7 Tips Membuka Pintu Rezeki

rezeki

Siapapun orangnya pasti pernah mengalami kesulitan mendapat rezekiSiapapun orangnya mesti pernah mengalami masalah kewangan.

Yang sedihnya ada yang mengambil jalan pintas tanpa berfikir panjang lantas memijam duit dari Ahlong dan ada yang sampai meragut,pecah amanah dan pecah rumah orang..

Yang lebih parah sanggup merosakkan akidah pergi berjumpa bomoh konon boleh dapat “nombor”..

Kita mengaku kita muslim,kita ada Allah tapi mengapa tidak dekatkan diri denganNYA dan berdoalah apa yang kita hajati..Mengadulah tentang masalah yang sedang kita hadapi..

Berikut ini saya kongsikan kepada anda suatu amalan pemanggil rezeki dan pembuka pintu-pintu rezeki yang menjadi amalan orang-orang soleh..

1. Banyakkan beristighfar

Kata Nabi Nuh ‘alaihis salam:Aku katakana kepda kaumku”Beristighfarlah kamu kepada Tuhan,sesungguhnya DIA adalah pengampun..Kalau kamu istighfar DIA akan turunkan kepada kamu hujan dan DIA kan membanyakkan harta dan anak pinakmu dan DIA akan menjadikan untuk kamu kebun-kebun dan sungai-sungai”

Dalam sebuah riwayat diceritakan bahawa datang seseorang kepada imam Hasan al-Basri r.a mengadu tentang tanahnya yang tidak subur lalu jawab Hasan al-Basri: “BERISTIGHFARLAH”..Datang pula yang lain mengadu kemiskinan,jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Datang lagi yang lain minta doa agar direzkikan seorang anak, jawab beliau: “BERISTIGHFARLAH”. Lalu ditanya Hasan al-Basri mengapa jawapannya semua sama sedangkan didatangkan persoalan yang berbeza. Kata imam Hasan al Basri:“Ini bukanlah pendapatku,inilah yang Nabi Nuh a.s sebut”

2. Doa murah rezeki yang dibacakan oleh Nabi SAW kepada Anas bin Malik RA

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَهُ وَوَلَدَهُ ووالسع له في داره وَبَارِكْ لَهُ فيما اعطيته واحسن اعماله والغفرله

Allahumma aksir maalahu wa waladahu, wa wassi’ lahu fi darihi, wa bariklahu fi ma a’toitahu, wa ahsin a’malahu, warghfirlahu.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartanya dan anak-anak-anaknya dan luaskanlah rumahnya dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadanya dan perbaikilah amalannya dan ampunkan untuknya…

Doa ini untuk didoakan kepada seorang lelaki..kerana Nabi doakan kepada Anas..kalau nak doakan untuk (dia) seorang wanita maka tukarlah dhomir(kata ganti nama) huwa(hu) kepada dhomir hiya(ha) seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالَها وَوَلَدَها ووالسع لها في دارها وَبَارِكْ لَها فيما اعطيتها واحسن اعمالها والغفرلها

Adapun jika anda mahu amalkan doa ini untuk diri sendiri maka tukarkan dhomir huwa(dia lk) atau hiya(dia wanita) kepada dhomir ana seperti berikut :

اَللَّهُمَّ أَكْثِرْ مَالي وَوَلَدي ووالسع لي في داري وَبَارِكْ لَي فيما اعطيتني واحسن اعمالي والغفرلي

Allahumma , aksir maali, wa waladi, wa wassi’ li fi dari, wa barikli fi ma a’toitani, wa ahsin a’mali, warghfirli.

Maksudnya: Ya Allah,perbanyakkanlah hartaku dan anak-anak-anakku dan luaskanlah rumahku dan berkatilah apa yg telah engkau kurniakan kepadaku dan perbaikilah amalanku dan ampunkan untukku…

Berkat doa Nabi s.a.w kepada Anas r.a Allah telah panjangkan umur Anas bin Malik dan kurniakannya anak dan harta yang banyak sebagaimana yang dikatakan oleh Anas r.a sendiri: “Demi Allah,hartaku sangat banyak dan anak cucuku hari ini lebih seratus orang.”
Diriwayatkan Anas dilimpahkan kekayaan,dikurniakan ramai anak ( 120 orang ) dan umurnya ketika wafat 104 tahun(saturiwayat) dan beliau telah meriwayatkan 2200 hadith Nabi SAW.

Lazimi doa ini ketika sujud dan selepas solat dengan bersungguh-sungguh mengharapkan rezeki yang diminta..

3. Selawat Murah Rezeki

اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُوَسِّعُ بِهاَ عَلَينَا الأَرْزَاقِ وتحَسِّنُ بِهَا لَناَ الأَخْلاَق
وَعَلَى آَلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

Allaahumma solli ‘alaa sayyidina Muhammad
solaatan tuwassi ‘u bihaa ‘alainal arzaak
watuhassinu bihaa lanal akhlaak
wa ‘alaa ‘aalihi wasohbihi wasallim

Ya.Allah rahmatilah dan kurniakanlah kesejahteraan atas Muhammad rasulullah dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkan kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya

Amalkan selawat ini dengan ikhlas berselawat ke atas Nabi s.a.w..Mudah-mudahan berkat selawat ke atas Nabi ini diluaskan dan dilapangkan rezeki..

4. Ayat Seribu Dinar

ayat-seribu-dinar

Wa mayyataqillaha yajj’allahu makhroja Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib,

Wamayyatawakal ‘alallahi fahuwa hasbuhu.Innallah baalighul amrih.Qod ja’allahu

Likulli syai’in qodroo

Terjemahannya :

Barangsiapa berTAQWA kepada Allah, nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah Dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq,dari ayat dua dan tiga..

Kaedah beramal:

Amalkan setiap selepas solat subuh..Kalau dapat amalkan setiap kali selepas solat fardu lagilah baik.Baca sebnyak 7 kali dan ulang 3 kali pada ayat “Wa yarzuqu min haitsu laa yahtasib”

P\S:Ramai peniaga yang mengantung ayat ini di permis perniagaan agar perniagaannya maju.Cara ini salah..Nak murah rezeki\maju dalam perniagaan bukan dengan gantung ayat 1000 dinar di permis perniagaan tapi kaedahnya ialah istiqamah membacanya sebagai amalan harian berserta tingkatkan ketakwaan kepada Allah..

5. Banyak Bersedekah

Salah satu tips kunci rezeki adalah bersedekah..Cara ini juga berkesan seperti tips-tips yang disebutkan di atas..Inilah kunci rahsia kekayaan ahli-ahli koprat muslim seperti Tan Sri Syed Bukhari..Sedekah adalah satu amalan yang ajaib,kerana semakin kita bersedekah semakin Allah tambahkan lagi kekayaan kepada kita..tapi bersedekah itu mesti niat kerana Allah(ikhlas)

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَـعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha mengetahui.” (Al Baqarah: 261).

6. Berbakti kepada Ibu Bapa

Antara amalan yang boleh membuatkan Allah membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya ialah berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa. Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: “Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka,tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)”

17:24: “Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil”

Disebutkan di dalam Hadis:

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya.”
(Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

7. Melazimi Membaca surah al Waqi’ah

Diriwayatkan Sa’ad bin Abi waqas seorang Nabi s.a.w yang dilimpahkan dengan kekayaan tetapi hampir keseluruhan hartanya di infaqkan ke jalan Allah

Suatu hari ada sahabat yang bertanya kepada Sa’ad bin waqas:”Kamu tak bimbang ke nanti kamu mati anak-anak kamu jatuh miskin?”

Jawabnya:”Aaku telah tinggalkan kepada mereka yang lebih baik dari harta yang mereka tidak akan diitmpa kemiskinan selama-lamanya

Ditanya kepada”Apa yang kamu tinggalkan kepada anak-anak kamu?”

Jawabnya”Aku tinggalkan kepada ank-anak aku dengan pesanan jangan tinggalkan surah al waqi’ah”..

Surah al waqi’ah ini menjadi amalan keluarga Prof Dato Dr Haron Din..sejak dari kecil lagi bapanya(Lebai Din)mewajibkan anak-anaknaya menghafaz dan mengamalkan surah al waqi’ah sebagai ikhtiar murah rezeki

Kata Dr Haron Din:

“Saya hafal sejak zaman ayah lagi..Ayah suruh kami baca surah al waqi’ah..Kami baca surah al waqi’ah Pada tiap-tiap malam jumaat dan ayah akan mengapalai membaca al waqi’ah dan dia latih kesemua anak-anak dia surah al waqi’ah,dan saya dapati betul..Ayah tidak meninggalkan sebarang harta..Emak hanya tinggalkan kedapa kami dalam 2 ekar setengah tanah tapi semua adik beradik tak nak dan kita waqafkan kepada sekolah S.A.R..Masing-masing berbekalkan dengan al Waqi’ah dan saya tak tinggal waqi’ah,dalam kereta,atas kapal terbang,di rumah nak tidur saya baca..so jangan tinggal waqi’ah..Orang-orang yang agak bermasalah rezeki ni baca waqi’ah..Kena yakin bahawa waqi’ah menjadi satu pendorong utama,tapi janganlah harap hari ni baca esok boleh jadi kaya..so beramal..saya beramal lama”

Pesanan saya:

1. Beramallah dengan tips-tips diatas secara konsistan..Jangan mengharap hari ini amal esok nak dah persoal kenapa tak kaya-kaya pun..

2.Yakinlah serta letakkan spenuh pengharapan kepada Allah supaya dengan ikhtiyar ini Allah melimpah rezeki kepada kita tidak putus-putus biarpun tidak kaya..

3. Beramal dengan tips-tips murah rezeki di atas bukanlah bermakna kita tidak payah keluar cari kerja..kita bukanlah seperti orang-orang yang telah sampai ke maqam beroleh rezeki tanpa sebarang kerja..

4. Pengalaman orang-orang yang beramal secara istiqamah salah satu dari tips-tips di atas memang menjadi..rezekinya mudah je..mereka yang saya kenali tidaklah sehingga menjadi jutawan tapi mereka tidka pernah rasa susah mendapat rezeki,rezeki ada sahaja..

5. Anda perlu tahu bila sebut rezeki,rezeki bukan sahaja WANG atau HARTA..ulama berpendapat kadang-kadang rezeki itu datang dalam bentuk seperti diberi kesihatan yang baik,mudah urusan,selamat dari musibah dan mendapat kebahagian..

6. Yang paling penting ialah tingkatkan ketakwaan kita kepada Allah..Bila kita bertakwa pasti Allah memelihara rezeki kita..Bila kita buntu pasti Allah akan memberi jalan keluarnya dan Allah akan memberi kepada orang-orang yang bertakwa itu rezeki yang tidak pernah ia duga.

jobs from - my.neuvoo.com bunting-murah bua tduit dengan youtube adsense
search terms:
doa murah rezeki,doa dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki,doa murah rejeki,doa murah rezeki dan cepat kaya,zikir murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa cepat kaya dan murah rezeki,doa agar murah rezeki,doa murah rezeki paling mustajab,doa murah rezeki rumi,murah rezeki,selawat murah rezeki,doa tambah rezeki,doa murah rezeky,zikir murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rizki,doa murah,amalan untuk murah rezeki,petua murah rezeki,amalan murah rezeki dan cepat kaya,surah murah rezeki,doa murah rezki,doa pemurah rezeki,tips murah rezeki,doa murah rezeki dalam perniagaan,doa untuk murah rezeki,Amalan agar murah rezeki,Doa di murahkan rezeki,Doa agar dimurahkan rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya,amalan murah rezeki yang mustajab,ayat murah rezeki,ayat al quran untuk murah rezeki,doa murahkan rezeki,doa pembuka rezeki,doa mustajab murah rezeki,doa murah rezeki ustaz kazim,doa mura,doa murah rezeki surah al-waqiah,doa supaya murah rezeki,doa mu,doa murah rezeki dalam rumi,doa buka pintu rezeki,surah al waqiah untuk murah rezeki,Doa agar murah rejeki,doa amalan murah rezeki,amalan zikir murah rezeki,cara murah rezeki,surah pembuka rezeki,zikir untuk murah rezeki,doa murah rezeki untuk bisnis anda,amalan zikir murah rezeki lengkap,DOA BERNIAGA,amalan ayat al quran untuk murah rezeki,surah untuk murah rezeki,amalan ayat alquran untuk murah rezeki,doa murah rezeki selepas solat,do\a murah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam perniagaan,tip murah rezeki,agar murah rezeki,doa doa murah rezeki,doa agar murah rizki,bacaan doa murah rezeki,doa rezeki tak putus,doa murah rizqi,Doa di murah kan rezeki,DOA pemanggil rezeki,cara untuk murah rezeki,pintu rezeki,murah rezeki dalam islam,amalan harian untuk murah rezeki,amalan dimurahkan rezeki,7 amalan pembuka pintu rezeki,doa dimurahkan rejeki,doa zikir murah rezeki,zikir murah rezeki rumi,zikir pembuka pintu rezeki,surah murahkan rezeki,doa untuk berniaga,cara nak murah rezeki,amalan murah rejeki,rahsia murah rezeki,Doa murah rezky,doa murah rezeki yang tidak disangka,doa mohon murah rezeki,doa dan amalan murah rezeki,doa pintu rezeki,murah rejeki,surah pembuka pintu rezeki,petua murah rezeki dan cepat kaya,doa murah rizky,dzikir harian pembuka pintu rezeki,doa memulakan perniagaan,doa agar di murahkan rezeki,doa murah rezeki dapat kerja,doa murah rezeki berniaga,doa pembuka rezeki rumi,doa dimurahkan rizki,doa di murahkan rejeki,selawat pembuka rezeki,amalan supaya dimurahkan rezeki,bacaan murah rezeki,cara agar murah rezeki,doa rejeki youtube,Doa untuk dimurahkan rezeki,doa pembuka pintu rezeki,doa mur,doa murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,doa buka rezeki,doa memanggil rezeki,doa memurahkan rezeki,doa dimurahkan rezki,cara murahkan rezeki,cara murah rezeki dalam islam,doa perniagaan maju,amalan pembuka pintu rezeki dan kekayaan,7 zikir pembuka pintu rezeki,Amalan agar murah rejeki,zikir nama allah untuk murah rezeki,surah amalan untuk murah rezeki,youtube murah rizki,doa dimurahkan rezeki dalam rumi,doa rasulullah untuk murah rezeki,amalan murah rizki,amalan murah rezki,ayat al quran dimurahkan rezeki,youtube doa murah rezeki,zikir dimurahkan rezeki,selawat rezeki,doa rezeki masuk,doa pemurah rejeki,amalan murah rezeki dalam islam,doa dipermudahkan rezeki,surah untuk murahkan rezeki,surah rezeki,amalan pembuka pintu rezeki,amalan doa murah rezeki,7 pintu rezeki,doa rezeki,doa buka pintu rezeki dalam rumi,doa membuka pintu rezeki,doa membuka rezeki dalam perniagaan,doa dimurahkan rezeki rumi,doa agar di murah kan rezeki,doa minta murah rezeki,7 amalan pembuka rezeki,amalan murah rezeki menurut islam,ayat pembuka rezeki,ayat mudah rezeki,amalan,amalan doa untuk murah rezeki,surah pemurah rezeki,kunci murah rezeki,doa murah re,doa murah riski,doa untuk tambah rezeki,doa untuk memurahkan rezeki,doa murah reski,doa rumi murah rezeki,amalan agar murah rizki,cara membuka pintu rezeki,amalan supaya murah rezeki,doa minta murah rezeki dan pendapatan,doa mudah rezeki,doa dimurahkan rezeki dalam pekerjaan,doa biar murah rezeki,do a murah rezeki,membuka pintu rezeki,murah rezeki dalam perniagaan,surat murah rezeki,petua murah rezeki dalam islam,amalan mustajab dan murah rezeki,doa mustajab pembuka rezeki,doa dimurahkan rezeky,doa jadi jutawan,doa mohon tambah rezeki,doa mohon rezeki,doa agar murah rezki,doa menambah rezeki,doa dan amalan agar murah rezeki,amalan tambah rezeki,7 pintu pembuka rezeki,cara memanggil rezeki,cara dipermudahkan rezeki,tips murah rezeki dalam perniagaan,rahasia murah rezeki,surah alquran untuk murah rezeki,doa pembuka 12 pintu rezeki,doa murah rezeki ustaz ismail kamus,doa untuk perniagaan,doa supaya murah rezki,doa supaya dimurahkan rezeki,doa pemurah rizki,amalan mudah rezeki,agar murah rejeki,ayat alquran untuk murah rezeki,doa agr diluaskn rezki,doa dilimpahkan rezeki,doa maju dalam perniagaan,Surah untuk dimurahkan rezeki,surah minta murah rezeki,surah dimurahkan rezeki,rezeki murah,tips agar murah rezeki,zikir utk murah rezeki,zikir pembuka rezeki,amalan murah rezeki ustaz ismail kamus,amalan murah,doa rezeki rumi,doa untuk memulakan perniagaan,doa untuk rezeki masuk,doa panggil rezeki,doa 7 pintu kebaikan,doa maju perniagaan,doa agar murah rizky,cara rezeki melimpah ruah,amalan pembuka rezeki,amalan pemurah rezeki,amalan agar dimurahkan rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya rumi,7 doa pembuka pintu rezeki,zikir murahkan rezeki,zikir agar dimurahkan rezeki,doa pembuka rezeki bahasa rumi,doa untuk murahkan rezeki,doa pemurah rezki,doa perniagaan,doa sebelum berniaga,doa pembawa rezeki YouTube,doa murah rezeki paling mustajab rumi,doa supaya di murahkan rezeki,amalan buka pintu rezeki,doa kekayaan,doa agar murah,doa mohon murah rezeki dalam perniagaan,doa dipermudahkan rezeki rumi,doa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan,doa dimurahkan,surah al-quran murah rezeki,surah al waqiah murah rezeki,sholawat murah rezeki,tambah rezeki,murahkan rezeki,pintu rezeki berniaga,Pemanggil rezeki,www doa murah rezeki,tips murah rezeki menurut islam,amalan amalan murah rezeki,amalan mu,amalan pemanggil rezeki,Cara dimurahkan rezeki,amalan surah murah rezeki,allahumma aksir,#################,doa tarik rezeki,doa supaya murah rejeki,doa untuk perniagaan maju,doa pintu rezeki rumi,doa rezeki melimpah ruah,doa permudahkan rezeki,doa murah rezeki niaga,doa murah rezeqi,do\a murah rejeki,doa dimurahkn rezeki,cara memurahkan rezeki,doa agar dilimpahkan rezeki,doa mujarab murah rezeki,doa mohon murah rezeki dan pendapatan,doa luas rezeki,doa agar murah rezeky,cara nak murahkan rezeki,cara untuk dimurahkan rezeki,doa dimurahkan rezeki dan urusan,doa masuk rezeki,dimurahkan rezeki,doa mohon dimurahkan rezeki,Biar murah rezeki,amalan memurahkan rezeki,amalan menambah rezeki,amalan murahkan rezeki,amalan murah rezeki dan berkat,ayat ayat al quran murah rezeki,surah rezeki dari allah,surah untuk rezeki,doa pembuka 12 pintu kebaikan dalam rumi,doa pembuka rezeki dalam rumi,doa semoga murah rezeki,doa murah rezeki perniagaan,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki,doa pembuka pintu rezeki rumi,doa untuk murah rizki,dzikir murah rezeki,doa murah rezeki dalam bahasa melayu,doa rumi dimurahkan rezeki,ayat amalan murah rezeki,ayat pemurah rezeki,cara buka pintu rezeki,buka pintu rezeki,################,Ayat untuk murah rezeki,bacaan doa untuk murah rezeki,amalan zikir untuk murah rezeki,cara mudah rezeki masuk,doa dan zikir murah rezeki,do a murah rizki,doa dilimpahkan kekayaan,doa memohon dimurahkan rezeki,doa memanggil rejeki,Tips murah rejeki,tips murah rezeki dalam islam,zikir rezeki,zikir pemurah rezeki,pembuka rezeki,salawat murah rezeki,selawat untuk murah rezeki,tips untuk murah rezeki,shalawat murah rezeki,surah al-waqiah murah rezeki,petua untuk murah rezeki,Murah rizki,zikir tambah rezeki,zikir untuk murahkan rezeki,ayat agar murah rezeki,apakah amalan bagi memurahkan rezeki dalam islam,amalan berniaga,amalan doa dimurahkan rezeki,amalan doa murah rejeki,ayat di perbanyakkan rezeki,ayat murah rejeki,ayat untuk murahkan rezeki,Bacaan pemurah rezeki,amalan suaya duit ada,7 kunci pintu rezeki,allahuma aksir mali,doa ringkas murah rezeki dalam rumi,doa pemurah,doamurahrezki,doa utk murah rezeki,doa untuk mula berniaga,kata murah rezeki,doa must,Doa pemanggil rejeki,gambar doa murah rezeki,doa supaya di murah kan rezeki,doa tambah rezki,cara mengamalkan ayat seribu dinar,cara untuk murahkan rezeki,doa atau zikir murah rezeki,doa mendapat rezeki dan pekerjaan,doa mengharapkan rezeki,doa dilimpahkan banyak rezeki,doa dipermurahkan rezeki,doa memohon rezeki,cara murah rezki,cara nak dapat rezeki,cara supaya murah rezeki,doa mudah masuk rezeki,Doa d murahkan rezeki,doa di murahkan rizki,######,agar murah rizki,amalan agar rezeki melimpah ruah,amalan biar murah rezeki,amalan ayat quran untuk peniaga,amalan dan doa murah rezeki,cara agar dilimpahkan rezeki,cara di murahkan rezeki,cara dekatkan rezeki,ayat al quran murahkan rezeki,amalan untuk murahkan rezeki,ayat murah rezeki rumi,ayat dimurahkan rezeki,ayat murahkan rezeki,zikir rezeki melimpah,tips membuka pintu rezeki,surah menambah rezeki,surah untuk membuka pintu rezeki,surah-surah murah rezeki,surah untuk perniagaan,rezeki mudah masuk,rezeki murah amalan,selawat nabi murah rezeki,zikir harian murah rezeki,youtube zikir murah rezeki,surah doa murah rezeki,Doa supaya murah rizki,doa untuk memanggil rezeki,kata kata murah rezeki,doa rezeki murah,doa Murah rejki,doa murah reze,doa murah reziki,doa murah kan rezeki,doa pembuka pintu rejeki,doa mustajab untuk murah rezeki,doa pembuka rejeki,doa mustajab untuk cepat kaya,doa supaya rezeki tidak putus,doa untuk jadi jutawan,doa untuk buka pintu rezeki,Doa untuk murah rejeki,doamurah rezeki,doa murah rezeki dalam bahasa rumi,doa murahkan rizki,doa murah reseki,doa murah rezeki Rasulullah,doa murah rezeki untuk ibu bapa,Do\a agar murah rezeki,gambar ayat suci alquran untuk dimurahkan rezeki,Do\a atau amalan pembuka kekayaan rizqi,doa perniagaan laris,ayat permudahkan rezeki,ayat murah rezeki dalam perniagaan,ayat pembuka pintu rezeki,Cara agar murah rejeki,7 dzikir pembuka pintu rezeki,7 cara membuka pintu rezeki,7 zikir pembuka rezeki,agar dimurahkan rezeki,######################,####,Amalan untuk murah rejeki,bacaan murah rejeki,doa dan amalan untuk murah rezeki,doa ketika berniaga,doa memohon murah rezeki,doa diluaskan rezeki,doa minta rezeki,cara nak dapat rezeki lebih,cara mendapat murah rezeki,doa 12 pintu rezeki rumi,do a murah rejeki cepat kaya,doa 7 pintu rezeki,doa agar diluaskan rezeki,surah al waqiah doa murah rezeki,surah buka pintu rezeki,solat mohon murah rezeki,surat dalam alquranuntuk memanggil rizki,surah memurahkan rezeki,surah tentang rezeki,surah tambah rezeki,zikir solawat pembuka rizki,zikir murah rejeki,zikir untuk dimurahkan rezeki,membuka pintu rezeki dengan cepat,macam mana nak murahkan rezeki,zikir harian rumi,zikir dan selawat pembuka rezeki,zikir dipermudahkan urusan rezeki,murah rezki,pembuka pintu rezeki,petua murah rezeki dalam perniagaan,rezeki melimpah limpah,selawat,selawat murah rezeki waqiah,Zikir murah rezki,surah murah rezeki dalam rumi,surah murah rezeki rumi,surah untuk murah rezki,surah tarik rezeki,surah amalan dimurahkan rezeki,surah di murahkan rezeki,supaya dimurahkan rezeki,surah al-waqiah pembuka rezeki,surah amalan murah rezeki,supaya murah rezeki,surah dipermudahkan rezeki,petua pembuka rezeki,pemurah rezeki,petua rezeki melimpah ruah,petua membuka pintu rezeki,mohon murah rezeki,Mengharapkan rejeki,bacaan murah rezki,bagaimana murah rezeki,cara biar murah rezeki,ayat murah rezeki & cepat kaya,ayat amalan pembuka rezeki,amalan doa mustajab anas bin malik ra,Amalan harian agar murah rezeki,amalan dilimpahkan rezeki,amalan amalan untuk murah rezeki,amalan di murahkan rezeki,amalan agar di murahkan rezeki,amalan supaya di murahkan rezeki,amalan supaya murah rejeki,amalan m,amalan membuka pintu rezeki,amalan penambah rezeki,7 tips membuka pintu rezeki,doa pohon rezeki,doa rezeki duit,doa permudah rezeki,doa rezeki datang,doa rezeki tidak putus,doa untuk dipermudahkan rezeki,doa semoga dimurahkan rezeki,doa tambah rezeky,doa tambah rejeki,kelebihan selawat murah rezeki,ilmu murah rezeki,doa pembuka 12 pintu rumi,doa orang berniaga,doa mustajab dalam bahasa rumi,doa nabi sulaiman untuk kekayaan rumi,dzikir murah rejeki,do\a murah rizki,dua rejeki yuotube,doa untuk murah rejeko,doa untuk meniaga,Doa2 murah rezeki,Doa untuk peniaga,doamurahrezeki,doa murah rezeki dalam pekerjaan,doa murah rezeki rumi dan jawi,doa murah rezek,doa mura rejeki,doa murah reseky,doa 7 pintu,doa agar didatangkan rezeki,do a untuk risxi,di murahkan rezeki,doa agar di murah kan rejeki,doa m,doa memulakan perniagaan dalam rumi,doa luaskan pintu rezeki,doa luaskan rezeki,doa menambah rejeki,Doa biar murah rezki,doa agar murah rizqi,doa biar murah rizki,doa dan petua murah rezeki,doa di murah kan rizki,doa di murahkn rezeki,cara tarik rezeki,cara nak tambah rezeki,cara rezeki mudah masuk,cara tambah rezeki,doa dimurah kan rezeki,doa diluaskan pintu rezeki,doa minta dekatkan rezeki,doa mengharapkan rejeki,doa mencari rezeki,doa mudah dapat rezeki,doa meniaga,Doa mrh rezki,doa agar rezeki tidak putus,doa biar murah rejeki,doa agar tambah rezeki,doa berkat rezeki,doa agar dilimpahkan kekayaan,cars mengamal ayst 261albaqarah,doa agar dimura,do a murah rejeki,cara2 dipermudah kan rezeki,doa maju perniagaam,doa harian dan doa mohon rezeki,doa limpah rezeki,doa memohon agar rezaki d permudahkan,doa dlm perniagaan,doa duit datang,doa dimurahkan rezeki anak,doa dipermudahkan mendapat rezeki,Doa dimurah rezeki,doa dimurah,doa dimurahkan rezeki nya,doa dilimpahkan rezeki yang banyak,doa dipermudahkan rezeki yang baik,doa di limpahkan rezeki,doa di murah kan rejeki,doa di luaskan rezeki,doa di murahkan rezki,doa di tambahkan rezeki,Doa dekatkan rezeki,doa dan zikir untuk murah rezeki,cara nakbuka pintu reze,cara murah,cara nak buka pintu rezeki,cara permudahkan rezeki,cara mendapat rezeki berkat,7 amalan pembuka pintu rizki,7 amalan pembuka pintu rejeki,#########,7 amalan murah rezeki,##############,###############,#####################,amala,#######################,ayat mura,ayat buka pintu rezeki,ayat alquran tentang murah rezeki,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam rumi,ayat untuk dimurahkan rezeki,bacaan untuk murah rezeki,bacaan agar murah rezeki,ayat untuk buka pintu rezeki yang paling mustajab,baca surah apa allah mudah kan rezeki?,cara amalan mujarab menjempot rezeki,Cara agar murah rezeki dalam islam,cara luaskan rezeki,cara agar dimurahkan rezeki,amalan murah rezeki dan kaya,amalan agar murah rezki,amalan agar dilimpahkan rezeki,amalan dipermudahkan rezeki,amalan untuk dimurahkan rezeki,ayat al quran murah rezeki,Amalkan doa ini untuk cepat kaya,amalan surah untuk murah rezeki,mondakini com,Macam mana nak murah rezeki,surah murah,Surah pemura,surah pembuka rejeki,zikir selawat murah rezeki,zikir untuk jadi jutawan,zikir pembuka rezeki rumi,zikir supaya murah rezeki,Zikir pembuka rizki,rezeki tidak putus,rezeki,rezeki murah dan berkat,rahsia pintu rezeki,tips agar murah rejeki,tips rezeki berkat,untukmajudalamberniagacaraislamdoa doa,tip untuk murah rezeki,murah rizqi,nak tahu ustaz harun din surah al waqiah,petua rezeki masuk,pemanggil rejeki,surah al waqiah ayat murah rezeki,surah al waqiah rumi,solawat murah rezeki,zikir amalan murah rezeki,zikir di murahakan rezeki,ya allah luaskanlah rezeki kami,youtube pembuka rezeki,zikir memanggil rezeki,doa murahkan rezeki rumi,doa murah rizeki,doa murah rijki,doa murah rezeki dan terjemahaan nya,doa murah rez,doa murah rezeki surah al-waqiah rumi,doa murah rezeki versi rumi,Doa murah rezeki com,doa murah rezeki bahasa rumi,doa murahkan rejeki,doa murahkan,kata-kata murah rezeki,doa rezeki perniagaan,doa rezeki dalam rumi,doa rumi murah rezeki buat suami,doa untuk maju dalam perniagaan,doa untuk ditambah rezeki,doa supaya perniagaan maju,doa untuk membuka pintu lepas dari belenggu masalah,doa seribu dinar yusuf mansur,doa tambah rizqu,doa supaya maju dalam perniagaan,doa untung berniaga,doa untuk murah rezky,doa-doa untuk murah rezeki,doa untuk murah kan rezeki,doa untuk menambah rezeki,doa zikir kekayaan nabi sulaiman,doa mustajab pembuka rezeki lengkap,doa nabi muhammad untuk murah rezeki,doa nabi muhammad murah rezeki,doa pembuka 12 pintu rezeki dalam rumi,do\a dimurahkan rezeki,dzikir pemurah rezeki,dzikir pembuka pintu rezeki,dzikir agar murah rezeki,doa rezeki berkat,doa perniagaan nabi muhammad saw,doa selepas solat murah rezeki,doa permurahkan rezeki,doa permurah rezeki,Doa pemurahrezki com,doa permudahkan rezeki rumi,doa pemu,doa pemurah rezky,doa murahkn rezeki,doa murah rejeki com,doa murag,doa murah rezrki,doa murah rezeki kerja,doa murah rezki com,doa murah rezeki dan cepat kaya rumi,doa murah rezeki ustaz,doa murah rezeki rumi baca kat tapak tanga,doa mula perniagaan,Doa murah rejeky,kata doa di bukakan rejeki,jalan murah rezeki,kumpulan doa mustajab pembuka pintu rezeki islam,doa nabi muhammad berniaga,doa pembuka rezeki dan kekayaan,doa murh rezeki,doa untuk masuk rezeki,doa supaya perniagaan laris,doa tambah duit,doa supaya dapat berniaga,Doa tambah rezeki ayat rumi,doa utk dimurahkan rezeki,doa untuk rezeki,doajadi senang,doadimurahkanrezeki,ayat 7 pintu,amalan zikir tambah rezeki,amalan tambh rizky,amalan untuk memurahkan rezeki,ayat al-qur\an pembawa rezeki YouTube,ayat agar murah rejeki,ayat tambah rezeki,bacaan surah untuk memohon rezeki,Bacaan doa murah rezki,ayat untuk membuka pintu rezeki yg mustajab-rumi,baca doa dapat rezeki duit,agar rezeki murah,7 tips membuka pintu,##################,allahumma aksir mali,#############,################################,########################,7 doa yang ibu amalkan demi anak anaknya,ayat pembuka rezeki rumi,ayat murah rezeki dan cepat kaya dalam bahasa rumi,ayat murah rezeki dalam rumi,ayat suci Alquran yg bisa menambah rejeki yg banyak,ayat seribu dinar yusuf mansur,amalan agar murah,Amalan dan doa murah rejeki,Cara agar mudah diberi rizki pekerjaan,cara membuka pintu rejeki,Buka pintu rejeki,cara maju dalam perniagaan,cara buka pintu rezki,cara doa pohon rezeki melimph dri allah,amalan pemurah rejeki,amalan murah rizqi,amalan murah rezeki rasulullah,amalan murah rezeki yang senang dilakukan,amalan rezeki tidak putus,amalan membuka rezeki,amalan pintu rezeki,amalan memudahkan rezeki,amalan membuka tujuh lotif,cara murah rejeki,cara tambah amalan harian,cara menambah rezeki,Cara murah rezeki menurut islam,cara untuk mendapat rezeki,cara nak suruh orang lebih tua solat,cara nak maju dalam perniagaan,doa agar dimurah,do a di murahkan rezki,d0a murah rezeki,doa 12 pintu rumi,doa mr,doa minta rezeki rumi,doa minta dilimpahkan rezeki,doa mohon rezeki rumi,doa mudah dapat kerja dalam rumi,Doa agar murah rezky,doa agar perniagaan laris,doa buka 12 pintu rezeki rumi,doa agar murah rezeki dan di tambah rezekiny,doa amalan di murahkan rezeki,doa agar perniagaan maju,doa bg dapat duit yg banyak,doa agar rezeki murah,doa berniaga laris,doa biar banyak didatangkan rejeki,doa biar di limpah kan atau di cukup kan rizki nya,doa agar dimurahkan,doa di murah,doa di murahkan rizky,doa dalam bahasa rumi murah rezeki,doa di,doa dan cara cepat dapat cari kerja,doa di buka kan pintu rezeki yg melimpah,doa membuka pintu rejeki,doa memudahkan rezeki,doa memulakan perniagaan baru,doa harian dalam rumi,doa kekayaan rezeki,doa harian murah rezeki,Doa harian rumi,doa doa murah rejki,doa dipermudahkan perniagaan,doa dimurahkan rizky,doa dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki,doa dimurahkan rezekinya,doa dimurahkan rezeki pekerjaan,doa dimura,zikir dan doa dimurahkan rezeki,zikir kekayaan,youtube doa murah rizki,youtube sholawat rezeki,zikir dalam rumi,selawat murah rezeki rumi,selawat dimurahkan rezeki,Rahsia kekayaan dan doa murah rezeki,Rahasia murah rejeki,selwat tarik rezeki,surat panggil rezki,surah rejeki,surat pemurah rezeki,Surah rizki,surah minta rezeki,mndakini com,membuka pintu rejeki,mudah rezeki,zikir murah rezeki dalam rumi,zikir untuk kaya,zikir tarik rezeki,zikir tarik duit,zikir pembuka rejeki,zikir pembuka pintu rizki,surah al waqiah dalam rumi,solusi agar murah rizki,sholawat murah rejeki,solawat murah rizki,tip buka pintu rizki,www amalan murah rezeki,tips menambah rezeki,tujuh pintu rezeki,Tip dimurahkan rezeki,tips rezeki,tips rezeki murah,nak dpt rezki banyak,pintu pintu rezeki,petua rezeki,petua murahkan rezeki,Murah rezeki menurut islam,panduan murah rezeki,pemurah datangnya rejeki,panggil rezeki,petua dimurahkan rezeki,PANGGIL REZKI,pemurah rejeki,nak murah,Pengalir rezeki,petua murah rezeki quran,pembuka doa selepas solat,petua mudah dapat rezeki,petua menarik rezeki,petua amalan untuk rezeki melimpah,petua di murahkan rezeki,menambah rezeki,kunci murah rizki,kunci pemurah rejeki,kunci pembuka rezeki,memohon rezeki dari allah,mohon doa mustajap munajat singkat usaha jualan,mohon dipermudahkan rezeki,mohon dimurahkan rezeki,murah rezeki cara islam,Murah reski,murah rezek8,selawat rezeki rumi,rahasia doa rizki tak putusputus,rezeki la yahtasib,rahsia murah rezki,rahsia murah rezeki dan jadi pemurah,rahsia rezeki kepada anak,selawat m,rezeki yang berkat,selawat murah rezki,rahsia mur,rezeki mudah datang,poto doa meminta lapangkan rezky,selawat untuk murahkan rezeki,selawat untuk cepat kaya,selawat/rezeki,rejeki tak putus putus,rejeki selawat,pintu rezeki menurut rasulullah,rahsia kaya dengan sedekah,sahabat 2 nabi yg jutawan,selawat kekayaan,rezeki mudah dan cpat msuk,rahasia amalan murah rezeki,rezeki mudah,zikir berniaga,zikir luas rezeki,zikir ketika berniaga,www surah dimurahkan rezeki,zikir agar murah rezeki,zikir dilimpahkan rezeki,surah untuk di murahkan rezeki,surah untuk murah rezw,surah2 meminta dimurahkan rezeki,surah murah rezki,surah waqiah murah rezeki,surat pemanggil rezeki,surah memohon kekayaan harta benda dalam bahasa indonesia,surah yang murahkan rezeki,surah pemanggil rezeki,surah membuka pintu rezeki,surah mendapat rezeki,surah untuk kekayaan,surah untuk buka pintu rezeki,surah rezeki tak putus putus,surah re,surah rezeki murah,tips dimurahkan rezeki,waqiah memohon kekayaan duit,tips pembuka rezeki,tip murah rizki dalamislam,tujuh ayat pembuka kaya,tips murah rezki,tips dimudahkan rezeki,tips rezeki masuk,tip permudah rezeki,Tips murah,tip tarik rezeki,zikir untuk perbanyakkan rezeki,zikir untuk limpah rezeki,zikir panggil rezeki,zikir nak kaya,zikir permudah rezeki,zikir pembuka,zikir mudah rezeki,zikir murah rizki,zikir untuk tambah rezeki,zikir rezeki nabi sulaiman,zikir pemanggil jun,zikir murah rezeki dan cepat kaya rumi,zikir untk murahkan rezeki,zikir mohon rezeki,semoga murah rezeki,surah luaskan rezeki,surah al waqiah dalam bahasa rumi,solawat amalan mustajab,surah amalan pembuka rezeki,solat supaya murah rezeki,shalawat pembuka rezeki youtube,surah al waqiah pembuka rezeki,surah al waqiah doa,surah agar murah rezeki,supaya murah rejeki,solat pintu rezeki,solat minta rezeki,amalan mujarab murah rezeki,amalan memanggil rezeki,Amalan murah reski,Amalan mudah rejeki,amalan menambah rejeki,amalan memanggil rejeki,amalan harian untuk,amalan mustajab cepat kaya,Amalan pemanggil rejeki,amalan mustajab kekayaan,amalan pembuka pintu rizki,Amalan murah rijki,amalan kekayaan,amalan pembuka pintu rizki dan kekayaan,amalan ilmu agar rezeki melimpah-ruah,amalan harian untuk memudahkan rezeki datang,amalan jadi jutawan,amalan pembuka pintu rejeki,####################,7 ayat rejeki,7 zikir harian,############,##########,allahumma aksir maali,7 dzikir menambah rezeki,7 pintu rejeki,7 zikir pintu rizky,#####,#######,Amalan tambah rizki,ayat al-quran murah rezeki,amalan surah untuk perniagaan,amalan untuk tambah rezeki,amalan zikir harian rumi,ayat 1000 dinar rumi,amalansupaya rezekiluas,amalan untuk mudah rezeki,amalan yang memurahkan rezeki,amalan zikir banyak kerja tak menjadi,ayat zikir murah rezeki,bacaan selawat untuk tarik duit,bacaan doa memulakan perniagaan,bagaimana cara untuk murah rezeki,bagaimana mahu murah rezeki,Ayat2 murah rezeki,bacaan doa murah rejeki,ayat2 murah rezqi,ayat2 suci alquran pembuka pintu rezeki,bacaan zikir murah rezeki

Apa Komen Anda

26 comments… add one
 • Rezki ada dimana-mana sahaja, yang penting usaha kita dan disertai doa kita

 • Normah Ahmad

  Syukran, alhamdulillah dg perkongsian. Semuga kita semua dapat istiqomah mengamalkannya dan mendapat darinya. Insyaallah.

 • Normah Ahmad

  Syukran dg perkongsian, semuga kita semua mendapat manfaat darinya, insya’Allah.

 • terima kasih , semoga info ini menjadi panduan kita semua

 • LIZ RASHID

  ALHAMDULILLAH, SYUKRAN ATAS PERKONGSIAN BERMANKNA INI,MOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMBERKATIMU..AAMIIIIN YRA
  1000 000 X

 • terima kasih atas perkongsian ini
  saya percaya rezeki ditangan Allah
  dan saya cuba mendekatiNya sebaik-baiknya

 • Makasih Mas atas sharenya.. Meminta hanya kepada Allah semata dengan cara yang dianjurkan…artikelnya bermanfaat banget
  Salam kenal dari Susi – Toko Lukisan Online

 • salam.
  Perkongsian yg bgs. Boleh copy & paste?

 • dary

  Alhamduliihan, terim kasih pencerahan bgi kami yng sd galau ingin rezeki spy mudah..aamiin, syukron. akhii.salam

 • Assalam,,,Makasih atas sharenya Mas ,Rezeki datang dari Allah meminta juga pada Allah…
  Wassalam 🙂 By Lukisan Kaligrafi

 • MOHON IZIN UNTUK MENGKOPY DAN SAYA TAMPILKAN DI WEB SAYA makin kaya dengan sedekah

 • yus

  alhamdulillah…

 • Mazia Husin

  Terima kasih. Mohon kongsi Doa yang diberikan.

 • Syukran, alhamdulillah..Terima kasih atas perkongsian ilmu.

 • Terima kasih di atas amalan murah rezeki, sy trtingin sgt murah rezeki spy dpt menolong kedua ibubapa sy..doakan ya

 • Kaedah dan anjuran di atas mengingatkan saya dengan Ust Yusuf Mansur di Indonesia yg gigih menganjurkan sedekah, dhuha dan tahajud sebagai jalan penyelesaian masalah

 • alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian..saya cuba menggoogle surah apa yang bagus dibaca untuk dipermudahkan rezeki dari Allah..alhamdulillah jumpa lebih dari itu..dapat beberapa tips pula..alhamdulillah

 • Terimakasih

 • Assalamualaikum, terima kasih atas sharenya tentang doa mustajab 🙂
  Salam Tambang Emas

 • Terima kasih atas perkongsian ini. InsyaAllah kita sama-sama amalkan dengan penuh istiqamah.
  Doa Murah Rezeki & Pantang Larang Rezeki

 • budi sukma

  Tabligh, terima kasih mohon perkongsian yg manfaat. Alamin.

 • ariebnu

  Terima kasih atas share nya, semoga kita semua selalu dilimpahkan rezeki oleh Allah..aamiin

Leave a Comment