7 Tips Membuka Pintu Rezeki

rezeki

Siapapun orangnya pasti pernah mengalami kesulitan mendapat rezekiSiapapun orangnya mesti pernah mengalami masalah kewangan.

Yang sedihnya ada yang mengambil jalan pintas tanpa berfikir panjang lantas memijam duit dari Ahlong dan ada yang sampai meragut,pecah amanah dan pecah rumah orang..

Yang lebih parah sanggup merosakkan akidah pergi berjumpa bomoh konon boleh dapat “nombor”..

Kita mengaku kita muslim,kita ada Allah tapi mengapa tidak dekatkan diri denganNYA dan berdoalah apa yang kita hajati..Mengadulah tentang masalah yang sedang kita hadapi..

Berikut ini saya kongsikan kepada anda suatu amalan pemanggil rezeki dan pembuka pintu-pintu rezeki yang menjadi amalan orang-orang soleh..

1. Banyakkan beristighfar

Kata Nabi Nuh ‘alaihis salam:Aku katakana kepda kaumku”Beristighfarlah kamu kepada Tuhan,sesungguhnya DIA adalah pengampun..Kalau kamu istighfar DIA akan turunkan kepada kamu hujan dan DIA kan membanyakkan harta dan anak pinakmu dan DIA akan menjadikan untuk kamu kebun-kebun dan sungai-sungai”

Dalam sebuah riwayat diceritakan bahawa datang seseorang kepada imam Hasan al-Basri r.a mengadu tentang tanahnya yang tidak subur lalu jawab Hasan al-Basri: “BERISTIGHFARLAH”..Datang pula yang lain mengadu kemiskinan,jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Datang lagi yang lain minta doa agar direzkikan seorang anak, jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Lalu ditanya Hasan al-Basri mengapa jawapannya semua sama sedangkan didatangkan persoalan yang berbeza. Kata imam Hasan al Basri:“Ini bukanlah pendapatku,inilah yang Nabi Nuh a.s sebut”

2. Doa murah rezeki yang dibacakan oleh Nabi SAW kepada Anas bin Malik RA

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ ووالسع له في داره وَبَارِكْ لَهُ فيما اعطيته واحسن اعماله والغفرله

Allahumma aksir maalahu wa waladahu, wa wassi’ lahu fi darihi, wa bariklahu fi ma a’toitahu, wa ahsin a’malahu, warghfirlahu.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartanya dan anak-anak-anaknya dan luaskanlah rumahnya dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadanya dan perbaikilah amalannya dan ampunkan untuknya…

Doa ini untuk didoakan kepada seorang lelaki..kerana Nabi doakan kepada Anas..kalau nak doakan untuk (dia) seorang wanita maka tukarlah dhomir(kata ganti nama) huwa(hu) kepada dhomir hiya(ha) seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَها وَوَلَدَها ووالسع لها في دارها وَبَارِكْ لَها فيما اعطيتها واحسن اعمالها والغفرلها

Adapun jika anda mahu amalkan doa ini untuk diri sendiri maka tukarkan dhomir huwa(dia lk) atau hiya(dia wanita) kepada dhomir ana seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالي وَوَلَدي ووالسع لي في داري وَبَارِكْ لَي فيما اعطيتني واحسن اعمالي والغفرلي

Allahumma , aksir maali, wa waladi, wa wassi’ li fi dari, wa barikli fi ma a’toitani, wa ahsin a’mali, warghfirli.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartaku dan anak-anak-anakku dan luaskanlah rumahku dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadaku dan perbaikilah amalanku dan ampunkan untukku…

Berkat doa Nabi s.a.w kepada Anas r.a Allah telah panjangkan umur Anas bin Malik dan kurniakannya anak dan harta yang banyak sebagaimana yang dikatakan oleh Anas r.a sendiri: “Demi Allah,hartaku sangat banyak dan anak cucuku hari ini lebih seratus orang.”
Diriwayatkan Anas dilimpahkan kekayaan,dikurniakan ramai anak ( 120 orang ) dan umurnya ketika wafat 104 tahun(saturiwayat) dan beliau telah meriwayatkan 2200 hadith Nabi SAW.

Lazimi doa ini ketika sujud dan selepas solat dengan bersungguh-sungguh mengharapkan rezeki yang diminta..

3. Selawat Murah Rezeki

اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهاَ عَلَينَا الأَرْزَاقِ وتحَسِّنُ بِهَا لَناَ الأَخْلاَق
وَعَلَى آَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

Allaahumma solli ‘alaa sayyidina Muhammad
solaatan tuwassi ‘u bihaa ‘alainal arzaak
watuhassinu bihaa lanal akhlaak
wa ‘alaa ‘aalihi wasohbihi wasallim

Ya.Allah rahmatilah dan kurniakanlah kesejahteraan atas Muhammad rasulullah dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkan kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya

Amalkan selawat ini dengan ikhlas berselawat ke atas Nabi s.a.w..Mudah-mudahan berkat selawat ke atas Nabi ini diluaskan dan dilapangkan rezeki..

4. Ayat Seribu Dinar

ayat-seribu-dinar

Wa mayyataqillaha yajj’allahu makhroja Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib,

Wamayyatawakal ‘alallahi fahuwa hasbuhu.Innallah baalighul amrih.Qod ja’allahu

Likulli syai’in qodroo

Terjemahannya :

Barangsiapa berTAQWA kepada Allah, nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah Dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq,dari ayat dua dan tiga..

Kaedah beramal:

Amalkan setiap selepas solat subuh..Kalau dapat amalkan setiap kali selepas solat fardu lagilah baik.Baca sebnyak 7 kali dan ulang 3 kali pada ayat “Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib”

P\S:Ramai peniaga yang mengantung ayat ini di permis perniagaan agar perniagaannya maju.Cara ini salah..Nak murah rezeki\maju dalam perniagaan bukan dengan gantung ayat 1000 dinar di permis perniagaan tapi kaedahnya ialah istiqamah membacanya sebagai amalan harian berserta tingkatkan ketakwaan kepada Allah..

5. Banyak Bersedekah

Salah satu tips kunci rezeki adalah bersedekah..Cara ini juga berkesan seperti tips-tips yang disebutkan di atas..Inilah kunci rahsia kekayaan ahli-ahli koprat muslim seperti Tan Sri Syed Bukhari..Sedekah adalah satu amalan yang ajaib,kerana semakin kita bersedekah semakin Allah tambahkan lagi kekayaan kepada kita..tapi bersedekah itu mesti niat kerana Allah(ikhlas)

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَـعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha mengetahui.” (Al Baqarah: 261).

6. Berbakti kepada Ibu Bapa

Antara amalan yang boleh membuatkan Allah membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya ialah berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa. Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: “Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka,tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)”

17:24: “Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil”

Disebutkan di dalam Hadis:

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya.”
(Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

7. Melazimi Membaca surah al Waqi’ah

Diriwayatkan Sa’ad bin Abi waqas seorang Nabi s.a.w yang dilimpahkan dengan kekayaan tetapi hampir keseluruhan hartanya di infaqkan ke jalan Allah

Suatu hari ada sahabat yang bertanya kepada Sa’ad bin waqas:”Kamu tak bimbang ke nanti kamu mati anak-anak kamu jatuh miskin?”

Jawabnya:”Aaku telah tinggalkan kepada mereka yang lebih baik dari harta yang mereka tidak akan diitmpa kemiskinan selama-lamanya

Ditanya kepada”Apa yang kamu tinggalkan kepada anak-anak kamu?”

Jawabnya”Aku tinggalkan kepada ank-anak aku dengan pesanan jangan tinggalkan surah al waqi’ah”..

Surah al waqi’ah ini menjadi amalan keluarga Prof Dato Dr Haron Din..sejak dari kecil lagi bapanya(Lebai Din)mewajibkan anak-anaknaya menghafaz dan mengamalkan surah al waqi’ah sebagai ikhtiar murah rezeki

Kata Dr Haron Din:

“Saya hafal sejak zaman ayah lagi..Ayah suruh kami baca surah al waqi’ah..Kami baca surah al waqi’ah Pada tiap-tiap malam jumaat dan ayah akan mengapalai membaca al waqi’ah dan dia latih kesemua anak-anak dia surah al waqi’ah,dan saya dapati betul..Ayah tidak meninggalkan sebarang harta..Emak hanya tinggalkan kedapa kami dalam 2 ekar setengah tanah tapi semua adik beradik tak nak dan kita waqafkan kepada sekolah S.A.R..Masing-masing berbekalkan dengan al Waqi’ah dan saya tak tinggal waqi’ah,dalam kereta,atas kapal terbang,di rumah nak tidur saya baca..so jangan tinggal waqi’ah..Orang-orang yang agak bermasalah rezeki ni baca waqi’ah..Kena yakin bahawa waqi’ah menjadi satu pendorong utama,tapi janganlah harap hari ni baca esok boleh jadi kaya..so beramal..saya beramal lama”

Pesanan saya:

1. Beramallah dengan tips-tips diatas secara konsistan..Jangan mengharap hari ini amal esok nak dah persoal kenapa tak kaya-kaya pun..

2.Yakinlah serta letakkan spenuh pengharapan kepada Allah supaya dengan ikhtiyar ini Allah melimpah rezeki kepada kita tidak putus-putus biarpun tidak kaya..

3. Beramal dengan tips-tips murah rezeki di atas bukanlah bermakna kita tidak payah keluar cari kerja..kita bukanlah seperti orang-orang yang telah sampai ke maqam beroleh rezeki tanpa sebarang kerja..

4. Pengalaman orang-orang yang beramal secara istiqamah salah satu dari tips-tips di atas memang menjadi..rezekinya mudah je..mereka yang saya kenali tidaklah sehingga menjadi jutawan tapi mereka tidka pernah rasa susah mendapat rezeki,rezeki ada sahaja..

5. Anda perlu tahu bila sebut rezeki,rezeki bukan sahaja WANG atau HARTA..ulama berpendapat kadang-kadang rezeki itu datang dalam bentuk seperti diberi kesihatan yang baik,mudah urusan,selamat dari musibah dan mendapat kebahagian..

6. Yang paling penting ialah tingkatkan ketakwaan kita kepada Allah..Bila kita bertakwa pasti Allah memelihara rezeki kita..Bila kita buntu pasti Allah akan memberi jalan keluarnya dan Allah akan memberi kepada orang-orang yang bertakwa itu rezeki yang tidak pernah ia duga.

bua tduit dengan youtube adsense
search terms:
doa murah rezeki,doa dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki,doa murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rejeki,zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa cepat kaya dan murah rezeki,doa murah rezeky,doa agar murah rezeki,doa tambah rezeki,doa murah rezeki rumi,selawat murah rezeki,murah rezeki,doa murah rizki,doa murah,amalan murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rezki,amalan untuk murah rezeki,doa murah rezeki dalam perniagaan,zikir murah rezeki dan cepat kaya,doa pembuka rezeki,doa murah rezeki ustaz kazim,doa pemurah rezeki,surah murah rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya,amalan murah rezeki yang mustajab,Doa di murahkan rezeki,doa murahkan rezeki,doa untuk murah rezeki,petua murah rezeki,doa mustajab murah rezeki,doa murah rezeki surah al-waqiah,doa murah rezeki paling mustajab,ayat murah rezeki,Doa agar dimurahkan rezeki,tips murah rezeki,doa murah rezeki dalam rumi,doa buka pintu rezeki,doa mura,amalan zikir murah rezeki,Amalan agar murah rezeki,surah pembuka rezeki,doa mu,doa murah rezeki untuk bisnis anda,doa amalan murah rezeki,ayat al quran untuk murah rezeki,surah al waqiah untuk murah rezeki,zikir untuk murah rezeki,amalan zikir murah rezeki lengkap,amalan ayat al quran untuk murah rezeki,doa murah rezeki selepas solat,doa rezeki tak putus,doa doa murah rezeki,DOA BERNIAGA,do\a murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam perniagaan,cara murah rezeki,amalan ayat alquran untuk murah rezeki,pintu rezeki,surah untuk murah rezeki,zikir pembuka pintu rezeki,7 amalan pembuka pintu rezeki,Doa agar murah rejeki,DOA pemanggil rezeki,doa supaya murah rezeki,doa murah rizqi,doa pintu rezeki,doa murah rizky,doa untuk berniaga,doa mohon murah rezeki,surah murahkan rezeki,tip murah rezeki,amalan harian untuk murah rezeki,dzikir harian pembuka pintu rezeki,zikir murah rezeki rumi,doa agar murah rizki,bacaan doa murah rezeki,agar murah rezeki,doa pembuka pintu rezeki,doa dimurahkan rejeki,7 zikir pembuka pintu rezeki,murah rezeki dalam islam,petua murah rezeki dan cepat kaya,doa zikir murah rezeki,Doa di murah kan rezeki,doa murah rezeki dapat kerja,doa murah rezeki yang tidak disangka,doa murah rezeki berniaga,doa dan amalan murah rezeki,doa buka rezeki,amalan dimurahkan rezeki,amalan murah rejeki,ayat al quran dimurahkan rezeki,amalan pembuka pintu rezeki dan kekayaan,zikir nama allah untuk murah rezeki,surah pembuka pintu rezeki,doa dimurahkan rizki,doa memulakan perniagaan,Doa murah rezky,doa perniagaan maju,doa membuka pintu rezeki,amalan pembuka pintu rezeki,cara murah rezeki dalam islam,ayat pembuka rezeki,doa mur,doa pemurah rejeki,doa dimurahkan rezeki dalam rumi,7 pintu rezeki,surah amalan untuk murah rezeki,rahsia murah rezeki,surah untuk murahkan rezeki,murah rejeki,doa pembuka rezeki rumi,doa memurahkan rezeki,Amalan agar murah rejeki,doa agar di murahkan rezeki,amalan murah rizki,ayat mudah rezeki,surah rezeki,zikir dimurahkan rezeki,doa di murahkan rejeki,doa dimurahkan rezeki dalam pekerjaan,doa dimurahkan rezki,doa buka pintu rezeki dalam rumi,doa murah riski,doa mustajab pembuka rezeki,doa murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,doa dimurahkan rezeky,doa dipermudahkan rezeki,Doa untuk dimurahkan rezeki,doa untuk tambah rezeki,doa minta murah rezeki,doa memanggil rezeki,doa supaya murah rezki,amalan doa murah rezeki,amalan murah rezeki dalam islam,cara membuka pintu rezeki,7 pintu pembuka rezeki,doa agr diluaskn rezki,doa agar di murah kan rezeki,amalan supaya dimurahkan rezeki,surat murah rezeki,petua murah rezeki dalam islam,zikir utk murah rezeki,doa rezeki,doa mudah rezeki,doa mohon rezeki,doa murah rezeki ustaz ismail kamus,doa menambah rezeki,amalan mustajab dan murah rezeki,amalan mudah rezeki,cara agar murah rezeki,bacaan murah rezeki,7 amalan pembuka rezeki,amalan supaya murah rezeki,cara untuk murah rezeki,do a murah rezeki,doa agar murah rezki,amalan doa untuk murah rezeki,membuka pintu rezeki,doa minta murah rezeki dan pendapatan,doa maju perniagaan,doa pemurah rizki,doa rumi murah rezeki,doa rasulullah untuk murah rezeki,doa murah re,doa murah reski,doa kekayaan,doa untuk perniagaan,doa dilimpahkan rezeki,doa perniagaan,doa rejeki youtube,doa supaya dimurahkan rezeki,doa pembawa rezeki YouTube,doa dan amalan agar murah rezeki,amalan murah rezeki menurut islam,7 doa pembuka pintu rezeki,cara murahkan rezeki,cara nak murah rezeki,surah alquran untuk murah rezeki,youtube murah rizki,zikir agar dimurahkan rezeki,zikir pembuka rezeki,zikir murahkan rezeki,kunci murah rezeki,do\a murah rejeki,Surah untuk dimurahkan rezeki,surah al-quran murah rezeki,murah rezeki dalam perniagaan,doa mohon tambah rezeki,doa maju dalam perniagaan,doa panggil rezeki,doa rezeki masuk,amalan murah rezki,amalan buka pintu rezeki,amalan murah,ayat alquran untuk murah rezeki,amalan pemurah rezeki,amalan pembuka rezeki,doa agar dilimpahkan rezeki,doa agar murah rizky,ayat murah rezeki dan cepat kaya rumi,amalan murah rezeki ustaz ismail kamus,amalan pemanggil rezeki,agar murah rejeki,#################,pintu rezeki berniaga,rezeki murah,doa permudahkan rezeki,doa murah rezeki perniagaan,doa untuk memulakan perniagaan,doa untuk perniagaan maju,doa pembuka 12 pintu rezeki,doa dipermudahkan rezeki rumi,doa dimurahkan,doa dimurahkn rezeki,doa jadi jutawan,doa dimurahkan rezeki rumi,doa mohon murah rezeki dalam perniagaan,doa murah rezeqi,doa biar murah rezeki,doa pembuka rezeki dalam rumi,doa pembuka 12 pintu kebaikan dalam rumi,doa untuk rezeki masuk,doa luas rezeki,allahumma aksir,################,amalan zikir untuk murah rezeki,amalan amalan murah rezeki,selawat rezeki,Pemanggil rezeki,petua untuk murah rezeki,pembuka rezeki,zikir rezeki,zikir pemurah rezeki,youtube doa murah rezeki,zikir tambah rezeki,zikir untuk murahkan rezeki,surah minta murah rezeki,surah al-waqiah murah rezeki,surah untuk rezeki,tips murah rezeki dalam perniagaan,www doa murah rezeki,doamurahrezki,gambar doa murah rezeki,doa mendapat rezeki dan pekerjaan,doa mohon dimurahkan rezeki,doa supaya di murahkan rezeki,doa dilimpahkan banyak rezeki,doa untuk murahkan rezeki,doa untuk memurahkan rezeki,Doa pemanggil rejeki,doa pembuka pintu rezeki rumi,amalan memurahkan rezeki,Ayat untuk murah rezeki,ayat ayat al quran murah rezeki,ayat di perbanyakkan rezeki,cara rezeki melimpah ruah,Cara dimurahkan rezeki,doa agar murah,amalan tambah rezeki,amalan suaya duit ada,bacaan doa untuk murah rezeki,buka pintu rezeki,amalan agar murah rizki,7 kunci pintu rezeki,allahuma aksir mali,######,cara dipermudahkan rezeki,cara di murahkan rezeki,cara dekatkan rezeki,amalan menambah rezeki,ayat pemurah rezeki,Biar murah rezeki,ayat al quran murahkan rezeki,amalan untuk murahkan rezeki,ayat agar murah rezeki,dzikir murah rezeki,zikir rezeki melimpah,youtube zikir murah rezeki,Murah rizki,selawat pembuka rezeki,selawat untuk murah rezeki,rahasia murah rezeki,selawat nabi murah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki,tips murah rezeki dalam islam,tambah rezeki,surah rezeki dari allah,surah doa murah rezeki,surah pemurah rezeki,doa must,doa pembuka pintu rejeki,doa pemurah,doa supaya murah rejeki,doa memohon rezeki,doa murah rezeki dalam bahasa melayu,doa tambah rezki,doa dan zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan urusan,doa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan,doa memanggil rejeki,doa masuk rezeki,doa pembuka rejeki,doa rezeki rumi,doa sebelum berniaga,doa pemurah rezki,doa Murah rejki,doa tarik rezeki,doa untuk mula berniaga,doa utk murah rezeki,amalan mu,amalan doa dimurahkan rezeki,7 dzikir pembuka pintu rezeki,####,######################,7 zikir pembuka rezeki,cara nak murahkan rezeki,cara untuk murahkan rezeki,cara memurahkan rezeki,cara mudah rezeki masuk,cara mengamalkan ayat seribu dinar,doa agar diluaskan rezeki,ayat murahkan rezeki,surah al waqiah murah rezeki,surah dimurahkan rezeki,surah menambah rezeki,surah al waqiah doa murah rezeki,surah untuk perniagaan,surat dalam alquranuntuk memanggil rizki,sholawat murah rezeki,rezeki murah amalan,zikir harian murah rezeki,gambar ayat suci alquran untuk dimurahkan rezeki,Do\a atau amalan pembuka kekayaan rizqi,pembuka pintu rezeki,murahkan rezeki,kata murah rezeki,kata kata murah rezeki,macam mana nak murahkan rezeki,do\a murah rizki,salawat murah rezeki,rezeki melimpah limpah,selawat murah rezeki waqiah,shalawat murah rezeki,surah untuk membuka pintu rezeki,surah tentang rezeki,surah tambah rezeki,surah buka pintu rezeki,surah tarik rezeki,mohon murah rezeki,tips membuka pintu rezeki,tips murah rezeki menurut islam,Tips murah rejeki,tips agar murah rezeki,tips untuk murah rezeki,Doa untuk murah rejeki,doa tambah rejeki,doa untuk buka pintu rezeki,doa untuk memanggil rezeki,doa tambah rezeky,doa mustajab untuk cepat kaya,doa mustajab untuk murah rezeki,doa mustajab dalam bahasa rumi,doa nabi sulaiman untuk kekayaan rumi,doa murahkan rizki,doa murah reziki,doa dilimpahkan kekayaan,doa dimurah kan rezeki,doa mengharapkan rezeki,doa menambah rejeki,doa murah rezek,doa murah reze,doa mujarab murah rezeki,doa mudah masuk rezeki,doa murah rezeki Rasulullah,doa murah reseky,doa mudah dapat rezeki,doa atau zikir murah rezeki,doa di murah kan rizki,doa rezeki melimpah ruah,doa rezeki datang,doa rezeki murah,ayat untuk murahkan rezeki,ayat murah rezeki & cepat kaya,ayat permudahkan rezeki,ayat amalan pembuka rezeki,ayat murah rezeki rumi,ayat murah rejeki,7 cara membuka pintu rezeki,amalan penambah rezeki,Amalan untuk murah rejeki,amalan murahkan rezeki,amalan membuka pintu rezeki,amalan doa murah rejeki,amalan biar murah rezeki,amalan doa mustajab anas bin malik ra,do a murah rizki,di murahkan rezeki,doa 7 pintu rezeki,doa agar murah rezeky,doa 7 pintu,bagaimana murah rezeki,cara buka pintu rezeki,cara untuk dimurahkan rezeki,cara memanggil rezeki,cara nak dapat rezeki,cara nakbuka pintu reze,cara permudahkan rezeki,cara mendapat murah rezeki,cara mendapat rezeki berkat,amalan surah murah rezeki,Amalkan doa ini untuk cepat kaya,ayat untuk buka pintu rezeki yang paling mustajab,ayat dimurahkan rezeki,ayat buka pintu rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,7 tips membuka pintu rezeki,agar dimurahkan rezeki,7 amalan pembuka pintu rejeki,amalan,###############,#########,##############,amalan agar dimurahkan rezeki,#######################,#####################,baca surah apa allah mudah kan rezeki?,bacaan murah rejeki,cara amalan mujarab menjempot rezeki,doa agar rezeki tidak putus,untukmajudalamberniagacaraislamdoa doa,solawat murah rezeki,rezeki mudah masuk,rezeki tidak putus,doamurah rezeki,kata-kata murah rezeki,zikir memanggil rezeki,zikir di murahakan rezeki,zikir murah rejeki,Zikir pembuka rizki,Zikir murah rezki,nak tahu ustaz harun din surah al waqiah,Mengharapkan rejeki,petua pembuka rezeki,petua membuka pintu rezeki,murah rizqi,mondakini com,zikir supaya murah rezeki,zikir untuk dimurahkan rezeki,surah murah rezeki rumi,surah pembuka rejeki,surah di murahkan rezeki,surah amalan murah rezeki,surah al waqiah ayat murah rezeki,doa perniagaan laris,doa semoga dimurahkan rezeki,doa supaya maju dalam perniagaan,doa semoga murah rezeki,doa seribu dinar yusuf mansur,doa diluaskan pintu rezeki,doa dimurah,doa dipermudahkan mendapat rezeki,doa dlm perniagaan,doa dipermudahkan rezeki yang baik,doa harian dan doa mohon rezeki,doa dilimpahkan rezeki yang banyak,doa di murahkan rizki,doa untuk jadi jutawan,doa zikir kekayaan nabi sulaiman,doa untuk dipermudahkan rezeki,doa untuk membuka pintu lepas dari belenggu masalah,doa untuk murah rezky,doa mustajab pembuka rezeki lengkap,doa murahkan rejeki,doa berkat rezeki,doa dan zikir untuk murah rezeki,Doa dekatkan rezeki,Doa d murahkan rezeki,doa dan petua murah rezeki,doa biar murah rizki,doa memohon agar rezaki d permudahkan,doa minta rezeki,doa mengharapkan rejeki,doa maju perniagaam,doa m,doa murah rezeki dalam bahasa rumi,Doa mrh rezki,doa mohon murah rezeki dan pendapatan,doa murah rezeki versi rumi,doa murah rezeki dan terjemahaan nya,doa mura rejeki,doa murah rezeki dalam pekerjaan,doa murag,doa murah reseki,doa murah rez,doa mula perniagaan,doa murah rezeki ustaz,doa untuk masuk rezeki,doa untuk meniaga,Doa tambah rezeki ayat rumi,doa untuk rezeki,Doa2 murah rezeki,Doa untuk peniaga,doa supaya rezeki tidak putus,doa supaya di murah kan rezeki,doa permudah rezeki,doa perniagaan nabi muhammad saw,doa rezeki tidak putus,doa permudahkan rezeki rumi,doa rezeki duit,Doa supaya murah rizki,doa rezeki dalam rumi,doa supaya perniagaan laris,doa supaya dapat berniaga,doa pemurah rezky,doa dimurahkan rezeki nya,doa harian murah rezeki,doa dimurahkan rezeki anak,Doa dimurah rezeki,doa duit datang,doa doa murah rejki,doa di murahkn rezeki,doa di murahkan rezki,doa di tambahkan rezeki,doa mencari rezeki,doa minta dekatkan rezeki,doa memulakan perniagaan baru,doa memulakan perniagaan dalam rumi,doa luaskan rezeki,doa memudahkan rezeki,doa kekayaan rezeki,doa limpah rezeki,doa membuka pintu rejeki,doa memohon dimurahkan rezeki,doa memohon murah rezeki,doa murah rezrki,doa nabi muhammad berniaga,doa murah rijki,doa pembuka rezeki dan kekayaan,doa di luaskan rezeki,doa dalam bahasa rumi murah rezeki,doa di murah kan rejeki,doa bg dapat duit yg banyak,doa biar di limpah kan atau di cukup kan rizki nya,doa di buka kan pintu rezeki yg melimpah,doa agar dimurah,doa agar di murah kan rejeki,dimurahkan rezeki,doa agar dimura,doa agar murah rezeki dan di tambah rezekiny,do a di murahkan rezki,doa agar tambah rezeki,ayat suci Alquran yg bisa menambah rejeki yg banyak,ayat untuk dimurahkan rezeki,ayat al-qur\an pembawa rezeki YouTube,ayat seribu dinar yusuf mansur,ayat murah rezeki dalam perniagaan,cara maju dalam perniagaan,cara rezeki mudah masuk,cara nak maju dalam perniagaan,cara tambah amalan harian,cara supaya murah rezeki,amalan rezeki tidak putus,amalan untuk dimurahkan rezeki,ayat 7 pintu,amalan zikir tambah rezeki,amalan surah untuk murah rezeki,amalan pintu rezeki,ayat al quran murah rezeki,amalan untuk memurahkan rezeki,ayat agar murah rejeki,amalan pemurah rejeki,Cara agar mudah diberi rizki pekerjaan,bacaan surah untuk memohon rezeki,cara buka pintu rezki,Buka pintu rejeki,bacaan untuk murah rezeki,baca doa dapat rezeki duit,Bacaan doa murah rezki,amalan m,amalan dilimpahkan rezeki,amalan murah rezeki dan berkat,Amalan dan doa murah rejeki,amalan murah rezeki yang senang dilakukan,amalan membuka tujuh lotif,amalan murah rezeki rasulullah,amalan memudahkan rezeki,amalan agar dilimpahkan rezeki,agar murah rizki,7 tips membuka pintu,#############,7 amalan pembuka pintu rizki,amalan agar rezeki melimpah ruah,########################,amala,surah memurahkan rezeki,surah rejeki,surah untuk murah rezki,Surah rizki,surah al waqiah dalam rumi,surah murah,Macam mana nak murah rezeki,kelebihan selawat murah rezeki,membuka pintu rejeki,kata doa di bukakan rejeki,rezeki,rahsia pintu rezeki,rezeki murah dan berkat,selwat tarik rezeki,tips menambah rezeki,tip buka pintu rizki,surat panggil rezki,tujuh pintu rezeki,doadimurahkanrezeki,dzikir murah rejeki,doamurahrezeki,dzikir pembuka pintu rezeki,doajadi senang,dzikir pemurah rezeki,zikir tarik rezeki,zikir pembuka pintu rizki,zikir selawat murah rezeki,zikir amalan murah rezeki,zikir harian rumi,zikir dalam rumi,zikir kekayaan,pemanggil rejeki,murah rezki,pintu pintu rezeki,petua murah rezeki dalam perniagaan,mndakini com,membuka pintu rezeki dengan cepat,mohon doa mustajap munajat singkat usaha jualan,petua murah rezeki quran,petua rezeki masuk,mudah rezeki,murah rezek8,mohon dimurahkan rezeki,PANGGIL REZKI,petua amalan untuk rezeki melimpah,memohon rezeki dari allah,pembuka doa selepas solat,pintu rezeki menurut rasulullah,pemurah datangnya rejeki,panduan murah rezeki,tips rezeki berkat,tips pembuka rezeki,tips dimudahkan rezeki,waqiah memohon kekayaan duit,tip murah rizki dalamislam,tip permudah rezeki,www amalan murah rezeki,tips rezeki masuk,tujuh ayat pembuka kaya,tips rezeki murah,surat pemurah rezeki,kunci pemurah rejeki,kata kata murah re,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki islam,jalan pembuka rezeki,kunci pembuka rezeki,kiat murah rezeki,surah untuk kekayaan,surah memohon kekayaan harta benda dalam bahasa indonesia,surah pemanggil rezeki,surah amalan dimurahkan rezeki,surah yang murahkan rezeki,surah membuka pintu rezeki,surah waqiah murah rezeki,surah dipermudahkan rezeki,surah al waqiah dalam bahasa rumi,surah al-waqiah pembuka rezeki,surah untuk di murahkan rezeki,surah minta rezeki,surah untuk murah rezw,surah amalan pembuka rezeki,surah mendapat rezeki,surah untuk buka pintu rezeki,surah murah rezeki dalam rumi,selawat dimurahkan rezeki,shalawat pembuka rezeki youtube,rahsia kaya dengan sedekah,Rahasia murah rejeki,supaya murah rezeki,selawat untuk murahkan rezeki,rahsia mur,selawat m,solat minta rezeki,rejeki selawat,selawat untuk cepat kaya,selawat murah rezki,rezeki mudah,rezeki yang berkat,rezeki mudah dan cpat msuk,sahabat 2 nabi yg jutawan,selawat,rejeki tak putus putus,rezeki la yahtasib,solawat amalan mustajab,rahasia doa rizki tak putusputus,zikir pemanggil jun,zikir pembuka,youtube doa murah rizki,zikir mohon rezeki,zikir pembuka rejeki,zikir murah rizki,zikir murah rezeki dalam rumi,zikir mudah rezeki,zikir rezeki nabi sulaiman,do\a tambah rezeki,Do\a murah rezki,Dzikir menambah rezeki,dzikir murahkan rezeki,do\a murah rizky,dzikir pemanggil rezeki,doaberniaga,Do\a agar murah rezeki,zikir untuk jadi jutawan,zikir untk murahkan rezeki,zikir untuk kaya,zikir untuk tambah rezeki,doa depermudahkan rezki,doa biar tambah rezki,doa di limpahkan rezeki,doa buka pintu rezeki rumi,doa di murah,doa dan zikir dimurahkan rezeki oleh tuhan,doa dan amalan untuk murah rezeki,doa di murah rezeki,doa cepat kaya dalam bahasa melayu,doa cepat kaya,doa d murah kan rezeki,doa ayat pembuka rezeki,doa di,doa dan amalan jadi jutawan,doa di mur,doa dalam saat buntu rezeki,doa rasulullah untuk kekayaan,Doa semasa berniaga,doa semoga dibuka pintu rezeki dan halatuju,doa supaya dapat rezeki melimpah,doa sebelum niaga dalam bahaa rumi,doa rasulullah mudah rizki,doa sebelum membuka perniagaan,doa pohon rezeki,doa selawat murah rezeki,doa pintu rezeki rumi,doa sebelum mula berniaga,doa pemu,doa pemurah rezeqi,doa reziki,doa saat buntu mencari rezeki,doa pembukarezeki,Doa supaya dimurahkan rizki,doa mudah urusan harian,doa murah rezeki nabi muhammad,doa murah rezeki niaga,doa murah rezeki us,doa mohon tambsh,doa mudah reski,doa muraah rezeki,doa murah rezeki pekerjaan,doa murah rezeki surah al-waqiah rumi,doa mr,doa mura rezeki,doa murah rezeki yang mustajab,doa murah rejeki com,Doa murah rejeky,doa murah kan rezeki,doa muhon morah riski,doa mohon dipermudahkan rezeki,doa mudah dapat kerja dalam rumi,doa mohon rezeki rumi,doa mohon diluaskan rezeki,doa mueah rejeki,doa tambah rezrqi,doa untuk membuka pintu rezeki,doa untuk anak malas rumi ustaz haron din,doa untuk menambah rezeki,doa utk murah rezki,doa yg paling mustajap,doa supya di murah kn rezeki,doa zikir mempermudahkan rejeki,doa untung berniaga,doa untuk murah rizki,Doa2 dlapgkan pintu rzki,doa2 bg mudah kn rezeki,doa mustajap di waktu subuh,doa nabi untuk perniagaan,doa orang berniaga,Doa Nabi sulaiman Untuk Kekayaan Dalam Bahasa Rumi,doa pecah kebuntuan cari rezeki,doa pembuka pintu rezeki bniaga,doa nabi kepada anas supaya berlimpah harta dan keturunanan,doa nabi muhammad murah rezeki,doa nabi sulaiman dalam tulisan rumi,doa mustajab dapat duit,doa nabi muham untok berniagaan,doa pembuka 12 pintu rezeki dalam rumi,doa nak jadi jutawan,doa murah rizeki,doa pembuka rezeki bahasa rumi,doa pembuka rezeki wat kita dlm tulisan rumi,doa murah riz,doa diluaskan rezeki,doa dimurahkan re,doa dimudahkan agar didatangkan reszeki,doa dimurahi rzeki,doa harian to rezeki,doa dilimpahi rezeki yang tidak putus,doa dipercepatkan rezeki,doa dipermudah kan segala urusan dan murah rezeki versi jawi,doa di murahkan rizkid,doa dimurahkan rizky,doa di pemurah rezeki,doa dipermurahkan rezeki,doa dmurahkn rezeki,doa dimura,doa dimurahkan rezky,doa doa dimurahkan rezeki,doa dibukakan pintu taubat rumi,doa doa memanggil rezeki,doa dimurahkan rezekinya,doa menjadi jutawan,doa kunci rezeki,Doa memanggil rizki,doa minta dilimpahkan rezeki,doa minta murah rejeki,doa minta dimurahkan rezeki,doa kekayaan nabi sulaiman rumi,doa meniaga,doa membuka pintu rizki,doa ketika berniaga,doa memohon rejeki supaya digampangkan dan dilimpahkan,#####,7 zikir harian,7 dzikir menambah rezeki,amalan agar murah rezki,#######,7 zikir pintu rizky,############,7 pintu rejeki,allahumma aksir mali,##########,7 ayat rejeki,################################,amalan agar di murahkan rezeki,####################,cara luas rezeki,cara murah rezki,cara luaskan rezeki,cara murah rejeki,cara murah,cara membuka pintu rejeki,cara mengamalkan ayat seribu dinar untuk kekayaan,cara mendapatkan duit melimpah ruah,cara mendapat rezeki murah,cara solat pembawa rezeki,cara untuk mendapat rezeki,cara2 dimurahkan rezeki,cara sedekah memohon kekayaan,cara rezeki masuk,cara tambah rezeki,cara nak tambah rezeki,cara nak buka pintu rezeki,cara utuk permudahkan dan menarik rezeki,doa agar dilimpahkan kekayaan,do a murah rejeki,doa amalan murah rejeki,dipermudahkan rezeki,doa 7pintu,doa agar dilimpahkan rezeki yang banyak,doa 12 pintu rumi,doa agar di dekatkan rejeki,doa agar rezeki murah,Doa agar murah rezky,Doa agar dimurah kan rezeki,doa amalan harian dalam rumi,doa agar didatangkan rezeki,doa 12 pintu rezeki rumi,doa agar murah rizqi,do ah nabi sulaiman,doa agar perniagaan laris,ayat murah,ayat mudah rejeki,ayat doa murah rezeki,ayat rezeki melimpah ruah,ayat tambah rezeki,ayat mura,ayat al-quran murah rezeki,ayat untuk memulakan perniagaan,ayat murah rejeki dan cepat kaya,ayat menambahkan rezeki,ayat alquran murah rezeki,ayat2 murah rezqi,ayat pembuka pintu rezeki,ayat2 suci alquran pembuka pintu rezeki,ayat alquran tentang murah rezeki,ayat pemanggil rezeki,ayat alquran menambah rezeki,amalan memanggil rezeki,amalan jadi jutawan,amalan mustajab cepat kaya,Amalan mudah rejeki,amalan memanggil rejeki,amalan doa supaya jadi jutawan,amalan doa murah rizki,amalan harian untuk memudahkan rezeki datang,Amalan atau zikir murah rezeki,amalan mustajab kekayaan,Amalan harian agar murah rezeki,amalan berniaga,amalan ilmu agar rezeki melimpah-ruah,amalan menambah rejeki,amalan murah rizqi,amalan surah untuk perniagaan,Amalan tambah rizki,amalan untuk tambah rezeki,amalan supaya di murahkan rezeki,amalan pembuka pintu rizki dan kekayaan,amalan zikir banyak kerja tak menjadi,amalan pembuka pintu rizki,amalan pembuka pintu rejeki,ayat 1000 dinar rumi,Cara agar murah rejeki,bagaimana cara untuk murah rezeki,cara agar dilimpahkan rezeki,cara dapat rezeki yang berkat,bacaan doa memulakan perniagaan,bagaimana untuk mendapat rezeki yang murah,bacaan dzikir limpah rezki,bacaan selawat untuk tarik duit,bacaan doa zikir untuk kekayaan jalan pintas,cara amalan murah rezeki tidak putus putus,bacaan zikir murah rezeki,bacaan Alquran pembawa rezeki YouTube,Bomoh ustaz keluarkan emas dalam tanah,bacaan doa murah rezeky,Cara agar murah resky,bacaan doa murah rezeki rumi,baca doa ketika mula berniaga,bacaan doa murah rejeki,cara baca rumi surah waqiah,biar tambah rezeki,buka kan pintu rezeki,cara agar murah rezeki dalam rumah tangga,biar byk rezeki mnrt islam,cara banyakkan rezeki,cara biar murah rejeki,Cara cara dan surah surah yg di amal kan dlm islam utk mempagar dan pendinding rumah serta kedai2 utk berniaga,beri rezeki untuk ibubapa insyaallah terbuka pintu rezeki kita,buka pintu rizki,buka rezeki,cara agar di murahkan rezeki,bacaan agar murah rezeki,baca surah agar murah rezeki,buka rezeky,bacaan surah al waqiah ayat murah rezeki,Cara dan doa murah rezeki,bagaimana mendapat rezik,bacaan ayat seribu dinar,bacaan murah rezki,cara agar dimurahkan rezeki,cara agar dimudahkan rezeki oleh allah,bacaan surah untuk murah rezeki,bagaimana mahu murah rezeki,cara buka pintu re,cara buka pintu rejeki,bagaimana memanggil rezeki Allah,bacaan alquraan biar rezekinya namabah,doa agar dimurahkan,cari mendapat rez,doa agar dimurahkn Rizky,doa agar dimurah kan rizki,doa agar di mudah kan rezeki,doa agar dapat di murahkan rejki nya,doa agar diluaskan rejeki,do a murah rizky,doa agar dimurahkan rejeki,doa agar murah rezeki dalam rumi,Doa agar murah rezeki dalam Islam,doa agar di datangkan rezeki,Dari mana kita supaya mudah rizky,doa agar di murah rezeki,doa agar di murah kan dan di limpah kan rezky yg banyak,doa agar di murah kan rezeki bahasa indonesia,doa agar di murah kan rezeky,Dia dimurahkan rizki,doa agar didatangkan rejeki,dalam islam surah untuk murah rezeki,datang/rezeki dgn sholawat,doa amalan harian rumi,Doa agar dilimpahkan rezeqi,doa amalan m,doa agr d mudahkan rezki urusan hudup menurut islam,doa agar didatabgkan rizki,doa agar di dekatkan rezeki,doa @ ayat alquran & perniagaan

Apa Komen Anda

22 comments… add one
 • Rezki ada dimana-mana sahaja, yang penting usaha kita dan disertai doa kita

 • Normah Ahmad

  Syukran, alhamdulillah dg perkongsian. Semuga kita semua dapat istiqomah mengamalkannya dan mendapat darinya. Insyaallah.

 • Normah Ahmad

  Syukran dg perkongsian, semuga kita semua mendapat manfaat darinya, insya’Allah.

 • terima kasih , semoga info ini menjadi panduan kita semua

 • LIZ RASHID

  ALHAMDULILLAH, SYUKRAN ATAS PERKONGSIAN BERMANKNA INI,MOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMBERKATIMU..AAMIIIIN YRA
  1000 000 X

 • terima kasih atas perkongsian ini
  saya percaya rezeki ditangan Allah
  dan saya cuba mendekatiNya sebaik-baiknya

 • Makasih Mas atas sharenya.. Meminta hanya kepada Allah semata dengan cara yang dianjurkan…artikelnya bermanfaat banget
  Salam kenal dari Susi – Toko Lukisan Online

 • salam.
  Perkongsian yg bgs. Boleh copy & paste?

 • dary

  Alhamduliihan, terim kasih pencerahan bgi kami yng sd galau ingin rezeki spy mudah..aamiin, syukron. akhii.salam

 • Assalam,,,Makasih atas sharenya Mas ,Rezeki datang dari Allah meminta juga pada Allah…
  Wassalam 🙂 By Lukisan Kaligrafi

 • MOHON IZIN UNTUK MENGKOPY DAN SAYA TAMPILKAN DI WEB SAYA makin kaya dengan sedekah

 • yus

  alhamdulillah…

 • Mazia Husin

  Terima kasih. Mohon kongsi Doa yang diberikan.

 • Syukran, alhamdulillah..Terima kasih atas perkongsian ilmu.

 • Terima kasih di atas amalan murah rezeki, sy trtingin sgt murah rezeki spy dpt menolong kedua ibubapa sy..doakan ya

 • Kaedah dan anjuran di atas mengingatkan saya dengan Ust Yusuf Mansur di Indonesia yg gigih menganjurkan sedekah, dhuha dan tahajud sebagai jalan penyelesaian masalah

 • alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian..saya cuba menggoogle surah apa yang bagus dibaca untuk dipermudahkan rezeki dari Allah..alhamdulillah jumpa lebih dari itu..dapat beberapa tips pula..alhamdulillah

 • Terimakasih

 • Assalamualaikum, terima kasih atas sharenya tentang doa mustajab 🙂
  Salam Tambang Emas

 • Terima kasih atas perkongsian ini. InsyaAllah kita sama-sama amalkan dengan penuh istiqamah.
  Doa Murah Rezeki & Pantang Larang Rezeki

Leave a Comment