yang dilimpahkan dengan kekayaan tetapi hampir keseluruhan hartanya di infaqkan ke jalan Allah

Suatu hari ada sahabat yang bertanya kepada Sa’ad bin waqas:”Kamu tak bimbang ke nanti kamu mati anak-anak kamu jatuh miskin?”

Jawabnya:”Aaku telah tinggalkan kepada mereka yang lebih baik dari harta yang mereka tidak akan diitmpa kemiskinan selama-lamanya

Ditanya kepada”Apa yang kamu tinggalkan kepada anak-anak kamu?”

Jawabnya”Aku tinggalkan kepada ank-anak aku dengan pesanan jangan tinggalkan surah al waqi’ah”..

Surah al waqi’ah ini menjadi amalan keluarga Prof Dato Dr Haron Din..sejak dari kecil lagi bapanya(Lebai Din)mewajibkan anak-anaknaya menghafaz dan mengamalkan surah al waqi’ah sebagai ikhtiar murah rezeki

Kata Dr Haron Din:

“Saya hafal sejak zaman ayah lagi..Ayah suruh kami baca surah al waqi’ah..Kami baca surah al waqi’ah Pada tiap-tiap malam jumaat dan ayah akan mengapalai membaca al waqi’ah dan dia latih kesemua anak-anak dia surah al waqi’ah,dan saya dapati betul..Ayah tidak meninggalkan sebarang harta..Emak hanya tinggalkan kedapa kami dalam 2 ekar setengah tanah tapi semua adik beradik tak nak dan kita waqafkan kepada sekolah S.A.R..Masing-masing berbekalkan dengan al Waqi’ah dan saya tak tinggal waqi’ah,dalam kereta,atas kapal terbang,di rumah nak tidur saya baca..so jangan tinggal waqi’ah..Orang-orang yang agak bermasalah rezeki ni baca waqi’ah..Kena yakin bahawa waqi’ah menjadi satu pendorong utama,tapi janganlah harap hari ni baca esok boleh jadi kaya..so beramal..saya beramal lama”

Pesanan saya:

1. Beramallah dengan tips-tips diatas secara konsistan..Jangan mengharap hari ini amal esok nak dah persoal kenapa tak kaya-kaya pun..

2.Yakinlah serta letakkan spenuh pengharapan kepada Allah supaya dengan ikhtiyar ini Allah melimpah rezeki kepada kita tidak putus-putus biarpun tidak kaya..

3. Beramal dengan tips-tips murah rezeki di atas bukanlah bermakna kita tidak payah keluar cari kerja..kita bukanlah seperti orang-orang yang telah sampai ke maqam beroleh rezeki tanpa sebarang kerja..

4. Pengalaman orang-orang yang beramal secara istiqamah salah satu dari tips-tips di atas memang menjadi..rezekinya mudah je..mereka yang saya kenali tidaklah sehingga menjadi jutawan tapi mereka tidka pernah rasa susah mendapat rezeki,rezeki ada sahaja..

5. Anda perlu tahu bila sebut rezeki,rezeki bukan sahaja WANG atau HARTA..ulama berpendapat kadang-kadang rezeki itu datang dalam bentuk seperti diberi kesihatan yang baik,mudah urusan,selamat dari musibah dan mendapat kebahagian..

6. Yang paling penting ialah tingkatkan ketakwaan kita kepada Allah..Bila kita bertakwa pasti Allah memelihara rezeki kita..Bila kita buntu pasti Allah akan memberi jalan keluarnya dan Allah akan memberi kepada orang-orang yang bertakwa itu rezeki yang tidak pernah ia duga.

jobs from - my.neuvoo.com Adakah anda sedang mencari kerja di rumah? .
Ini peluang untuk anda bekerja sambilan atau sepenuh masa dari rumah. Gaji lumayan dan dalam Dolar Amerika. Kekosongan segera seluruh negara. Maklumat lanjut sila join website berikut: ==> Cari Kerja
bunting-murah bua tduit dengan youtube adsense
search terms:
doa murah rezeki,doa dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki,doa murah rejeki,doa murah rezeki dan cepat kaya,zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa cepat kaya dan murah rezeki,doa agar murah rezeki,doa murah rezeki paling mustajab,doa murah rezeki rumi,murah rezeki,selawat murah rezeki,doa murah rezeky,doa tambah rezeki,zikir murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rizki,doa murah,amalan untuk murah rezeki,petua murah rezeki,doa murah rezki,amalan murah rezeki dan cepat kaya,surah murah rezeki,doa murah rezeki dalam perniagaan,doa pemurah rezeki,tips murah rezeki,doa untuk murah rezeki,Doa di murahkan rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya,Amalan agar murah rezeki,Doa agar dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki yang mustajab,ayat murah rezeki,ayat al quran untuk murah rezeki,doa pembuka rezeki,doa murahkan rezeki,doa mustajab murah rezeki,doa murah rezeki ustaz kazim,doa mura,doa murah rezeki surah al-waqiah,doa mu,doa murah rezeki dalam rumi,doa supaya murah rezeki,doa buka pintu rezeki,surah al waqiah untuk murah rezeki,Doa agar murah rejeki,doa amalan murah rezeki,amalan zikir murah rezeki,cara murah rezeki,surah pembuka rezeki,zikir untuk murah rezeki,doa murah rezeki untuk bisnis anda,amalan zikir murah rezeki lengkap,DOA BERNIAGA,amalan ayat al quran untuk murah rezeki,surah untuk murah rezeki,amalan ayat alquran untuk murah rezeki,doa murah rezeki selepas solat,do\a murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam perniagaan,doa doa murah rezeki,doa agar murah rizki,tip murah rezeki,agar murah rezeki,doa rezeki tak putus,doa murah rizqi,bacaan doa murah rezeki,DOA pemanggil rezeki,amalan harian untuk murah rezeki,pintu rezeki,murah rezeki dalam islam,Doa di murah kan rezeki,amalan dimurahkan rezeki,7 amalan pembuka pintu rezeki,doa zikir murah rezeki,cara untuk murah rezeki,doa dimurahkan rejeki,zikir pembuka pintu rezeki,surah murahkan rezeki,zikir murah rezeki rumi,amalan murah rejeki,doa untuk berniaga,rahsia murah rezeki,doa murah rezeki yang tidak disangka,Doa murah rezky,cara nak murah rezeki,doa mohon murah rezeki,doa dan amalan murah rezeki,doa pintu rezeki,murah rejeki,surah pembuka pintu rezeki,doa murah rizky,dzikir harian pembuka pintu rezeki,doa memulakan perniagaan,doa agar di murahkan rezeki,petua murah rezeki dan cepat kaya,doa dimurahkan rizki,doa di murahkan rejeki,doa murah rezeki berniaga,doa murah rezeki dapat kerja,amalan supaya dimurahkan rezeki,bacaan murah rezeki,Doa untuk dimurahkan rezeki,doa rejeki youtube,doa pembuka rezeki rumi,doa pembuka pintu rezeki,doa mur,doa memanggil rezeki,doa buka rezeki,doa memurahkan rezeki,cara murah rezeki dalam islam,doa dimurahkan rezki,doa perniagaan maju,doa murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,zikir nama allah untuk murah rezeki,surah amalan untuk murah rezeki,amalan pembuka pintu rezeki dan kekayaan,7 zikir pembuka pintu rezeki,cara agar murah rezeki,Amalan agar murah rejeki,doa dimurahkan rezeki dalam rumi,cara murahkan rezeki,youtube murah rizki,amalan murah rizki,doa rasulullah untuk murah rezeki,doa rezeki masuk,amalan murah rezki,ayat al quran dimurahkan rezeki,zikir dimurahkan rezeki,youtube doa murah rezeki,surah untuk murahkan rezeki,selawat rezeki,amalan murah rezeki dalam islam,doa pemurah rejeki,doa dipermudahkan rezeki,doa buka pintu rezeki dalam rumi,doa membuka pintu rezeki,doa membuka rezeki dalam perniagaan,amalan pembuka pintu rezeki,amalan doa murah rezeki,7 pintu rezeki,surah rezeki,doa rezeki,doa murah riski,doa murah re,doa untuk tambah rezeki,7 amalan pembuka rezeki,ayat mudah rezeki,ayat pembuka rezeki,amalan doa untuk murah rezeki,amalan murah rezeki menurut islam,doa minta murah rezeki,doa agar di murah kan rezeki,surah pemurah rezeki,selawat pembuka rezeki,surat murah rezeki,murah rezeki dalam perniagaan,amalan supaya murah rezeki,amalan,amalan agar murah rizki,cara membuka pintu rezeki,doa murah reski,doa rumi murah rezeki,doa untuk memurahkan rezeki,kunci murah rezeki,do a murah rezeki,doa minta murah rezeki dan pendapatan,doa mudah rezeki,doa biar murah rezeki,doa dimurahkan rezeki rumi,doa dimurahkan rezeki dalam pekerjaan,doa dimurahkan rezeky,doa jadi jutawan,doa agar murah rezki,doa mohon rezeki,doa mohon tambah rezeki,amalan mustajab dan murah rezeki,membuka pintu rezeki,petua murah rezeki dalam islam,doa mustajab pembuka rezeki,doa pembuka 12 pintu rezeki,doa murah rezeki ustaz ismail kamus,doa untuk perniagaan,doa supaya murah rezki,cara memanggil rezeki,cara dipermudahkan rezeki,7 pintu pembuka rezeki,amalan tambah rezeki,doa dan amalan agar murah rezeki,doa menambah rezeki,rahasia murah rezeki,surah alquran untuk murah rezeki,tips murah rezeki dalam perniagaan,Surah untuk dimurahkan rezeki,amalan mudah rezeki,agar murah rejeki,ayat alquran untuk murah rezeki,doa pemurah rizki,doa agr diluaskn rezki,doa 7 pintu kebaikan,doa dilimpahkan rezeki,doa maju dalam perniagaan,amalan murah,amalan murah rezeki ustaz ismail kamus,tips agar murah rezeki,rezeki murah,surah minta murah rezeki,surah dimurahkan rezeki,zikir pembuka rezeki,zikir utk murah rezeki,doa rezeki rumi,doa panggil rezeki,doa supaya dimurahkan rezeki,doa untuk memulakan perniagaan,doa pemurah rezki,doa perniagaan,doa pembuka rezeki bahasa rumi,doa untuk murahkan rezeki,amalan pembuka rezeki,amalan pemurah rezeki,7 doa pembuka pintu rezeki,amalan agar dimurahkan rezeki,doa maju perniagaan,doa agar murah rizky,cara rezeki melimpah ruah,zikir agar dimurahkan rezeki,zikir murahkan rezeki,surah al-quran murah rezeki,amalan buka pintu rezeki,doa supaya di murahkan rezeki,doa pembawa rezeki YouTube,doa sebelum berniaga,doa kekayaan,doa mohon murah rezeki dalam perniagaan,doa agar murah,doa dimurahkan,doa dipermudahkan rezeki rumi,doa dimurahkn rezeki,doa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan,doa luas rezeki,cara memurahkan rezeki,doa agar dilimpahkan rezeki,doa agar murah rezeky,doa mujarab murah rezeki,doa mohon murah rezeki dan pendapatan,amalan amalan murah rezeki,amalan surah murah rezeki,Cara dimurahkan rezeki,allahumma aksir,#################,ayat murah rezeki dan cepat kaya rumi,amalan pemanggil rezeki,amalan mu,surah al waqiah murah rezeki,www doa murah rezeki,tambah rezeki,sholawat murah rezeki,Pemanggil rezeki,doa permudahkan rezeki,doa rezeki melimpah ruah,doa pintu rezeki rumi,doa untuk perniagaan maju,doa untuk rezeki masuk,doa murah rezeqi,doa murah rezeki niaga,doa murah rezeki paling mustajab rumi,do\a murah rejeki,doa supaya murah rejeki,doa tarik rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki,doa semoga murah rezeki,doa pembuka 12 pintu kebaikan dalam rumi,doa pembuka rezeki dalam rumi,doa murah rezeki perniagaan,amalan memurahkan rezeki,amalan murahkan rezeki,amalan murah rezeki dan berkat,ayat ayat al quran murah rezeki,Biar murah rezeki,doa mohon dimurahkan rezeki,cara nak murahkan rezeki,doa dimurahkan rezeki dan urusan,doa masuk rezeki,dimurahkan rezeki,pintu rezeki berniaga,tips murah rezeki menurut islam,surah rezeki dari allah,surah untuk rezeki,pembuka rezeki,zikir pemurah rezeki,zikir rezeki,murahkan rezeki,tips murah rezeki dalam islam,Tips murah rejeki,salawat murah rezeki,buka pintu rezeki,cara buka pintu rezeki,amalan zikir untuk murah rezeki,Ayat untuk murah rezeki,bacaan doa untuk murah rezeki,ayat pemurah rezeki,ayat amalan murah rezeki,amalan menambah rezeki,################,doa murah rezeki dalam bahasa melayu,doa untuk murah rizki,doa pembuka pintu rezeki rumi,dzikir murah rezeki,doa rumi dimurahkan rezeki,do a murah rizki,doa dilimpahkan kekayaan,cara mudah rezeki masuk,doa memohon dimurahkan rezeki,doa memanggil rejeki,doa dan zikir murah rezeki,doa dilimpahkan banyak rezeki,doa dipermurahkan rezeki,doa mengharapkan rezeki,doa mendapat rezeki dan pekerjaan,doa atau zikir murah rezeki,cara mengamalkan ayat seribu dinar,cara untuk murahkan rezeki,cara untuk dimurahkan rezeki,7 kunci pintu rezeki,allahuma aksir mali,ayat agar murah rezeki,apakah amalan bagi memurahkan rezeki dalam islam,amalan doa dimurahkan rezeki,amalan doa murah rejeki,amalan suaya duit ada,Bacaan pemurah rezeki,ayat untuk murahkan rezeki,ayat di perbanyakkan rezeki,ayat murah rejeki,shalawat murah rezeki,selawat untuk murah rezeki,zikir untuk murahkan rezeki,zikir tambah rezeki,petua untuk murah rezeki,surah al-waqiah murah rezeki,Murah rizki,doa ringkas murah rezeki dalam rumi,doa must,kata murah rezeki,doa untuk mula berniaga,doa supaya di murah kan rezeki,doa tambah rezki,gambar doa murah rezeki,doamurahrezki,doa utk murah rezeki,doa pemurah,Doa pemanggil rejeki,doa pembuka pintu rejeki,kata kata murah rezeki,doa rezeki murah,doa murah reze,doa murah reziki,doa Murah rejki,Doa supaya murah rizki,doa untuk memanggil rezeki,ayat murahkan rezeki,ayat dimurahkan rezeki,ayat al quran murahkan rezeki,amalan untuk murahkan rezeki,cara dekatkan rezeki,cara di murahkan rezeki,cara agar dilimpahkan rezeki,######,amalan berniaga,amalan biar murah rezeki,amalan agar rezeki melimpah ruah,amalan dan doa murah rezeki,amalan ayat quran untuk peniaga,cara supaya murah rezeki,cara murah rezki,cara nak dapat rezeki,doa di murahkan rizki,Doa d murahkan rezeki,doa mudah masuk rezeki,doa memohon rezeki,selawat nabi murah rezeki,rezeki murah amalan,surah-surah murah rezeki,surah untuk membuka pintu rezeki,surah untuk perniagaan,zikir rezeki melimpah,surah menambah rezeki,surah doa murah rezeki,zikir harian murah rezeki,youtube zikir murah rezeki,tips untuk murah rezeki,tips membuka pintu rezeki,surah tambah rezeki,surah tentang rezeki,surat dalam alquranuntuk memanggil rizki,macam mana nak murahkan rezeki,membuka pintu rezeki dengan cepat,murah rezki,pembuka pintu rezeki,rezeki melimpah limpah,rezeki mudah masuk,zikir dipermudahkan urusan rezeki,zikir harian rumi,zikir murah rejeki,zikir solawat pembuka rizki,zikir untuk dimurahkan rezeki,surah al waqiah doa murah rezeki,surah buka pintu rezeki,solat mohon murah rezeki,surah memurahkan rezeki,ayat pembuka pintu rezeki,ayat murah rezeki rumi,ayat permudahkan rezeki,ayat murah rezeki dalam perniagaan,Amalan untuk murah rejeki,######################,agar murah rizki,7 cara membuka pintu rezeki,7 zikir pembuka rezeki,7 dzikir pembuka pintu rezeki,####,bacaan murah rejeki,doa untuk jadi jutawan,doa supaya rezeki tidak putus,Doa untuk murah rejeki,doa untuk buka pintu rezeki,doa perniagaan laris,doa pembuka rejeki,doa mustajab untuk murah rezeki,doa mustajab untuk cepat kaya,doa murah rezeki Rasulullah,doa murah reseki,doa murah rezeki dalam bahasa rumi,doa murah rezeki untuk ibu bapa,doa murahkan rizki,Do\a atau amalan pembuka kekayaan rizqi,doamurah rezeki,Do\a agar murah rezeki,gambar ayat suci alquran untuk dimurahkan rezeki,doa ketika berniaga,doa memohon murah rezeki,cara mendapat murah rezeki,cara nak dapat rezeki lebih,doa diluaskan rezeki,doa 12 pintu rezeki rumi,doa agar diluaskan rezeki,doa 7 pintu rezeki,do a murah rejeki cepat kaya,doa minta rezeki,doa dan amalan untuk murah rezeki,doa dan petua murah rezeki,doa di murah kan rizki,doa diluaskan pintu rezeki,doa dimurah kan rezeki,doa menambah rejeki,doa m,doa luaskan rezeki,doa memulakan perniagaan dalam rumi,doa mencari rezeki,doa luaskan pintu rezeki,cara tarik rezeki,cara nak tambah rezeki,cara tambah rezeki,doa mengharapkan rejeki,doa mura rejeki,doa minta dekatkan rezeki,doa murah kan rezeki,doa mudah dapat rezeki,doa agar murah rizqi,do a untuk risxi,di murahkan rezeki,doa agar didatangkan rezeki,doa agar di murah kan rejeki,doa 7 pintu,bagaimana murah rezeki,bacaan murah rezki,ayat murah rezeki & cepat kaya,ayat amalan pembuka rezeki,Cara agar murah rejeki,amalan dilimpahkan rezeki,amalan agar di murahkan rezeki,amalan di murahkan rezeki,Amalan harian agar murah rezeki,amalan doa mustajab anas bin malik ra,amalan amalan untuk murah rezeki,agar dimurahkan rezeki,7 tips membuka pintu rezeki,amalan m,amalan membuka pintu rezeki,amalan supaya di murahkan rezeki,amalan penambah rezeki,surah murah rezeki rumi,surah amalan dimurahkan rezeki,surah al-waqiah pembuka rezeki,surah di murahkan rezeki,surah amalan murah rezeki,surah dipermudahkan rezeki,supaya dimurahkan rezeki,petua rezeki melimpah ruah,petua membuka pintu rezeki,petua pembuka rezeki,petua murah rezeki dalam perniagaan,surah tarik rezeki,surah untuk murah rezki,Mengharapkan rejeki,mohon murah rezeki,selawat murah rezeki waqiah,selawat,Zikir murah rezki,zikir dan selawat pembuka rezeki,do\a murah rizki,dzikir murah rejeki,dua rejeki yuotube,doa pohon rezeki,doa permudah rezeki,doa rezeki duit,doa rezeki tidak putus,doa semoga dimurahkan rezeki,doa rezeki datang,doa untuk murah rejeko,doa untuk meniaga,doa tambah rezeky,doa tambah rejeki,doa untuk dipermudahkan rezeki,kelebihan selawat murah rezeki,ilmu murah rezeki,doamurahrezeki,Doa untuk peniaga,Doa2 murah rezeki,doa orang berniaga,doa nabi sulaiman untuk kekayaan rumi,doa pembuka 12 pintu rumi,doa murah rezek,doa murah reseky,doa murah rezeki dalam pekerjaan,doa mustajab dalam bahasa rumi,doa murah rezeki rumi dan jawi,Doa murah rezeki com,doa murah rezeki versi rumi,doa murahkan,doa murahkan rejeki,doa murah rezeki dan terjemahaan nya,doa murahkan rezeki rumi,doa murah rezeki surah al-waqiah rumi,doa murah rezeki bahasa rumi,doa murah rez,doa murah rizeki,doa murah rijki,doa tambah rizqu,doa supaya maju dalam perniagaan,doa untuk ditambah rezeki,doa untuk membuka pintu lepas dari belenggu masalah,doa supaya perniagaan maju,doa untuk maju dalam perniagaan,doa untuk menambah rezeki,doa untuk murah kan rezeki,do\a dimurahkan rezeki,doa seribu dinar yusuf mansur,doa rezeki perniagaan,doa rezeki dalam rumi,doa rumi murah rezeki buat suami,doa pembuka 12 pintu rezeki dalam rumi,doa nabi muhammad untuk murah rezeki,doa nabi muhammad murah rezeki,doa mustajab pembuka rezeki lengkap,kata-kata murah rezeki,doa untung berniaga,doa untuk murah rezky,doa-doa untuk murah rezeki,doa zikir kekayaan nabi sulaiman,amalan murah rezeki dan kaya,cara luaskan rezeki,cara agar dimurahkan rezeki,cara amalan mujarab menjempot rezeki,bacaan agar murah rezeki,baca surah apa allah mudah kan rezeki?,ayat untuk dimurahkan rezeki,ayat untuk buka pintu rezeki yang paling mustajab,bacaan untuk murah rezeki,ayat buka pintu rezeki,ayat mura,ayat alquran tentang murah rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,#####################,#########,###############,7 amalan murah rezeki,##############,#######################,7 amalan pembuka pintu rejeki,7 amalan pembuka pintu rizki,amala,Amalkan doa ini untuk cepat kaya,ayat al quran murah rezeki,amalan untuk dimurahkan rezeki,amalan surah untuk murah rezeki,amalan agar murah rezki,amalan dipermudahkan rezeki,amalan agar dilimpahkan rezeki,cars mengamal ayst 261albaqarah,doa agar dimura,do a murah rejeki,doa agar dilimpahkan kekayaan,doa maju perniagaam,doa limpah rezeki,doa memohon agar rezaki d permudahkan,doa dan zikir untuk murah rezeki,doa di murahkan rezki,doa di luaskan rezeki,doa di murah kan rejeki,doa di murahkn rezeki,doa di limpahkan rezeki,Doa dekatkan rezeki,doa di tambahkan rezeki,doa dimurah,doa harian dan doa mohon rezeki,Doa dimurah rezeki,doa dipermudahkan rezeki yang baik,doa dimurahkan rezeki nya,doa dipermudahkan mendapat rezeki,doa dimurahkan rezeki anak,doa dilimpahkan rezeki yang banyak,doa dlm perniagaan,doa duit datang,doa agar rezeki tidak putus,doa agar tambah rezeki,doa biar murah rejeki,doa berkat rezeki,doa biar murah rizki,cara mendapat rezeki berkat,cara murah,cara rezeki mudah masuk,cara nakbuka pintu reze,cara nak buka pintu rezeki,cara permudahkan rezeki,Doa mrh rezki,doa meniaga,ya allah luaskanlah rezeki kami,zikir amalan murah rezeki,zikir di murahakan rezeki,zikir memanggil rezeki,youtube pembuka rezeki,tips agar murah rejeki,tip untuk murah rezeki,Surah pemura,surah al waqiah rumi,solawat murah rezeki,surah pembuka rejeki,surah murah rezeki dalam rumi,surah al waqiah ayat murah rezeki,surah murah,supaya murah rezeki,tips rezeki berkat,untukmajudalamberniagacaraislamdoa doa,pemurah rezeki,petua rezeki masuk,nak tahu ustaz harun din surah al waqiah,pemanggil rejeki,rezeki,rahsia pintu rezeki,rezeki tidak putus,rezeki murah dan berkat,zikir pembuka rezeki rumi,Zikir pembuka rizki,zikir selawat murah rezeki,zikir untuk jadi jutawan,zikir supaya murah rezeki,Macam mana nak murah rezeki,murah rizqi,mondakini com,nak dpt rezki banyak,mndakini com,membuka pintu rejeki,mudah rezeki,tips menambah rezeki,tips rezeki murah,www amalan murah rezeki,tips rezeki,tujuh pintu rezeki,Surah rizki,surat panggil rezki,surat pemurah rezeki,surah rejeki,tip buka pintu rizki,Tip dimurahkan rezeki,zikir dan doa dimurahkan rezeki,zikir dalam rumi,youtube doa murah rizki,zikir murah rezeki dalam rumi,zikir kekayaan,youtube sholawat rezeki,solusi agar murah rizki,solawat murah rizki,surah minta rezeki,surah al waqiah dalam rumi,zikir pembuka pintu rizki,zikir pembuka rejeki,zikir tarik duit,zikir tarik rezeki,petua rezeki,Rahasia murah rejeki,pintu pintu rezeki,petua murahkan rezeki,selwat tarik rezeki,selawat dimurahkan rezeki,sholawat murah rejeki,Amalan dan doa murah rejeki,Bacaan doa murah rezki,baca doa dapat rezeki duit,ayat untuk membuka pintu rezeki yg mustajab-rumi,bacaan surah untuk memohon rezeki,amalan membuka rezeki,amalan pintu rezeki,amalan memudahkan rezeki,amalan murah rizqi,amalan murah rezeki rasulullah,amalan pemurah rejeki,amalan rezeki tidak putus,amalan murah rezeki yang senang dilakukan,amalan membuka tujuh lotif,Buka pintu rejeki,cara membuka pintu rejeki,cara doa pohon rezeki melimph dri allah,cara buka pintu rezki,cara maju dalam perniagaan,Cara agar mudah diberi rizki pekerjaan,Cara agar murah rezeki dalam islam,cara biar murah rezeki,ayat al-qur\an pembawa rezeki YouTube,amalan untuk memurahkan rezeki,amalan tambh rizky,amalan zikir tambah rezeki,ayat agar murah rejeki,ayat 7 pintu,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam bahasa rumi,ayat murah rezeki dalam rumi,ayat pembuka rezeki rumi,ayat suci Alquran yg bisa menambah rejeki yg banyak,ayat tambah rezeki,ayat seribu dinar yusuf mansur,7 tips membuka pintu,##################,allahumma aksir mali,################################,########################,agar rezeki murah,7 doa yang ibu amalkan demi anak anaknya,#############,doa utk dimurahkan rezeki,doa untuk rezeki,doadimurahkanrezeki,doajadi senang,dzikir pembuka pintu rezeki,dzikir agar murah rezeki,dzikir pemurah rezeki,doa murah rezeki rumi baca kat tapak tanga,doa murah rejeki com,doa murahkn rezeki,doa murah rezeki ustaz,doa murah rezki com,doa murah rezeki dan cepat kaya rumi,doa murah rezeki kerja,doa murh rezeki,doa murah rezrki,Doa murah rejeky,doa untuk masuk rezeki,Doa tambah rezeki ayat rumi,doa supaya dapat berniaga,doa supaya perniagaan laris,doa tambah duit,kata doa di bukakan rejeki,jalan murah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki islam,doa permudahkan rezeki rumi,doa perniagaan nabi muhammad saw,doa pemurah rezky,doa rezeki berkat,Doa pemurahrezki com,doa selepas solat murah rezeki,doa permurah rezeki,doa permurahkan rezeki,doa nabi muhammad berniaga,doa pembuka rezeki dan kekayaan,doa pemu,doa minta rezeki rumi,doa mudah dapat kerja dalam rumi,doa murag,doa mr,doa minta dilimpahkan rezeki,doa mohon rezeki rumi,doa mula perniagaan,doa di murah,doa di murahkan rizky,doa dan cara cepat dapat cari kerja,doa di buka kan pintu rezeki yg melimpah,doa di,doa dalam bahasa rumi murah rezeki,doa agar dimurah,doa 12 pintu rumi,d0a murah rezeki,doa agar dimurahkan,do a di murahkan rezki,doa memudahkan rezeki,doa kekayaan rezeki,doa membuka pintu rejeki,doa memulakan perniagaan baru,cara tambah amalan harian,cara nak maju dalam perniagaan,cara menambah rezeki,cara nak suruh orang lebih tua solat,cara murah rejeki,cara untuk mendapat rezeki,Cara murah rezeki menurut islam,doa dimurahkan rizky,doa doa murah rejki,doa dipermudahkan perniagaan,doa dimura,doa dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki,doa dimurahkan rezekinya,doa harian murah rezeki,doa dimurahkan rezeki pekerjaan,doa harian dalam rumi,doa bg dapat duit yg banyak,doa agar perniagaan laris,doa agar perniagaan maju,Doa agar murah rezky,doa agar rezeki murah,doa berniaga laris,doa amalan di murahkan rezeki,doa biar di limpah kan atau di cukup kan rizki nya,Doa biar murah rezki,doa buka 12 pintu rezeki rumi,doa agar murah rezeki dan di tambah rezekiny,doa biar banyak didatangkan rejeki,doa agar mura,doa agar rejeki murah,doa amalan harian dalam rumi,doa ayat pembuka rezeki,Doa bagi murah rezeki,doa amalan murah rejeki,doa buka pintu rezeki rumi,doa biar tambah rezki,doa banyak wang,doa agar jadi jutawan,doa 7pintu,do ah nabi sulaiman,doa agar diluaskan rejeki,doa agar di murah kan rizki,Doa agar dimurah kan rezeki,dikir murah riski,doa agar dilimpahkan rezeki yang banyak,dipermudahkan rezeki,doa agar di dekatkan rejeki,doa mura rezeki,doa merah rezeki,doa mudah reski,doa muraah rezeki,doa minta murah rejeki,doa mohon tambsh,doa mohon diluaskan rezeki,doa mudah urusan harian,doa minta dimurahkan rezeki,doa mohon dipermudahkan rezeki,doa muhon morah riski,doa menjadi jutawan,doa mohon dilimpahkan rezeki,doa mueah rejeki,doa dan zikir dimurahkan rezeki oleh tuhan,doa dan zikir dimurahkan rezeki,doa dan amalan jadi jutawan,doa dalam saat buntu rezeki,doa di pemurah rezeki,doa di murahkan rizkid,doa dan amalan supaya murah rizki,doa di murah rezeki,doa di permudahkan rezeki,doa d murah kan rezeki,doa di murah kan rezki,doa cepat kaya,doa dikurniakan rezeki,doa cepat masuk rezeki,doa cepat kaya dalam bahasa melayu,doa dibukakan pintu taubat rumi,doa depermudahkan rezki,doa di mur,doa doa dimurahkan rezeki,doa dimur,doa dipercepatkan rezeki,doa dipermudah kan segala urusan dan murah rezeki versi jawi,doa doa memanggil rezeki,doa doa di murahkan rezeki,doa dimurahi rzeki,doa dimurahkan re,doa dimurahkan rezky,doa dmurahkn rezeki,Doa harian rumi,doa dimudahkan agar didatangkan reszeki,doa dilimpahi rezeki yang tidak putus,doa harian to rezeki,doa kekayaan nabi sulaiman rumi,doa mempermudahkan rezeki,doa memohon rezrki,doa kunci rezeki,doa memohon rejeki supaya digampangkan dan dilimpahkan,doa mendapat rezeki,doa membuka pintu rizki,Doa memanggil rizki,cara mudah rezeki,cara supaya dimurahkan rezeki,cara mendapat rezeki murah,cara mendapatkan murah rezeki,cara solat pembawa rezeki,cara mendapatkan duit melimpah ruah,cara nak suruh duit kita berkat,Cara mempermudahkan rezeki,cara nak mustajab,cara memudahkan rezeki,cara utuk permudahkan dan menarik rezeki,cara mengamalkan ayat seribu dinar untuk kekayaan,cara2 dimurahkan rezeki,cara rezeki masuk,cara rezeki murah,cara sedekah memohon kekayaan,allahumma aksir maali,7 zikir harian,#####,#######,7 dzikir menambah rezeki,7 ayat rejeki,##########,7 zikir pintu rizky,7 pintu rejeki,############,####################,amalan mustajab cepat kaya,amalan mustajab kekayaan,amalan pembuka pintu rizki dan kekayaan,Amalan murah reski,amalan pembuka pintu rizki,amalan menambah rejeki,amalan kekayaan,amalan mujarab murah rezeki,Amalan murah rijki,Amalan mudah rejeki,Amalan pemanggil rejeki,amalan jadi jutawan,amalan pembuka pintu rejeki,amalan ilmu agar rezeki melimpah-ruah,amalan memanggil rezeki,amalan memanggil rejeki,amalan doa supaya jadi jutawan,amalan harian murah rezeki,amalan doa murah rizki,Amalan atau zikir murah rezeki,amalan harian untuk,Amalan doa murah rezeky,amalan harian untuk memudahkan rezeki datang,amalan dimurahkan rejeki,ayat zikir murah rezeki,bacaan doa memulakan perniagaan,bagaimana cara untuk murah rezeki,bacaan selawat untuk tarik duit,bacaan doa murah rejeki,bacaan doa nabi sulaiman,ayat2 murah rezqi,Ayat2 murah rezeki,ayat2 suci alquran pembuka pintu rezeki,bagaimana nak murah rezeki,bagaimana untuk mendapat rezeki yang murah,bacaan dzikir limpah rezki,bacaan doa zikir untuk kekayaan jalan pintas,bagaimana mahu murah rezeki,bacaan surah untuk murah rezeki,bacaan zikir murah rezeki,ayat untuk memulakan perniagaan,ayat mur,ayat pendek murah rezeki,ayat buka rezeki,ayat menambahkan rezeki,ayat pemurah rezeki dan cepat kaya,ayat murah,ayat mudah rejeki,ayat rezeki melimpah ruah,ayat doa murah rezeki,ayat pemanggil rezeki,ayat tuju tuk murah rezeki yg power,ayat murah rejeki dan cepat kaya,ayat pemanggil rejeki,cara banyakkan rezeki,biar murah,Biar murah rezeki?,cara dilimpahkan rezeki,cara luas rezeki,cara membuka pintu rizki,cara dapat rezeki yang berkat,cara agar di murahkan rezeki,amalan yang memurahkan rezeki,amalan surah untuk perniagaan,amalan zikir harian rumi,Amalan tambah rizki

Apa Komen Anda

26 comments… add one
 • Rezki ada dimana-mana sahaja, yang penting usaha kita dan disertai doa kita

 • Normah Ahmad

  Syukran, alhamdulillah dg perkongsian. Semuga kita semua dapat istiqomah mengamalkannya dan mendapat darinya. Insyaallah.

 • Normah Ahmad

  Syukran dg perkongsian, semuga kita semua mendapat manfaat darinya, insya’Allah.

 • terima kasih , semoga info ini menjadi panduan kita semua

 • LIZ RASHID

  ALHAMDULILLAH, SYUKRAN ATAS PERKONGSIAN BERMANKNA INI,MOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMBERKATIMU..AAMIIIIN YRA
  1000 000 X

 • terima kasih atas perkongsian ini
  saya percaya rezeki ditangan Allah
  dan saya cuba mendekatiNya sebaik-baiknya

 • Makasih Mas atas sharenya.. Meminta hanya kepada Allah semata dengan cara yang dianjurkan…artikelnya bermanfaat banget
  Salam kenal dari Susi – Toko Lukisan Online

 • salam.
  Perkongsian yg bgs. Boleh copy & paste?

 • dary

  Alhamduliihan, terim kasih pencerahan bgi kami yng sd galau ingin rezeki spy mudah..aamiin, syukron. akhii.salam

 • Assalam,,,Makasih atas sharenya Mas ,Rezeki datang dari Allah meminta juga pada Allah…
  Wassalam 🙂 By Lukisan Kaligrafi

 • MOHON IZIN UNTUK MENGKOPY DAN SAYA TAMPILKAN DI WEB SAYA makin kaya dengan sedekah

 • yus

  alhamdulillah…

 • Mazia Husin

  Terima kasih. Mohon kongsi Doa yang diberikan.

 • Syukran, alhamdulillah..Terima kasih atas perkongsian ilmu.

 • Terima kasih di atas amalan murah rezeki, sy trtingin sgt murah rezeki spy dpt menolong kedua ibubapa sy..doakan ya

 • Kaedah dan anjuran di atas mengingatkan saya dengan Ust Yusuf Mansur di Indonesia yg gigih menganjurkan sedekah, dhuha dan tahajud sebagai jalan penyelesaian masalah

 • alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian..saya cuba menggoogle surah apa yang bagus dibaca untuk dipermudahkan rezeki dari Allah..alhamdulillah jumpa lebih dari itu..dapat beberapa tips pula..alhamdulillah

 • Terimakasih

 • Assalamualaikum, terima kasih atas sharenya tentang doa mustajab 🙂
  Salam Tambang Emas

 • Terima kasih atas perkongsian ini. InsyaAllah kita sama-sama amalkan dengan penuh istiqamah.
  Doa Murah Rezeki & Pantang Larang Rezeki

 • budi sukma

  Tabligh, terima kasih mohon perkongsian yg manfaat. Alamin.

 • ariebnu

  Terima kasih atas share nya, semoga kita semua selalu dilimpahkan rezeki oleh Allah..aamiin

Leave a Comment